Την... φέρνει σε Συλικιώτη ο ΔΗΣΥ-«Εσύ ήσουν ΥΠΕΣ στην πολιτογράφηση του Ρώσου»

Βγαίνει μπροστά και αντεπιτίθεται ο Δημοκρατικός Συναγερμός στην επίθεση του ΑΚΕΛ και του Νεοκλή Συλικιώτη, αναφορικά με τα Pandora Papers και την εμπλοκή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, με το Κυβερνών κόμμα να αντιστρέφει τα πυρά και να υπενθυμίζει πως κατά το χρόνο που πολιτογραφίθηκε Ρώσος, που ήταν πελάτης του δικηγορικού γραφείου Αναστασιάδη, υπουργός Εσωτερικών ήταν ο Νεοκλής Συλικιώτης. 

Σε ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ αναφέρει πως «το ΑΚΕΛ ας είναι λίγο πιο προσεκτικοί. Και σε αυτά που λένε ή τουλάχιστον σε αυτούς που επιλέγουν να εκφωνούν τις ανακοινώσεις τους».

Μας ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Νεοκλής Συλικιώτης πως το ΑΚΕΛ διοργανώνει πορεία για την αναφορά του δικηγορικού γραφείου που φέρει το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας στα pandora papers».

Στη συνέχεια προσθέτει ότι «προφανώς αγνοούν ή μάλλον ξεχνούν εκεί στο ΑΚΕΛ. Η αναφορά στα συγκεκριμένα έγγραφα γίνεται για εταιρείες ενός Ρώσου, κατόχου κυπριακού διαβατηρίου, πελάτη του εν λόγω γραφείου. Αυτό που επίσης ξεχνούν είναι πως ο υπουργός που πήρε στο Υπουργικό Συμβούλιο την εισήγηση για να πολιτογραφηθεί Κύπριος ο συγκεκριμένος, ήταν ο κ. Συλικιώτης, όντας υπουργός Εσωτερικών στη διακυβέρνηση Χριστόφια».

Τέλος, για την πορεία διαμαρτυρίας που διοργανώνει το ΑΚΕΛ ο ΔΗΣΥ αναφέρει πως «αλήθεια στην πορεία του ερχόμενου Σαββάτου θα διαμαρτυρηθούν οι οπαδοί του ΑΚΕΛ και για τον κύριο Συλικιώτη που έδωσε το διαβατήριο στον συγκεκριμένο; Είναι από τις φορές που και η ντροπή, ντρέπεται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα… σχοινιά για Pandora Papers-Ζητούν παραίτηση Αναστασιάδη ΑΚΕΛ και Οικολόγοι

Επανήλθε το ΑΚΕΛ

Το ΑΚΕΛ μετά την ανακοίνωση του ΔΗΣΥ επανήλθε, υποστηρίζοντας πως «ο Νίκος Αναστασιάδης συμπεριλαμβάνεται στα Pandora Papers όχι για το διαβατήριο του Λεμπέντεφ, αλλά γιατί το δικηγορικό γραφείο «Νίκος Αναστασιάδης» είχε πελάτη τον Λεμπέντεφ ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από το 2015. Για αυτό τα διεθνή ΜΜΕ τον αποκαλούν “the offshore President”».

Όπως σημειώνει το ΑΚΕΛ, «αν εκτός αυτού, ο ΔΗΣΥ υπονοεί ότι ο κ. Αναστασιάδης ως δικηγόρος του Λεμπέντεφ εξαπάτησε το κυπριακό κράτος για να πάρει υπηκοότητα ο πελάτης του, τότε αυτό συνιστά μια χρήσιμη μαρτυρία. Ο κ. Αναστασιάδης ως δικηγόρος του Λεμπέντεφ καλό είναι να τοποθετηθεί άμεσα γιατί το κόμμα του τον ενοχοποιεί περαιτέρω. Μάλλον θα μετανιώσει και για τη σημερινή του ανακοίνωση ο Συναγερμός».

Ο ΔΗΣΥ και ο Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτει το ΑΚΕΛ, «είναι συνεργοί και συνήγοροι στον εξευτελισμό της χώρας. Πρώτα, προσπάθησαν να μπλοκάρουν τη συζήτηση στη Βουλή. Στη συνέχεια, οι ευρωβουλευτές του ΔΗΣΥ έμειναν μόνοι τους απέναντι από όλο σχεδόν το Ευρωκοινοβούλιο καταψηφίζοντας το Ψήφισμα για τα Pandora Papers. Όταν ο Αβέρωφ Νεοφύτου υπόσχεται ασφάλεια με το Συναγερμό, εννοεί ότι θέλουν να συνεχίσουν με ασφάλεια το φαγοπότι και το διασυρμό της χώρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δυσφορία Πετρίδη για επικρίσεις για Pandora Papers-«Απαξιώνουν όλα τα μέτρα»

Δειτε Επισης

ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Το λάθος που κάνουμε όλοι-Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου
Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Υποψήφια στις ευρωεκλογές η Ιταλίδα ακτιβίστρια που κρατείται στην Ουγγαρία
Γιατί το Ιράν δεν έχει κανένα συμφέρον να διαρκέσει η κρίση με το Ισραήλ-Αναλυτές εξηγούν
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Ο Μισέλ απάντησε στον Τραμπ για την στήριξη στην Ουκρανία-«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους»
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ