Ανακοίνωσε μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας το ΑΚΕΛ-Νέα επίθεση σε Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ

Επανήλθε το ΑΚΕΛ και εξαπολύει νέα επίθεση σε Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ για τα Pandora Papers, κάνοντας λόγο για διεθνή διασυρμό της Κύπρου με υπαίτιο τον Νίκο Αναστασιάδη, ενώ την ίδια ώρα χαρακτηρίζει εξευτελιστική τη στάση των δύο ευρωβουλευτών του Κυβερνών κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο.

Παράλληλα, το ΑΚΕΛ ανακοίνωσε πορεία διαμαρτυρίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, στις 30 Οκτωβρίου. 

Σε γραπτή το δήλωση το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ αναφέρει πως «η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου και η ονομαστική αναφορά στον πρόεδρο Αναστασιάδη αποτελεί ένα  νέο ισχυρό ράπισμα στην αξιοπιστία της χώρας μας. Ο κατ’ εξακολούθηση διεθνής διασυρμός της Κύπρου από τον πρόεδρο Αναστασιάδη οδήγησε στον πάτο την όποια αξιοπιστία του απέμεινε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα… σχοινιά για Pandora Papers-Ζητούν παραίτηση Αναστασιάδη ΑΚΕΛ και Οικολόγοι

Την ίδια ώρα, Νεοκλής Συλικιώτης τονίζει ότι «η προσπάθεια της ηγεσίας του κυβερνώντος ΔΗΣΥ με σοφιστείες να αποσείσει τις τεράστιες ευθύνες του και να δικαιολογήσει για πολλοστή φορά τις ενέργειες του προέδρου Αναστασιάδη πέφτει στο κενό. Είναι ενδεικτική η εξευτελιστική στάση των δυο Ευρωβουλευτών του ΔΗΣΥ που μόνοι από ολόκληρη την ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού  Κόμματος καταψήφισαν μαζί με ελάχιστους άλλους Ευρωβουλευτές (28) το ισχυρό ψήφισμα του Ευρωκοινοβούλιο».

Προσθέτοντας στη συνέχειας πως «δεν φτάνει που αρχικά ο ΔΗΣΥ κάνοντας πλάτες στον κύριο Αναστασιάδη προσπάθησε να μπλοκάρει την συζήτηση  των Pandora Papers στην Επιτροπή Θεσμών -όπως το ζήτησε το ΑΚΕΛ- και εξαναγκάστηκαν να κάνουν στροφή 180 μοιρών μετά την κατακραυγή της κοινωνίας, προσπαθούν να το χρησιμοποιήσουν και ως άλλοθι ότι δήθεν ζήτησαν να γίνει έρευνα πριν την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου».

Παράλληλα, ο Νεοκλής Συλικιώτης σημειώνει εκ νέου ότι «στον Νίκο Αναστασιάδη δεν παραμένει άλλη επιλογή από την παραίτηση, για να δοθεί η δυνατότητα η Κύπρος και ο λαός να επανακτήσουν την ελάχιστη αξιοπιστία τους».

Τέλος, το ΑΚΕΛ ανακοίνωσε πως έχει αναλάβει πρωτοβουλία για κινητοποίηση της κοινωνίας, των πολιτών και των οργανωμένων συνόλων, το Σάββατο 30 Οκτωβρίου, για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια της χώρας μας και το κράτος δικαίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δυσφορία Πετρίδη για επικρίσεις για Pandora Papers-«Απαξιώνουν όλα τα μέτρα»

Δειτε Επισης

Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
Σ. Ιωάννου: Οι προτάσεις που προωθήθηκαν για μεταναστευτικό ήταν του ΕΛΑΜ
M. Σιζόπουλος: Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με ρατσισμό ή την ανοχή στη λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε»