Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Tατάρ-«Το Βαρώσι θ’ ανοίξει σιγά σιγά για εγκατάσταση»

Το Βαρώσι θ’ ανοίξει σιγά σιγά για εγκατάσταση κι αυτό χρειάζεται χρόνο, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ λέγοντας πως σ’ εκείνο το σημείο χρειάζεται έντονη προετοιμασία και θεωρεί ωφέλιμο να εντατικοποιηθούν αυτές οι εργασίες που γίνονται σε συνεργασία με την «κυβέρνηση».

Μιλώντας σε εκπομπή του «Μπαϊράκ» χθες το βράδυ με αφορμή τον ένα χρόνο στη θέση του «προέδρου» του ψευδοκράτους ο κ. Τατάρ είπε ότι στον ένα χρόνο που έχει ανοίξει μέρος του Βαρωσιού, το επισκέφθηκαν πάνω από 250.000 άτομα. Οι «επενδύσεις» που έγιναν εκεί, είπε, έχουν μετατρέψει την περιοχή σε ένα άλλο Βαρώσι.

Να σημειωθεί ότι στα κατεχόμενα ανακοινώθηκε από τις «δυνάμεις ασφαλείας» πως από την 1η Νοεμβρίου οι ώρες που η περιοχή του Βαρωσίου που έχει ανοίξει, θα αλλάξουν. Οι ώρες επίσκεψης θα είναι από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, αντί στις 8 το βράδυ που είναι τώρα.

Ο κ. Τατάρ, μιλώντας για το Κυπριακό στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή. επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι η ε/κ πλευρά έχει στόχο την εξάλειψη της «τδβκ» - όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος – και το να γίνουν οι Τ/κ μπάλωμα στην ΚΔ, κι αυτό – συνέχισε – επιβεβαίωσε στην συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ. «Εμείς λέμε δύο κράτη. Υπάρχει μια βόρεια Κύπρος που ζει με την ΕΕ. Μπορούν να υπάρξουν δύο κράτη εντός της ΕΕ».

Ο κ. Τατάρ ανέφερε επίσης ότι η Τουρκία και η τουρκική κυβέρνηση στηρίζουν τις απόψεις του και πλέον στην Κύπρο άρχισε μια νέα περίοδος και μια τέτοια πολιτική δίνει ελπίδα για το μέλλον.

Στο Κυπριακό, συνέχισε, η στάση της ΕΕ και των ΗΠΑ είναι γνωστές. Σημείωσε δε ότι εάν αρχίσουν διαπραγματεύσεις θα πρέπει πρώτα να εξεταστεί εάν υπάρχει ή όχι κοινό έδαφος. Μπορεί να συζητηθεί πρόσθεσε, ότι απαιτείται ψήφισμα του ΟΗΕ για να γίνει αποδεκτή η κυριαρχική ισότητα.

Ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε πως ποτέ δεν είπε ότι θα αναγνωρισθεί το ψευδοκράτος, υποστηρίζοντας ότι στην Κύπρο δεν υπάρχει άλλη φόρμουλα από αυτή των δύο κρατών που θα ζούνε πλάι πλάι τάφου εδώ υπάρχουν δύο χωριστοί «λαοί» με διαφορετικοί γλώσσα, θρησκεία, κουλτούρα και ιστορία.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Διαφορετικές οι αναγνώσεις των μέτρων από συμπολίτευση και αντιπολίτευση-Οι εισηγήσεις των κομμάτων