Ακάθεκτος ο... εμμονικός Τατάρ-«Στην Κύπρο υπάρχουν δύο χωριστοί λαοί»

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι πολλοί άνθρωποι από διάφορες περιοχές της Αλεξανδρέττας εγκαταστάθηκαν στην κατεχόμενη Κύπρο μετά το 1974 και υπήρξε μια συγχώνευση μεταξύ τους.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, μιλώντας σε συνάντηση με τον Νομάρχη της Αλεξανδρέττα Ραχμί Ντογάν κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Τουρκία, ο κ. Τατάρ υποστήριξε ότι αυτός είναι ο πλούτος τους και πρόσθεσε ότι ο αγώνας που διεξάγουν αυτή την στιγμή με την στήριξη της Τουρκίας, η «νέα πολιτική» τους και η «νέα αντίληψη» είναι μετά το άνοιγμα του Βαρωσιού να εξηγήσουν τόσο στα Ηνωμένα Έθνη όσο και σε άλλες χώρες ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια συμφωνία στην Κύπρο με συνεργασία δύο ίσων κρατών που ζουν πλάι-πλάι.

Σημειώνοντας ότι αναμένουν στήριξη από φιλικές χώρες, ο Τατάρ επανέλαβε την θέση του ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο χωριστοί λαοί. «Αυτό πρέπει να το γνωρίζει ολόκληρος ο κόσμος. Δεν υπάρχει κυπριακό έθνος. Στην Κύπρο είστε είτε Τούρκοι είτε Έλληνες. Εδώ και αιώνες ο τουρκοκυπριακός λαός συνέχισε την ύπαρξή του εκεί κατά την οθωμανική περίοδο πάντα ως διοικούντες την Κύπρο. Κατά την διάρκεια της βρετανικής περιόδου ζήσαμε κάποιες δυσκολίες, όμως δεν μπήκαμε κάτω από τον ζυγό των Ελλήνων. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Τώρα επομένως έχουμε αφήσει πίσω μας αυτές τις ίντριγκες της ομοσπονδίας, τον κίνδυνο στον οποίο θα μας έσερνε η ομοσπονδία, που θα μας έπαιρνε μάλιστα στην προ του 1974 περίοδο».

Επαναλαμβάνοντας ότι με την πλήρη στήριξη της Τουρκίας δεν συζητούν πλέον την ομοσπονδία, ο κ. Τατάρ είπε ότι όταν υπάρξει πλέον μια συμφωνία δύο κυρίαρχων κρατών που ζουν πλάι-πλάι, τότε και εκείνοι θα μπορούν να κάνουν κάθε είδους συνεργασία με την Τουρκία και υποστήριξε ότι η επιθυμία των Τουρκοκυπρίων είναι η συνέχιση των εγγυήσεων της Τουρκίας και της παρουσίας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο νησί.

«Διότι η ασφάλεια και το μέλλον μας εξαρτάται από αυτές τις εγγυήσεις», υποστήριξε και πρόσθεσε ότι επομένως πρέπει ως έθνος να υπερασπίζονται και να αναπτύξουν αυτή την πολιτική σε μια εποχή που αυξάνεται η σημασία της Ανατολικής Μεσογείου με τους υδρογονάνθρακες και τις άλλες στρατηγικές της διαστάσεις.

Σύμφωνα επίσης με το ΓΤΠ, ο Ερσίν Τατάρ συμμετείχε στα εγκαίνια του «Φόρουμ του Τουρκικού Συμβουλίου για τα ΜΜΕ» στην Κωνσταντινούπολη και ότι στα πλαίσια των επαφών του εκεί παρέστη σε γεύμα εργασίας με τον Αντιπρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Χικμέτ Χατζίγιεφ και τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας, Φαχρεττίν Αλτούν. 

Ο κ. Τατάρ ενημέρωσε τον Αλτούν και τον Αντιπρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενώ προέβη και σε μια γενική αξιολόγηση της κατάστασης. Στη συνάντηση, συζητήθηκε επίσης η ενίσχυση των σχέσεων του Αζερμπαϊτζάν με την Τουρκία και το ψευδοκράτος.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»