Κυριακή 23 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Αντεπίθεση Κυβέρνησης σε ΑΚΕΛ για Pandora Papers-«Αν είχαν ήθος θα μελετούσαν»

  21/10/2021 20:11
Αντεπίθεση Κυβέρνησης σε ΑΚΕΛ για Pandora Papers-«Αν είχαν ήθος θα μελετούσαν»

Αντεπίθεση Κυβέρνησης σε ΑΚΕΛ για Pandora Papers-«Αν είχαν ήθος θα μελετούσαν»

  21/10/2021 20:11

Σηκώνει το γάντι και απαντά στις επικρίσεις του ΑΚΕΛ για τα Pandora Papers η Κυβέρνηση, η οποία διαμηνύει ότι όχι μόνο δεν αρνείται αλλά επιδιώκει την διεξαγωγή έρευνας, ενώ ξεκαθαρίζει για άλλη μια φορά πως δεν εμπλέκεται και δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό εναντίον του Νίκου Αναστασιάδη.

Σε γραπτή ανακοίνωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος ανέφερε πως, «το ΑΚΕΛ ακολουθώντας την πάγια τακτική μηδενισμού του έργου της Κυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη επιδιώκει, εκμεταλλευόμενο το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που αναφέρεται στην ανάγκη διερεύνησης των ισχυρισμών που προβάλλονται στα έγγραφα «Pandora», να προκαταλάβει το πόρισμα της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών».

Πρόσθεσε πως, «αν είχαν το ελάχιστο του πολιτικού ήθους θα μελετούσαν τα όσα αναφέρονται τόσο στις έρευνες του BBC αλλά και της εφημερίδας Guardian, στα οποία ρητώς αναφέρεται ότι δεν διαπίστωσαν την όποια εμπλοκή του Προέδρου Αναστασιάδη σε οτιδήποτε μεμπτό ή που έχει σχέση με όσα ισχυρίζονται για πολιτειακούς αξιωματούχους άλλων κρατών που κατ’ ισχυρισμό εμπλέκονται σε υπεράκτιες εταιρείες με απώτερο στόχο τη μεταφορά πλούτου σε τρίτες χώρες».

Παράλληλα ξεκαθάρισε, ανέφερε ότι, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όχι μόνο δεν αρνείται αλλά επιδιώκει την έρευνα, προκειμένου να λάμψει όχι μόνο η αλήθεια, αλλά και να διαψευσθούν για άλλη μια φορά όσοι χρησιμοποιούν τη λάσπη ως μέσο πολιτικής επιβίωσης».

Οι επικρίσεις του ΑΚΕΛ

Νωρίτερα το ΑΚΕΛ σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι, «ο Νίκος Αναστασιάδης έγραψε ιστορία στο ρεζίλεμα της Κύπρου ανά το παγκόσμιο». Είναι ο ένας από τους δύο αρχηγούς κρατών-μελών που κατονομάζονται ρητά στο σημερινό Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για τα Pandora Papers και για τον οποίο ζητείται έρευνα από τις αρχές της χώρας.

Πρόσθεσε επίσης πως, «δεν πρόκειται απλά για ακόμα ένα πρόβλημα του κ. Αναστασιάδη, αλλά ντροπή για ολόκληρη τη χώρα. Πρόκειται για διασυρμό χωρίς σύνορα. Αλλού θα υπήρχε αυθημερόν παραίτηση».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας