Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το κυπριακό ο Βότσης-Κάλεσμα σε Ε/κ και Τ/κ κόμματα

Ανοικτή έκκληση προς τα Ελληνοκυπριακά και Τουρκοκυπριακά Κόμματα που συμφωνούν με τη λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και στη συνέχιση των συνομιλιών από το σημείο που σταμάτησαν στο Crans Montana, απευθύνει ο Άγγελος Βότσης.

Όπως αναφέρει ο κ. Βότσης, «η στασιμότητα στο Κυπριακό είναι πλέον δεδομένη. Οι πιθανές "εκλογές" στο ψευδοκρατος σε συνδυασμό με τις εκλογες στη Τουρκία και τις δικές μας Προεδρικές εκλογές που ακολουθούν, αφήνουν το Κυπριακό πρόβλημα και την επίλυση του στα αζήτητα. Αυτή την ώρα η κοινωνία των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων βεβαίως πολιτών και από τις δύο κοινότητες, μέσα απο τα οργανωμένα σύνολα τους, τα Κόμματα , θα πρέπει να πάρουν την ευθύνη στα χέρια τους».

Ο πρώην βουλευτής, καλεί δημόσια, «τον Δημοκρατικό Συναγερμό, το ΑΚΕΛ, την Δημοκρατική Παράταξη-Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων που ανοιχτά στηρίζουν την επανέναρξη των συνομιλιών από εκεί που έμειναν στο Κρανς Μοντάνα στη προσπάθεια για εξεύρεση λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, καθώς επίσης τα Τουρκοκυπριακά Κομματα , Ρεμπουπλικανικό Τουρκικό Κόμμα , το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας και όσα άλλα κόμματα συμφωνούν με τα πιο πάνω να καλέσουν τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ όπως προχωρήσει προς αυτή τη κατεύθυνση καλώντας άμεσα τους ηγέτες των δυο κοινοτήτων σε εντατικό διάλογο για λύση στη βάση των ΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

Παράλληλα, συνεχίζει, «το όλο εγχείρημα θα μπορούσαν να ενισχύσουν διάφορες κινήσεις και οργανώσεις πολιτών και στις δυο κοινότητες υπογράφοντας την σχετική επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα. Αυτό θα ενισχύσει και την δική μας πλευρά που αναμένει την επανέναρξη των συνομιλιών αλλά και τις δυνάμεις στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα που πιστεύουν στη λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και όχι στη λύση των δύο κρατών».

Δειτε Επισης

Παρουσίασε το όραμά του για το Δήμο Λευκωσίας ο Νίκος Τορναρίτης-Οι δώδεκα προτεραιότητές του
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Επικύρωσε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές η ΔΗΠΑ-«Στοχεύουμε σε νούσιμες πολιτικές θέσεις »
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου