Κυριακή 22 Μαϊ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Αντεπίθεση Κυβέρνησης σε ΑΚΕΛ-«Αποτυχημένη προσπάθεια διαστρέβλωσης γεγονότων»

  30/10/2021 14:34
Αντεπίθεση Κυβέρνησης σε ΑΚΕΛ-«Αποτυχημένη προσπάθεια διαστρέβλωσης γεγονότων»

Αντεπίθεση Κυβέρνησης σε ΑΚΕΛ-«Αποτυχημένη προσπάθεια διαστρέβλωσης γεγονότων»

  30/10/2021 14:34

Άμεση απάντηση δίνει η Κυβέρνηση στην διαμαρτυρία του ΑΚΕΛ που πραγματοποίησε το πρωί έξω από το Προεδρικό, με σύνθημα «Φτάνει πια», στον απόηχο των αποκαλύψεων για τα Pandora Papers και την αναφορά στο δικηγορικό γραφείο που φέρει το όνομα του Νίκου Αναστασιάδη, με την Προεδρία να κάνει λόγο για αποτυχημένη προσπάθεια διαστρέβλωσης των πραγματικών γεγονότων.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετωπική επίθεση Στεφάνου σε ΠτΔ-«Αν είχε στοιχειώδη ευθιξία θα ήταν σπίτι του»

Όπως αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «το ΑΚΕΛ, το κόμμα της θεσμικής και διαχρονικής διαφθοράς, διοργάνωσε σήμερα εκδήλωση έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, για να την καταδικάσει συνεχίζοντας την προσπάθεια διαστρέβλωσης των όσων αναφέρουν δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο με αφορμή τα Pandora Papers», με τον Μάριο Πελεκάνο να υπενθυμίζει και να παραθέτει το κείμενο των δημοσιευμάτων και τις αναφορές στον Προέδρο της Δημοκρατίας. 

BBC:

Α. “Έχουμε αποκαλύψεις για τον πρόεδρο της Κύπρου, όχι αποκαλύψεις που αφορούν τον ίδιο για απόκρυψη υπεράκτιων δραστηριοτήτων του αλλά αποδείξεις ότι το δικηγορικό του γραφείο έχει βοηθήσει πελάτες να αποκρύψουν τις δικές τους” – Η αναφορά αφορά το δικηγορικό γραφείο που φέρει το όνομά του.

Β. “Η κυβέρνηση του εισήγαγε μητρώο για να αποκαλύπτονται οι πραγματικοί μέτοχοι 200,000 εταιριών που εδρεύουν εκεί. Στόχος η μείωση της μυστικότητας των υπεράκτιων”

Guardian:

Α. “Δεν υπάρχει ισχυρισμός ότι ο Αναστασιάδης εμπλέκεται στις δραστηριότητες του δικηγορικού γραφείου. Εντούτοις εγείρονται ερωτήματα για τη σοφία του προέδρου να επιτρέπει σε ένα δικηγορικό γραφείο, στο οποίο εμφανώς δεν είχε ούτε την εποπτεία ή τον έλεγχο, να λειτουργεί με το όνομα του ενόσω υπηρετούσε ως ένας διακεκριμένος πολιτικός”

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι καταγγελίες των Pandora Papers αφορούν 330 κρατικούς αξιωματούχους οι οποίοι κατ’ ισχυρισμόν εμπλέκονται σε φοροδιαφυγή ή ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και μη παραγνωρίζοντας ότι 12 εκατομμύρια έγγραφα έχουν διαρρεύσει, συνεχίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «προκαλούμε τόσο τον ΓΓ του ΑΚΕΛ όσο και όποιους άλλους προβάλουν ανάλογους ισχυρισμούς για τους δικούς τους σκοπούς, να μας απαντήσουν πού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρεται ότι εμπλέκεται σε οποιαδήποτε μορφή διαφθοράς».

Όσον αφορά τις υπεράκτιες εταιρείες, συνεχίζει, πρόκειται για πολιτική που εφαρμόστηκε επί διακυβέρνησης ΑΚΕΛ, επί προεδρίας Γιώργου Βασιλείου. Μια πολιτική, αναφέρει, που τερματίστηκε επί προεδρίας Νίκου Αναστασιάδη με αποτέλεσμα το κλείσιμο δεκάδων χιλιάδων λογαριασμών. Σε αυτές τις νέες πολιτικές και το κλείσιμο των υπεράκτιων εταιρειών, ο μόνος που αντιστάθηκε ήταν το ΑΚΕΛ, προσθέτει.

Ο κ. Πελεκάνος σημειώνει ότι το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, «δεν καταδίκασε αλλά ζήτησε τη διερεύνηση, κάνοντας μνεία ότι η έρευνα καλύπτει 100 και πλέον κράτη τα οποία κατ’ ισχυρισμό ελέγχονται για τις διαδικασίες και πρακτικές που εφαρμόζουν».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι, όχι μόνο δεν αρνείται αλλά επιδιώκει την έρευνα, η οποία για άλλη μια φορά θα διαψεύσει κατηγορηματικά όσους χρησιμοποιούν τη λάσπη ως μέσο πολιτικής επιβίωσης, προσθέτει.

«Ανάλογο τοξικό κλίμα με διαστρεβλώσεις και συκοφαντικούς ισχυρισμούς είχαν επιχειρήσει και πριν τις Βουλευτικές Εκλογές. Η απάντηση ήρθε από τοΝ λαό, αλλά φαίνεται ότι τα μηνύματα ακόμη δεν έφθασαν στο ΑΚΕΛ».

Η σημερινή αποτυχημένη προσπάθεια του ΑΚΕΛ δεν αποτελεί πάρα άλλη μια ισχυρή απάντηση σε όσους μέσα από τη διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων και προβάλλοντας παραπλανητικούς ισχυρισμούς επιδιώκουν ένα νέο πολιτικό τοξικό κλίμα, δηλώνει ο Εκπρόσωπος.

Αποδεικνύεται, συνεχίζει, πως αυτό που προέχει είναι το πολιτικό ήθος και η αποφυγή τακτικών υπόσκαψης των θεσμών, χάριν και μόνο ψηφοθηρικών αναγκών.

«Ο στόχος τους είναι να οδηγήσουν τη χώρα σε μία κρίση άνευ προηγουμένου. Για να μην υλοποιηθούν τα μεγάλα μεταρρυθμιστικά έργα, για να καταρρεύσει το ΓΕΣΥ, για να διαλυθεί το δίκτυο κοινωνικής προστασίας, για να δικαιωθούν οι καταστροφολογικές τους προβλέψεις», αναφε΄ρει.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος καλεί το ΑΚΕΛ, για άλλη μια φορά, πέραν της αυτογνωσίας και της αυτοκριτικής, να συνειδητοποιήσει πως οι κρίσιμες ώρες που περνά η πατρίδα μας δεν επιτρέπουν να επικρατήσει του ευρύτερου καλού, το κομματικό συμφέρον οποιουδήποτε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε προεκλογικό πυρετό τα κόμματα-Έβαλαν μπρος τις μηχανές, πριν βάλουν οδηγό

Παραπέμπει σε βουλευτικές το ΔΗΣΥ

Η κοινωνία έστειλε το μήνυμα της στις βουλευτικές εκλογές ότι χρειάζεται προτάσεις για το αύριο και απαντήσεις στα προβλήματα της και όχι διχασμό και τοξικότητα, ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, σχολιάζοντας τη διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ. Νεοφύτου είπε πως «αυτά που είπε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είναι αυτά που έλεγε το κόμμα του και πριν τις βουλευτικές εκλογές», και πρόσθεσε ότι το μήνυμα που έστειλε η κοινωνία είναι πως χρειάζεται προτάσεις για το αύριο.

«Θεωρώ, πολύ ταπεινά, πως το κυρίαρχο μήνυμα των εκλογών ήταν ένα ηχηρό όχι στην τοξικότητα, ένα ηχηρό όχι στο διχασμό και ένα βροντερό ναι στο να συνεργαστούμε για το αύριο του τόπου μας», συμπλήρωσε.

Θα πρέπει, συνέχισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, «να συνεργαστούμε για να δημιουργήσουμε την καλύτερη Κύπρο και μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης, που σωστά η Κυβέρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη έχει θέσει ως μια εθνική προτεραιότητα. Είναι πολύ περισσότερα αυτά που πρέπει να γίνουν για το καλό του τόπου παρά η συνεχής τοξικότητα και διχασμός», επεσήμανε.

Ανέφερε  ότι «θα πρέπει να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας ως πολιτικό σύστημα και ας στείλουμε ένα αισιόδοξο μήνυμα προς την κοινωνία».

«Μαθαίνουμε από τα λάθη μας και μέσα από συνεργασία προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο. Η κοινωνία θέλει απαντήσεις για προβλήματα της, δεν θέλει διχασμό και τοξικότητα», κατέληξε στη δήλωση του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Επανήλθε το ΑΚΕΛ

Μετά την απάντηση του Δημοκρατικού Συναγερμού και Κυβέρνησης, στον απόηχο της διαμαρτυρίας του ΑΚΕΛ που πραγματοποίησε το πρωί έξω από το Προεδρικό, το κόμμα της Αριστεράς επανήλθε με ανακοίνωση της, αναφέροντας πως, «πράγματι, η κοινωνία απαιτεί λύσεις».

Πρόσθεσε επίσης ότι, «η πιο ηχηρή απαίτηση είναι να καθαρίσει το όνομα της χώρας. Και η λύση είναι η αλλαγή. Να έχει η Κύπρος ένα Πρόεδρο και μια κυβέρνηση που δεν θα ντροπιάζουν την πατρίδα μας, αλλά θα βάζουν το συμφέρον του τόπου πάνω από τα προσωπικά τους συμφέροντα. Να απαλλαγούμε από το τοξικό μείγμα διαπλοκής και αλαζονείας που διαπνέει την κυβέρνηση Αναστασιάδη-Αβέρωφ Νεοφύτου. Η Κύπρος αξίζει καλύτερα».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας