Τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε και θέλουν δημιουργία κοινού Δήμου Αγία Νάπα, Σωτήρα και Λιοπέτρι

Tην απόφαση τους για δημιουργία ενός κοινού Δήμου στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, επιβεβαίωσαν το βράδυ της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια συνάντησης τους, οι Δήμαρχοι Αγίας Νάπας και Σωτήρας και ο αναπληρωτής Κοινοτάρχης Λιοπετρίου.

Σε δηλώσεις ύστερα από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Αγίας Νάπας, ο Δήμαρχος Χρίστος Ζαννέττου είπε πως «η προσέγγιση και η απόφαση μας για ενοποίηση των Δήμων Αγίας Νάπας και Σωτήρας και της Κοινότητας Λιοπετρίου είναι δεδομένη, δηλαδή μια συναινετική απόφαση των τριών οντοτήτων για κοινή συμπόρευση».

Πρόσθεσε πως «μας ενώνουν πάρα πολλά κοινά χαρακτηριστικά και η συναινετική αυτή απόφαση έχει αποσταλεί εδώ και πάνω από δύο χρόνια στην Κυβέρνηση και τη Βουλή. Αναμένουμε ότι αυτή μας η απόφαση θα ληφθεί υπόψη, δεδομένου ότι προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε το έργο της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» είπε και σημείωσε πως «θέλουμε να πιστεύουμε πως οι πολίτες και δημότες των τριών οντοτήτων δεν θα αδικηθούν και θα εισακουστούν».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σωτήρας Γεώργιος Τάκκας είπε πως «όλες οι προϋποθέσεις της νομοθεσίας αλλά και του σκοπού της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  συμφωνούνται μέσα από τη συναίνεση των τριών οντοτήτων, τόσο γεωγραφικά και οικονομικά όσο και κοινωνικά. Θεωρούμε πως υπάρχει η δεδομένη κατάσταση για να συνεργαστούμε μαζί, υπάρχει μια ειλημμένη απόφαση η οποία ουσιαστικά σήμερα επιβεβαιώθηκε, ενώ συζητήθηκαν και περισσότερες λεπτομέρειες».

Ανέφερε ακόμα ότι «τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν κάποιες εξελίξεις μεταξύ των τριών οντοτήτων για να προωθήσουμε αυτή τη συναίνεση. Ακόμα θα προχωρήσουμε σε συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα για να βεβαιωθούμε, εάν είναι δυνατόν, για τη συναίνεση των Δήμων Αγίας Νάπας και Σωτήρας  και της Κοινότητας Λιοπετρίου».

Εξάλλου ο αναπληρωτής Κοινοτάρχης Λιοπετρίου Βάσος Μανώλη απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως «σίγουρα τον Δήμο που αποφεύγουμε, όχι πως έχουμε κάτι μαζί του, είναι το Παραλίμνι» εξηγώντας πως η δημιουργία ενός Δήμου στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου σημαίνει «ότι το Παραλίμνι θα βγάζει περίπου 7 - 8 Δημοτικούς Συμβούλους από τους 9 συνολικά που θα υπάρχουν».

 Αφού είπε πως ο ίδιος βλέπει ακόμα πιο μακριά, διερωτήθηκε «μετά από δέκα, είκοσι ακόμα και τριάντα χρόνια, πόσες χιλιάδες κατοίκους θα έχει το Παραλίμνι και πόσους Δημοτικούς Συμβούλους θα βγάζει».

Αυτό συνέχισε «είναι ένα θέμα που σκέφτομαι συνεχώς και θεωρώ πιο σωστό και πιο λογικό να δημιουργηθεί ένας Δήμος αποτελούμενος από τους Δήμους Αγίας Νάπας και Σωτήρας και την Κοινότητα Λιοπετρίου» αφού, όπως εξήγησε «όλοι σχεδόν οι Λιοπετρίτες έχουν καταστήματα και εργάζονται στην Αγία Νάπα, ενώ με τη Σωτήρα είμαστε πολύ αγαπημένοι και εκτιμούμε ότι αυτή η συνένωση θα είναι πιο καλή για όλους».

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Ανοιχτά και το Σάββατο τα Επαρχιακά Γραφεία για εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
Εντοπίστηκε από την οικιακή βοηθό η γυναίκα στην Ερήμη-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Κακός δαίμονας τα αδιάκοπα φλας των καμερών-Στα... κάγκελα οι οδηγοί, ψάχνουν τη φόρμουλα στη Βουλή
Η τελική μάχη στην θανατική ανάκριση για Θανάση-Τα δύο στρατόπεδα, οι παραδοξότητες και ο μοναδικός ηττημένος