Στεφάνου: Η παρουσία μας στον Κορμακίτη εκφράζει τη βούλησή μας για λύση του Κυπριακού

Με την παρουσία μας στον Κορμακίτη εκφράζουμε την βούλησή μας να συνεχίσουμε την προσπάθεια για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό αλλά και τη συμπαράσταση μας στη μαρωνίτικη κοινότητα η οποία, ανεβαίνει και αυτή το δικό της Γολγοθά με τα μαρωνίτικα χωριά να είναι κατεχόμενα, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος μαζί με τον τέως ΓΓ του κόμματος, Αντρο Κυπριανού, παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο του Σπόρου με την ευκαιρία της εορτής του.

Όπως είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ «η παρουσία μας εδώ έχει διττή σημασία, πρώτα από όλα έχει τη σημασία της έκφρασης συμπαράστασης στη μαρωνίτικη κοινότητα η οποία, ανεβαίνει και αυτή το δικό της Γολγοθά με τα μαρωνίτικα χωριά να είναι κατεχόμενα και να περιμένουν και οι Μαρωνίτες τη μέρα εκείνη που με τη λύση του Κυπριακού θα απελευθερωθεί και θα επανενωθεί ο τόπος και θα απελευθερωθούν και τα μαρωνίτικα χωριά».

Επίσης, «η παρουσία μας εδώ, έχει να κάνει επίσης με το Κυπριακό διότι την στιγμή που υπάρχει ένα κλίμα μεγάλης απαισιοδοξίας εξαιτίας του αδιεξόδου και της συμπεριφοράς της Τουρκίας αλλά και της έλλειψης προοπτικής για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων όμως, είμαστε εδώ ακριβώς για να εκφράσουμε την βούλησή μας να συνεχίσουμε την προσπάθεια για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό», είπε ο κ. Στεφάνου.

Πρόσθεσε ότι «μόνο με τη λύση θα μπορέσουμε να λυτρώσουμε τον τόπο μας και την ίδια ώρα να διασφαλίσουμε το παρόν και το μέλλον του λαού μας. Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων σε αυτό τον τόπο».

«Η Κύπρος είναι πολύ μικρή για να είναι ημικατεχόμενη και διχοτομημένη και πολύ μεγάλη για να μας χωρέσει όλους» είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ διαβεβαιώνοντας ότι «θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, ανεξαρτήτως της απαισιοδοξίας και των συνθηκών έτσι ώστε να μπορέσουμε να λύσουμε το Κυπριακό».

Καταλήγοντας, ο κ. Κυπριανού, δήλωσε ότι «το ΑΚΕΛ είναι και φέτος εδώ για να γιορτάσει μαζί με τη μαρωνίτικη κοινότητα τον Άγιο Γεώργιο, όπως το ΑΚΕΛ βρέθηκε και την περασμένη Κυριακή στον Άγιο Γεώργιο τον Εξορινό στην Αμμόχωστο για να τιμήσουμε μαζί με τους Βαρωσιώτες τον Αγιο Γεωργίο».

 

Δειτε Επισης

Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας