Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το κυπριακό ο Βότσης-Κάλεσμα σε Ε/κ και Τ/κ κόμματα

Ανοικτή έκκληση προς τα Ελληνοκυπριακά και Τουρκοκυπριακά Κόμματα που συμφωνούν με τη λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και στη συνέχιση των συνομιλιών από το σημείο που σταμάτησαν στο Crans Montana, απευθύνει ο Άγγελος Βότσης.

Όπως αναφέρει ο κ. Βότσης, «η στασιμότητα στο Κυπριακό είναι πλέον δεδομένη. Οι πιθανές "εκλογές" στο ψευδοκρατος σε συνδυασμό με τις εκλογες στη Τουρκία και τις δικές μας Προεδρικές εκλογές που ακολουθούν, αφήνουν το Κυπριακό πρόβλημα και την επίλυση του στα αζήτητα. Αυτή την ώρα η κοινωνία των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων βεβαίως πολιτών και από τις δύο κοινότητες, μέσα απο τα οργανωμένα σύνολα τους, τα Κόμματα , θα πρέπει να πάρουν την ευθύνη στα χέρια τους».

Ο πρώην βουλευτής, καλεί δημόσια, «τον Δημοκρατικό Συναγερμό, το ΑΚΕΛ, την Δημοκρατική Παράταξη-Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων που ανοιχτά στηρίζουν την επανέναρξη των συνομιλιών από εκεί που έμειναν στο Κρανς Μοντάνα στη προσπάθεια για εξεύρεση λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, καθώς επίσης τα Τουρκοκυπριακά Κομματα , Ρεμπουπλικανικό Τουρκικό Κόμμα , το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας και όσα άλλα κόμματα συμφωνούν με τα πιο πάνω να καλέσουν τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ όπως προχωρήσει προς αυτή τη κατεύθυνση καλώντας άμεσα τους ηγέτες των δυο κοινοτήτων σε εντατικό διάλογο για λύση στη βάση των ΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

Παράλληλα, συνεχίζει, «το όλο εγχείρημα θα μπορούσαν να ενισχύσουν διάφορες κινήσεις και οργανώσεις πολιτών και στις δυο κοινότητες υπογράφοντας την σχετική επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα. Αυτό θα ενισχύσει και την δική μας πλευρά που αναμένει την επανέναρξη των συνομιλιών αλλά και τις δυνάμεις στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα που πιστεύουν στη λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και όχι στη λύση των δύο κρατών».

Δειτε Επισης

Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον