«Η ομοσπονδιακή λύση η μονή εφικτή για καλύτερο μέλλον σε Τουρκία και Κύπρο»

Το «καθεστώς του ενός μόνο άνδρα» στην Τουρκία την παρασέρνει με ταχύτητα σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο στην κατάρρευση, αναφέρει σε σχόλιό του ο τέως ηγέτης των Τ/κ, Μουσταφά Ακιντζί σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία αλλά και στα κατεχόμενα.

Στην ανάρτησή του ο κ. Ακιντζί γράφει ότι και η «τδβκ» - όπως αποκαλεί το ψευδοκράτος – που βρίσκεται από την επιρροή της Τουρκίας από κάθε άποψη, «δυστυχώς βρίσκεται σε μια τραγική κατάσταση».

Προσθέτει ότι της ελευθερίας τους έχουν στερηθεί ο Οσμάν Καβάλα, ο Σελαχετίν Ντεμιρτάς και πολλά άλλα άτομα ενώ και το γεγονός ότι ορισμένοι διανοούμενοι αναγκάζονται να ζουν εκτός Τουρκίας δεν μπορεί να εξηγηθεί από κανένα σύγχρονο νομικό κανόνα.

Ο Μουσταφά Ακιντζί σημειώνει ότι η απαγόρευση εισόδου στην Τουρκίας για τους Αλί Μπιζντέν, Αχμέτ Αν και Αλί Κισμίρ είναι αποτέλεσμα της ίδιας άνομης πολιτικής. «Αυτή η αντιδημοκρατική πολιτική, που έφτασε στο σημείο να διώξει 10 ξένους Πρέσβεις από την Τουρκία, είναι καταδικασμένη να χτυπήσει στον τοίχο», δηλώνει ο πρώην ηγέτης των Τ/κ.

«Δυστυχώς, οι Τουρκοκύπριοι υποφέρουν τόσο πολύ, αν όχι περισσότερο, από αυτούς που ζουν στην Τουρκία. Η οικονομική, πολιτική χρεοκοπία και διαφθορά επηρεάζουν βαθιά τους Τουρκοκύπριους», αναφέρει.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η διέξοδος είναι να ακολουθήσουμε μια πολιτική που σέβεται τις παγκόσμιες νομικές νόρμες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές αρχές, μια πολιτική που είναι ειρηνική με την διεθνή κοινότητα».

«Και στην Κύπρο πρέπει να εργαστούμε προς την κατεύθυνση της ομοσπονδιακής λύσης που είναι η μονή εφικτή λύση, σε συνεργασία με την διεθνή κοινότητα, αφήνοντας τα παιχνίδια με τον χρόνο με φόρμουλες που δεν μπορούν να εφαρμοστούν. Αυτός είναι ο τρόπος για να φτάσουμε σε ένα καλύτερο μέλλον στην Τουρκία και την Κύπρο», αναφέρει ο κ. Ακιντζί.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε ύφεση η φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού-Επιχειρούν για τις τελικές κατασβέσεις οι δυνάμεις πυρόσβεσης
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Κ. Χατζηγιάννης: Οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών και Κοινοβούλια έχουν σημαντική συμβολή σε περιόδους συγκρούσεων
Με πακέτο προτάσεων Νόμου που ετοίμασε ο Ελεγκτής, θέλει να δώσει λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η αντιπολίτευση
Με προτείνοντες Κούσιο και Ηλιοφώτου καταθέτει την υποψηφιότητα του ο Χρίστος Τσίγκης
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής