Τα εγκαίνια του Πολυδύναμου Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας του Δ. Πάφου θα τελέσει ο Πρόεδρος

Το πρώτο, μετά από δεκαετίες, μεγάλο έργο κοινωνικής υποδομής της Πάφου, παραδίδεται και επίσημα στην τοπική κοινωνία, την Παρασκευή, αναφέρει ο Δήμος Πάφου σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας παράλληλα ότι τα εγκαίνια θα τελέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου, το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Πάφου, συνολικής δαπάνης €3,8 εκατ. είναι συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Πρόκειται για ένα πρότυπο έργο για ολόκληρη την Κύπρο που έχει στόχο να στεγάσει και να συνενώσει μονάδες κοινωνικής φροντίδας και κοινωνικά προγράμματα, σύμφωνα με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα των νεαρών οικογενειών και της εργαζόμενης γυναίκας.

Αναφέρεται ότι το έργο έχει μια ιδιαίτερη αξία για την τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα για τις νεαρές εργαζόμενες οικογένειες, καθώς έρχεται να καλύψει δύο βασικά ελλείμματα της πόλης: α) την απογευματινή απασχόληση των παιδιών, ιδίως για τους εργαζόμενους γονείς του ιδιωτικού τομέα και β) το πρόβλημα της επίβλεψης βρεφών και νηπίων για τις εργαζόμενες μητέρες. 

Το κόστος φιλοξενίας των παιδιών, προστίθεται στην ανακοίνωση, είναι χαμηλό ώστε να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες των νεαρών οικογενειών, ενώ το Κέντρο είναι υπερσύγχρονο και πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές. 

Στο ισόγειο του κτιρίου λειτουργεί Κέντρο Απογευματινής Φροντίδας Παιδιών με τρείς παιδότοπους (2 εσωτερικούς και 1 εξωτερικό). Στον 1ο όροφο  λειτουργεί Παιδοκομικός Σταθμός για φιλοξενία παιδιών ηλικίας 2 έως 4 χρόνων και στον 2ο όροφο Βρεφοκομικός Σταθμός για φιλοξενία παιδιών ηλικίας 4 μηνών έως 2 χρόνων. Ο 3ο όροφος είναι χώρος του Κέντρου Ενηλίκων Πάφου. Στον όροφο αυτό  υπάρχει επίσης κουζίνα που εξυπηρετεί όλο το Κέντρο, δωμάτιο ξεκούρασης και ένα γραφείο λειτουργού. Στο υπόγειο υπάρχει χώρος στάθμευσης 28 θέσεων

Σημειώνεται πως  στις 12.15 το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Οκτωβρίου, ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα τελέσει τα εγκαίνια του  Πολυδύναμου Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Πάφου, που βρίσκεται επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου Α’, στην ενορία Αποστόλου Παύλου.  

Η  τελετή των εγκαινίων περιλαμβάνει αγιασμό από τον Πανιερότατο Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο, παρουσίαση του έργου, καλλιτεχνικό μέρος με τραγούδια από τη Μικτή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Πάφου και τραγούδια από τη Χορωδία των Κέντρων Ενηλίκων Πάφου, Μουττάλου και Κ. Πάφου, χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Πάφου, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ιδρύματος Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας Δ.Π. Φαίδωνα Φαίδωνος, και ομιλία από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποκάλυψη της πλάκας εγκαινίων και ανοικτή δεξίωση.

Δειτε Επισης

Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Το λάθος που κάνουμε όλοι-Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου
Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Υποψήφια στις ευρωεκλογές η Ιταλίδα ακτιβίστρια που κρατείται στην Ουγγαρία