Α. Ιωσήφ: Περίπου 650 Κύπριοι άφησαν την τελευταία τους πνοή το '40 για την ελευθερία

Mόνο με ενότητα και εθνική ομοψυχία, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία, οποιαδήποτε απειλή και θα διασφαλίσουμε την εθνική ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ελευθερία της πατρίδας μας, ανέφερε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας Ανδρέας Ιωσήφ σε ομιλία του την Κυριακή, στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στο Γέρι, με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

«Αντλούμε ιστορικά διδάγματα μα κυρίως οφείλουμε να παραδειγματιστούμε από την ομοψυχία και τη σύμπνοια, που επέδειξε ο ελληνισμός τη δεδομένη χρονική στιγμή. Με την ίδια ενότητα επιβάλλεται να πορευθούμε και εμείς σήμερα στον δικό μας αγώνα για επίλυση του εθνικού μας προβλήματος και επανένωση της μοιρασμένης μας πατρίδας. Οι ευγενείς στόχοι και τα υψηλά ιδανικά που πρεσβεύει η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 ας αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για τις δικές μας ενέργειες και για τους δικούς μας αγώνες» είπε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Ιωσήφ ανέφερε ότι πρόθεση της Κυβέρνησης παραμένει η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να επιτευχθεί μια λύση στο κυπριακό πρόβλημα, που να είναι συμβατή με τις αρχές και τις αξίες του ευρωπαϊκού κεκτημένου και απόλυτα προσαρμοσμένη στα όσα υπαγορεύουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Η Κύπρος στο έπος του ‘40 είχε τη δική της συνεισφορά στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Ιωσήφ.

«Κάπου 650 Κύπριοι άφησαν την τελευταία τους πνοή στα πεδία των μαχών, αγωνιζόμενοι για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τους στενούς και αδελφικούς δεσμούς, που διαχρονικά μας ενώνουν με τον Μητροπολιτικό Ελληνισμό», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας