Αναβάλλει το Τακτικό, συγκαλεί όμως... έκτακτο Συνέδριο ο Σιζόπουλος

Την απόφαση του να σεβαστεί την απόφαση του Δικαστηρίου για αναστολή πραγματοποίησης του Τακτικού Συνεδρίου και της Εκλογικής Διαδικασίας μετά την προσφυγή μελών του κόμματος, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος ωστόσο την ίδια ώρα συγκαλεί έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο για την Κυριακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το διάταγμα που βάζει μπλόκο στις εκλογές της ΕΔΕΚ-Προειδοποιεί για συλλήψεις

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος απευθύνει έκκληση στα μέλη του κόμματος για μαζική συμμετοχή στις εργασίες του Συνεδρίου και παράλληλα απευθύνει ανοικτή πρόσκληση στον τέως πρόεδρο του κόμματος Γιαννάκη Ομήρου, στα μέλη που προσέφυγαν στο Δικαστήριο, καθώς και όσα μέλη αμφισβητούν την εγκυρότητα του μητρώου μελών, να προσέλθουν στο Συνέδριο και να «καταθέσουν στο πλαίσιο μίας δημόσιας, διαφανούς και δημοκρατικής διαδικασίας τις απόψεις τους».

«Σεβόμενος την απόφαση του δικαστηρίου για αναστολή της πραγματοποίησης του Τακτικού Συνεδρίου και της Εκλογικής Διαδικασίας μετά την προσφυγή μελών του κόμματος, θα ήθελα να πληροφορήσω τα μέλη της ΕΔΕΚ, ότι το Τακτικό Παγκύπριο Εκλογικό Συνέδριο αναβάλλεται», σημείωσε ο Μαρίνος Σιζόπουλος

Και την ίδια ώρα, δήλωσε πως, «με βάση το άρθρο 30 παράγραφος 2 του καταστατικού, ως Πρόεδρος του Κόμματος, συγκαλώ Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο το οποίο θα λάβει χώρα την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 η ώρα 9.45π.μ. στο ξενοδοχείο Hilton (πρώην Hilton Park), για να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα και να καθοριστεί η μελλοντική πορεία».

Την ίδια ώρα με ανακοίνωση της ΕΔΕΚ σημειώνει ότι η ηγεσία της ΕΔΕΚ συγκατατίθεται στην απόφαση του Προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, για σύγκληση Έκτακτου Παγκυπρίου Συνεδρίου ότι μια σειρά από αξιωματούχοι εγκρίνουν την απόφαση του.

Οι παρακάτω αξιωματούχοι του κόμματος:

  • Μαρία Βασιλειάδου, Αναπλ. Πρόεδρος,
  • Λευτέρης Ανδρέου, Α΄ Αντιπρόεδρος,
  • Έλενα Περικλέους, Β΄ Αντιπρόεδρος και
  • Χριστόδουλος Λευκαρίτης, Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας,

Υπενθυμίζεται πως στο Δικαστήριο προσέφυγαν δεκαπέντε υποψήφιοι για την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, που εκπροσωπήθηκαν από το δικηγορικό γραφείο «Αιμιλιανίδης, Κ. Κατσαρός», με το Δικαστήριο να  διατάσσει και να εκδίδει διάταγμα, «με το οποίο απαγορεύει τους εναγόμενους (την ΕΔΕΚ) και/ή αντιπρόσωπούς και/ή υπαλλήλους και/η όργανα τους να δώσουν οδηγίες και/ή να κηρύξουν την έναρξη και/ή να διεξάγουν το Παγκύπριο Τακτικό Συνέδριο τους το οποίο καθορίστηκε για τις 23/10/2021 και την εκλογική διαδικασία που καθορίστηκε στις 30/10/2021, μέχρι την τελική εκδίκαση της παρούσας αγωγής και/ή μέχρι νεωτέρας διαταγής του Δικαστηρίου».

Το εν λόγω διάταγμα επιδόθηκε στους εναγόμενους, δηλαδή στην ΕΔΕΚ, ενώ η επόμενη ακροαματική διαδικασία και τα όσα αιτούνται τα δεκαπέντε μέλη της ΕΔΕΚ θα εξεταστούν κατά την επόμενη ακροαματική διαδικασία που έχει οριστεί την Τρίτη, 26 Οκτωβρίου.

Μάλιστα, το Δικαστήριο με το διάταγμα, διατάσσει και δίδει οδηγίες, όπως σε περίπτωση που η ΕΔΕΚ επιθυμεί να καταχωρήσει ένσταση, τότε αυτή θα πρέπει να καταχωρηθεί μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι.

Τέλος, το διάταγμα τονίζει ότι σε περίπτωση που υπάρξει παράληψη συμμόρφωσης, τότε οι κατά νόμο υπεύθυνοι υπόκεινται σε σύλληψη.

Σημειώνεται πως η προσφυγή των δεκαπέντε υποψηφίων είναι διαφορετική από αυτή των τριών υποψηφίων της Επαρχιακής Συνδιάσκεψης Λευκωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία
Η Σουηδία στέλνει τάγμα στη Λετονία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης