Ανέλαβε δράση η Χαραλαμπίδου για το συνέδριο για τη διαφθορά-Απέστειλε επιστολή σε ΠτΒ

Επιστολή, εκ μέρους της ΚΣ ΟΑΣΕ, απέστειλε στην Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Αννίτα Δημητρίου, η Εριήνη Χαραλαμπίδου, με την οποία επαναφέρει το θέμα της διοργάνωσης του συνεδρίου με κεντρικό άξονα την πάταξη της διαφθοράς, το οποίο είχε προγραμματιστεί για τον Μάη του 2020 και λόγω της πανδημίας είχε αναβληθεί .

Σε γραπτή της ανακοίνωση η βουλευτής του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι «τον Μάη του 2020 είχαν σταλεί έντυπα συμμετοχής σε 57 κοινοβούλια μέλη της ΚΣ ΟΑΣΕ και σε διακεκριμένους ομιλητές με ειδικότητα σε θέματα πάταξης διαφθοράς οι οποίοι ηγούνται διεθνών οργανισμών. Το Συνέδριο θα διοργανωνόταν  όπως είχε ανακοινωθεί στην  Πάφο μεταξύ 12 – 13 /5/2020. Το Συνέδριο αποτελούσε κοινή δράση της ΚΣ ΟΑΣΕ με το Κυπριακό Κοινοβούλιο και το πρόγραμμα του Συνεδρίου είχε ανακοινωθεί. Λόγω Covid 19 αναγκαστήκαμε σε αναβολή του Συνεδρίου με την δέσμευση σε όλους τους συμμετέχοντες και ομιλητές  ότι άμεσα θα υπήρχε επαναπρογραμματισμός μόλις οι συνθήκες το επέτρεπαν».

Στη συνέχεια προσθέτει πως «οι συνθήκες έχουν αλλάξει , συνέδρια ήδη διοργανώνονται και Κύπριοι Βουλευτές συμμετέχουν σε αποστολές, και θεωρούμε ότι είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή να προχωρήσουμε με νέες ημερομηνίες στη διοργάνωση ενός τόσο σημαντικού συνεδρίου ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου όλη η Ευρώπη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και ευρύτερα στη διεθνή σκηνή, επικεντρώνονται όλοι πολιτικοί, πολίτες  και ΜΜΕ, σε θέματα πάταξης της διαφθοράς. Η Κύπρος συμμετέχει έτσι  ενεργά μέσω του Κυπριακού Κοινοβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του μεγαλύτερου οργανισμού για την Συνεργασία και ασφάλεια στην Ευρώπη , ΟΑΣΕ σε μια υψίστης σημασίας δράση με αντιπροσωπείες από 57 κοινοβούλια να επισκέπτονται την Κύπρο».

Τέλος, τονίζει πως «όλη η προηγούμενη  αλληλογραφία ,σχετικές ανακοινώσεις και προσκλήσεις προς τα μέλη της ΚΣ ΟΑΣΕ και των ομιλητών, σε σχέση με το Συνέδριο έχουν επισυναφθεί στην Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της οποίας η ανταπόκριση ελπίζουμε να είναι άμεση».

Δειτε Επισης

Αποκαλυπτικό βίντεο ντοκουμέντο από την ενέδρα στην Ανθούπολη-Δίπλα δίπλα δράστες και θύμα
ΒΙΝΤΕΟ: Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης
Αρχίζει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου η Κομισιόν-Δεν εφάρμοσε κανόνες της ΕΕ για καταπολέμηση της απάτης
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα
Απέσυρε την υποψηφιότητα της με ριπή κατά της ηγεσίας του ΔΗΚΟ η Μαρία Τοφινή-Τσαντίλα
Στηρίζουν Νίκο Νικολαΐδη οι «Ενεργοί Πολίτες – Κίνημα Ενωμένοι Κύπριοι Κυνηγοί» στη Λεμεσό
Ανησυχία της Κυβέρνησης για τη νέα εγκληματική ενέργεια-«Αξιολογούμε διαρκώς τα μέτρα»
Ηχηρά ονόματα στους προτείνοντες και υποστηρίζοντες των υποψηφίων-Στηρίζει Γεάδη και Πελεκάνο η Παρισινού
Στην εξίσωση δύο εμπρησμοί στη Λευκωσία και μια βόμβα στον Πρωταρά-Είχε κληθεί για κατάθεση το «Δημητρούι»