Δείχνει Αναστασιάδη ως τη ρίζα διασυρμού το ΑΚΕΛ, απαντά με Δρομολαξιά ο ΔΗΣΥ

Συνεχίζεται ο χαρτοπόλεμος μεταξύ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ με φόντο τα Pndora Papers, με τα δύο κόμματα να ανταλλάζουν κατηγορίες.

Στον απόηχο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, όπου συζήτησε το θέμα, το ΑΚΕΛ επανήλθε, δείχνοντας τον Νίκο Αναστασιάδη ως τη ρίζα του διασυρμού, ενώ από την πλευρά του το Κυβερνών κόμμα απαντά πως η Εζεκία Παπαϊωάννου όσες ενέργειες και να κάνει δεν μπορεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έρευνες ΠΔΣ στο δικηγορικό Αναστασιάδη-Πρόθεση προεδρίας να παραστεί στη βουλή

Σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς αναφέρει ότι «η συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών επιβεβαίωσε ότι όπως και στα χρυσά διαβατήρια έτσι και στην υπόθεση των Pandora Papers η ρίζα του διασυρμού της χώρας βρίσκεται στον ίδιο τον Νίκο Αναστασιάδη. Στη σύγκρουση συμφέροντος και στην απαξίωση βασικών αρχών πολιτικής ηθικής από τον Νίκο Αναστασιάδη».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «πότε το Δικηγορικό Γραφείο «Νίκος Αναστασιάδης» και πότε οι μεγιστάνες φίλοι του Νίκου Αναστασιάδη βρίσκονται μπλεγμένοι σε σκοτεινές υποθέσεις ξεπλύματος και φοροδιαφυγής δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Οι αρχές οφείλουν να ερευνήσουν τη νομική και ποινική πτυχή αυτών των υποθέσεων. Η ηθική και η πολιτική δεοντολογία όμως δεν θα εντοπιστεί με έρευνες όταν δεν την διαθέτει ο κ. Αναστασιάδης και η κυβέρνηση του Συναγερμού. Είναι αυταπόδεικτη και κραυγαλέα. Όπως και ο διασυρμός της πατρίδας μας».

Παράλληλα, χαρακτήρισε θλιβερή αλλά και αποκαλυπτική τη στάση του Αβέρωφ Νεοφύτου και του Δημοκρατικού Συναγερμού, που «υπερασπίζονται αυτή την ντροπιαστική κατάσταση. Η κοινωνία βοά ότι δεν πάει άλλο. Η Κύπρος αξίζει καλύτερα».

Στη συνέχεια ο Δημοκρατικός Συναγερμός, με ανακοίνωση του απάντησε στο ΑΚΕΛ αναφέροντας πως «ούτε τη μέρα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου δεν σέβονται. Επιμένουν να εκδίδουν ανακοινώσεις ακόμα και σήμερα για να μαζέψουν κόσμο έξω από το Προεδρικό. Εμείς θα τους επαναλάβουμε με πολλή ταπεινότητα πως το ΑΚΕΛ δεν είχε, δεν έχει και δεν θα έχει ποτέ το ηθικό πλεονέκτημα στα ζητήματα της διαφθοράς».

Παράλληλα, το Κυβερνών κόμμα τονίζει πως «είναι το κόμμα που ανήγαγε τη θεσμική διαφθορά στους κόλπους του σε επιστήμη, είναι το κόμμα που καταδικάστηκε για τη Δρομολαξιά. Είναι το κόμμα που αξιοποίησε στο έπακρο τις υπεράκτιες εταιρίες με διασυνδέσεις στη Λατινική Αμερική. Είναι το κόμμα που επί των ημερών τους γιγαντώθηκε η «επιχειρηματικότητα» των εταιρειών κελύφος, εξού και η διαμαρτυρία τους όταν αποφάσισε η κυβέρνηση το κλείσιμο των λογαριασμών τους το 2018».

Καταλήγοντας ο Δημοκρατικός Συναγερμός υπέδειξε πως «δυστυχώς για την Εζεκία Παπαϊωάννου, όσες ενέργειες και να κάνουν δε μαζεύουν τα ασυμμάζευτα. Και αυτό ας μην το ξεχνούν ποτέ. Γιατί οι πολίτες το θυμούνται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξέφυγε από την αρχή η συζήτηση για τα Pandora-Στο επίκεντρο τεχνοκράτες και ΠτΔ

Δειτε Επισης

Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Ανακοινώθηκαν τα πρώτα «καλλιστεία» τεχνητής νοημοσύνης-H νικήτρια... κούκλα θα λάβει πάνω από 20.000
Ένα βήμα πριν την ήττα η Ουκρανία-Η δυσοίωνη πρόβλεψη και το κρίσιμο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
BINTEO: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Άντρας απειλεί να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών