Κεραυνοί Παμπορίδη κατά Χάρη-«Θα μας βρείτε απέναντι, κουτσιά καθαρισμένα»

Στήνει στον τοίχο το Χάρη Γεωργιάδη ο πρώην Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, αναφορικά με όσα δήλωσε ο αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ την Δευτέρα στη Βουλή, ότι το κόμμα του θέλει αλλαγές στο ΓεΣΥ. Αναφορές τις οποίες υποστήριξε θερμά ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος θέλει να καταθέσει πρόταση νόμου, για να μπορούν οι γιατροί εκτός ΓεΣΥ να συνταγογραφούν.

Όσα έγιναν στη Βουλή, δεν έμειναν ασχολίαστα από τον πρώην υπουργό Υγείας, Γιώργο Παμπορίδης, ο οποίος ξεσπάθωσε κατά του Χάρη Γεωργιάδη στο twitter, διαμηνύοντας πως δεν θα γίνει αποδεκτή προσπάθεια αλλαγής φιλοσοφίας του ΓεΣΥ. 

«Αν όντως ο Χάρης Γεωργιάδης είπε εχθές στην επιτροπή οικονομικών ότι ο ΔΗΣΥ αν χρειαστεί δεν έχει πρόβλημα να αλλάξει και τη φιλοσοφία του ΓεΣΥ τότε ξέρεις το γιατί. Δώστε τους όλους τα χαιρετίσματα μας. Θα μας βρουν ξανά απέναντι. Στο ΓεΣΥ θα μετρηθούμε ΟΛΟΙ. Κάτω Τα Χέρια».

Η απάντηση από το Χάρη Γεωργιάδη δεν άργησε να έρθει. «Ο ΔΗΣΥ είναι υπέρ συγκεκριμένων αλλαγών που δεν θεωρούμε ότι αλλάζουν τη φιλοσοφία του ΓεΣΥ», είπε με τον Γιώργο Παμπορίδη να απαντά δεικτικά.

«Αν δεν επιχειρηθεί αλλαγή της φιλοσοφίας του ΓεΣΥ, δεν έχετε κανένα λόγο να ανησυχείτε. Αν όμως επιχειρηθεί, είτε από εσάς, είτε από τον Σιζόπουλο (που σας εκθείαζε εχθές για τις διακηρυχθείσες προθέσεις σας), τότε θα μας βρείτε όλους ξανά απέναντι. #ΚουτσιάΚαθαρισμένα», σημείωσε.

 

Οι προθέσεις του ΔΗΣΥ, όπως παρουσιάστηκαν χθες διά στόματος Χάρη Γεωργιάδη, λίγες μάλιστα ημέρες μετά τις αναφορές του Προέδρου προς του οργανωμένους ασθενείς, πως μόνο πάνω από το πτώμα του, θα αλλάξει η φιλοσοφία του ΓεΣΥ, προκάλεσαν και την αντίδραση του προέδρου της ΟΣΑΚ.

Ο Μάριος Κουλούμας έγραψε «δεν χώνεψαν το ΓεΣΥ έγινε προς όφελος των πολιτών κ επανέρχονται εισηγήσεις για εκτροχιασμό κατανοητό από "Ιούδες" όμως πολλά ερωτήματα όταν γίνεται από τον @DISY1976 μετά την δήλωση @AnastasiadesCY δεν αφήνει αμφισβήτηση «πάνω από το πτώμα μου»  θα αλλάξει η νομοθεσία. 

Για να πάρει απάντηση από τον τέως υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου ο οποίος ανέφερε δεικτικά. «Αγαπητέ Μάριε όποιος επιχειρήσει αλλαγές στη φιλοσοφία του #Γεσυ θα μας βρει απέναντι του».

«Δεν αλλάζει η φιλοσοφία του ΓεΣΥ»

«Η φιλοσοφία και η αρχιτεκτονική του ΓεΣΥ, δεν αλλάζει, είμασταν ξεκάθαροι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εγώ», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στη δήλωση Χάρη Γεωργιάδη. 

Κληθείς να απαντήσει εάν είναι ενήμερος για τις αλλαγές που προτείνει ο ΔΗΣΥ κι εάν είναι βέβαιος ότι δεν αλλάζουν τη φιλοσοφία του ΓεΣΥ, ο υπουργός Υγείας παρέπεμψε σε δηλώσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου. 

Ερωτηθείς εάν οι αλλαγές αφορούν στις αμοιβές των Προσωπικών Ιατρών, σημείωσε, πως σε συνάντηση την περασμένη Παρασκευή με τον ΟΑΥ το αντικείμενο συζήτησης ήταν πώς να βελτιωθεί το θέμα με τους ΠΙ. «Υπεύθυνο για τη βελτίωση είναι ο ΟΑΥ, το Υπουργείο Υγείας έκανε τις εισηγήσεις του στον ΟΑΥ και αναμένουμε τις εισηγήσεις τους».

Η απάντηση της ΕΔΕΚ στα πυρά που δέχεται

Στα πυρά που δέχεται απάντησε η ΕΔΕΚ, υποστηρίζοντας πως υπήρξε το πρώτο κόμμα που εισηγήθηκε την εφαρμογή Γενικού σχεδίου υγείας.

«Η ΕΔΕΚ είναι το κόμμα που με τις παρεμβάσεις του Μαρίνου Σιζόπουλου και τις αλλεπάλληλές επιστολές του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από το 2015, συνέβαλε στο να προχωρήσουμε στην ψήφιση του επικαιροποιημένου νομοσχεδίου τον Ιούνιο του 2017», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

«Είμαστε οι εμπνευστές του ΓεΣΥ που δρα προς όφελος των πολιτών και όχι των σκοπιμοτήτων. Είμαστε οι εμπνευστές του ΓεΣΥ που σέβεται τα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη και όχι του ΓεΣΥ της διασπάθισης. Του ΓεΣΥ της ποιοτικής προσφοράς υπηρεσιών προς τους πολίτες και όχι των λιστών αναμονής. Του ΓεΣΥ που ο δημόσιος τομέας της υγείας είναι ισχυρός και αποτελεί την ραχοκοκαλιά του συστήματος και όχι του ΓεΣΥ που θέλει τον δημόσιο τομέα ελλειμματικό και καταρρακωμένο. Για το ΓεΣΥ που παρέχει υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους πολίτες και κύρια σε αυτούς που δεν έχουν τα οικονομικά μέσα να την αποκτήσουν με άλλους τρόπους, θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε», αναφέρει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»