Παρασκευή 21 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Σφοδρή επίθεση Οκτάι στον Ακιντζί για την ανάρτησή του για τους δέκα Πρέσβεις

  26/10/2021 16:14
Σφοδρή επίθεση Οκτάι στον Ακιντζί για την ανάρτησή του για τους δέκα Πρέσβεις

Σφοδρή επίθεση Οκτάι στον Ακιντζί για την ανάρτησή του για τους δέκα Πρέσβεις

  26/10/2021 16:14

«Το να μιλά για την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας είναι απλώς επαίσχυντο και ατυχές. Το να μιλά για την Τουρκία ξεπερνά το πεδίο εμβέλειάς του», ήταν η απάντηση του Τούρκου Αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι στην ανάρτηση χθες του Μουσταφά Ακιντζί για την πρόθεση του Τούρκου Προέδρου να απελάσει 10 ξένους Πρέσβεις και η αναφορά στην απέλαση 3 Τ/κ, όπως και στην ομοσπονδιακή λύση του Κυπριακού.

Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, μιλώντας στον ανταποκριτή του πρακτορείου ειδήσεων Ανατολή, ο κ. Οκτάι είπε, αναφερόμενος στον Ακιντζί και το ψευδοκράτος, ότι «ένα άτομο που είναι πολύ εξαρτημένο από ξένες δυνάμεις για να εκφράσει και να υπερασπιστεί το δικό του ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος», το να μιλά για την επικαιρότητα στην Τουρκία και την τουρκική εξωτερική πολιτική είναι επαίσχυντο και ατυχές.

«Το να μιλά εναντίον του Προέδρου μας, έναν ηγέτη που σε όλες τις εκλογές εδώ και 20 χρόνια έχει κερδίσει την εύνοια του λαού του, είναι επίσης ένδειξη του τελευταίου σημείου στο οποίο έχει φτάσει όσον αφορά το ξεπέρασμα των ορίων του».

Ο κ. Οκτάι πρόσθεσε ότι η αξιοπρεπής και με προσωπικότητα εξωτερική πολιτική υπό την ηγεσία του Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται σε κάθε περιοχή, και στην ανατολική Μεσόγειο. «Τι κρίμα που τα μηνύματα για την ορθή στάση που τηρεί η Τουρκία τα πήραν οι εν λόγω διπλωμάτες και οι χώρες τους, αλλά όχι αυτό το πρόσωπο», είπε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος εννοώντας τον Μουσταφά Ακιντζί, προσθέτοντας ότι το γεγονός ότι ο κ. Ακιντζί ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τον Σελαχετίν Ντεμιρτάς και τον Οσμάν Καβάλα «είναι σαφής ένδειξη ότι τρέφονται από τις ίδιες πηγές»

Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους θα είναι πάντα καλές και ισχυρές, κανείς δεν θα μπορέσει να τις χαλάσει, κατέληξε ο κ. Οκτάι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας