Στήνει στον τοίχο Σιζόπουλο ο Ομήρου-«Έχει διολισθήσει σε βαθμό γελοιοποίησης»

Δριμύ κατηγορώ εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, o οποίος επανήλθε και απαντά με σκληρή γλώσσα στον Μαρίνο Σιζόπουλο, κατηγορώντας τον «για θλιβερό κατήφορο που παρασύρει το ιστορικό κόμμα», στέλνοντας του παράλληλα το μήνυμα πως δεν προτίθεται να ασχοληθεί ξανά μαζί του, αλλά το αφήνει στην κρίση των ΕΔΕΚιτών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξέφυγαν στην ΕΔΕΚ-Βαρείς χαρακτηρισμοί, σοβαρές κατηγορίες και αλλεπάλληλα πυρά

Σε γραπτή του ανακοίνωση ο Γιαννάκης Ομηρίου, αναφέρει πως ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, «αφού παραβίασε δικαστικά διατάγματα και καταπάτησε καταστατικές διατάξεις και αφού οδήγησε τον εαυτό του και την ΕΔΕΚ σε τραγικά αδιέξοδα, ο κ. Σιζόπουλος ακολουθεί ένα θλιβερό κατήφορο, στον οποίο δυστυχώς παρασύρει ένα ιστορικό κόμμα».

Όπως αναφέρει, «κατά το χθεσινό δήθεν έκτακτο Συνέδριο επιδόθηκε σε αυτό που ο ίδιος γνωρίζει καλά. Στον υπόνομο. Με συκοφαντίες και ψεύδη. Και βέβαια σε αυτό που διαπρέπει. Στις καρατομήσεις και τις διαγραφές. Και κινήσεις ολοκληρωτισμού «ο εις και μόνο να κατέχει  το μητρώο μελών». 

Παράλληλα, ο κ. Ομήρου θέλησε να απαντήσει με τέσσερα σημεία στα όσα του καταλόγισε ο Μαρίνος Σιζόπουλος.

«Επειδή έχει διολισθήσει σε βαθμό γελοιοποίησης με τα όσα ανήκουστα αναφέρει απαντώ στους φαιδρούς του ισχυρισμούς.

  1. «Φιλοανανιστής». Είναι με δική μου αναλυτική εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή που ελήφθη η απόφαση για αρνητική ψήφο στο Σχέδιο Ανάν. Αν δεν την άκουσε, ας τη διαβάσει έστω και τώρα. Scripta manet. Ας πληροφορηθεί επίσης  ότι υπήρξα ο ΜΟΝΟΣ που διαφώνησα στη Νέα Υόρκη τον Φεβρουάριο του 2004 στη σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου με τις προτάσεις Κόφι Ανάν για συζήτηση του σχεδίου του στη βάση χρονοδιαγράμματος, επιδιαιτησίας και  διενέργειας δημοψηφισμάτων. Κάτι το οποίο, προς τιμή του, επιβεβαίωσε ο Τάσσος Παπαδόπουλος, από τηλεοράσεως στη προεκλογική περίοδο για τις προεδρικές του 2008.
  2. Εξακολουθεί τα ασύστολα ψεύδη για χρέη του κόμματος το 2015 όταν υπέβαλα παραίτηση από την προεδρία του κόμματος. Το χρέος ήταν πλήρως εξυπηρετούμενο με εγγύηση την κρατική χορηγία και ασφαλώς δεν ήταν του αναφερόμενου ύψους αλλά πολύ χαμηλότερο. Ο τότε Γραμματέας οικονομικών Λούης Κάππας μπορεί να το επιβεβαιώσει. Άλλωστε ο ίδιος ήταν αναπληρωτής Πρόεδρος. Που ήταν τότε;
  3. Διερωτάται γιατί υπέβαλα παραίτηση από  την ηγεσία της ΕΔΕΚ. Η δήλωση παραίτησης μου ομιλούσε αφ’ εαυτής. Αφορούσε την παραβίαση των κανόνων του πολιτικού ήθους όπως εγώ τους αντιλαμβάνομαι. Και προειδοποίησα για την συνέχεια αν συνεχίζονταν οι ίδιες συμπεριφορές. Επιβεβαιώθηκα τραγικά.
  4. Όπως οι φαιδρότητες δεν έχουν τέλος. «Δεν θα μας ήξερε η μητέρα μας αν δεν ήταν η ΕΔΕΚ».

Να τον πληροφορήσω, καθ’ όσον με αφορά, ότι δεν μπήκα στην πολιτική. Η πολιτική με συνάντησε. Στην κατάληψη της Νομικής Σχολής της Αθήνας, στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, στην σύλληψη και τη φυλάκιση μου για την αντίσταση μου στο πραξικόπημα της Κύπρου».

Καταλυτικά, ο πρώην πρόεδρος της ΕΔΕΚ ανέφερε πως «δεν πρόκειται να ασχοληθώ ξανά με τον κ.Σιζόπουλο», προσθέτοντας πως τον αφήνει στη κρίση του κόσμου της ΕΔΕΚ και της κυπριακής κοινωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν παραιτείται ο Τερέπεης-Στα άκρα ο εμφύλιος στην ΕΔΕΚ

Δειτε Επισης

Απαντά στο ΑΚΕΛ ο Πρόεδρος-«Δεν αντιμετωπίζεις τα προβλήματα με ανεδαφικές προτάσεις»
Στην Κύπρο την Τρίτη ο ΥΠΕΞ της Ουγγαρίας για επίσκεψη εργασίας
Θετική εξέλιξη θεωρεί ο Πρόεδρος τη συνάντηση Γκουτέρες-Ταταρ
Σειρά αιτημάτων για αποδέσμευση κονδυλίων ενέκρινε η Επιτροπή Οικονομικών
Α. Δημητρίου: Η βία δεν αποτελεί μέσο θωράκισης των συμφερόντων της πατρίδας
Επανέρχεται το ΑΚΕΛ-«Οι αντιδράσεις Χριστοδουλίδη επιβεβαιώνουν ότι δεν έχει συναίσθηση τι βιώνει η κοινωνία»
Η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στο επίκεντρο της συνάντησης Στεφάνου-Κουτσούμπα
Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με υφυπουργό Υγείας Ελλάδας
ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες