Τατάρ: Η «βουλή» να καθορίσει την ημερομηνία «εκλογών»

Είναι εμφανές ότι δεν μπορεί να προκύψει νέα «κυβέρνηση» από την υφιστάμενη «βουλή», δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του με τα κοινοβουλευτικά» κόμματα λέγοντας ότι προτίμησή του είναι η «βουλή» να αποφασίσει πλειοψηφικά την ημερομηνία για την διεξαγωγή των πρόωρων «βουλευτικών εκλογών».

Ο Τ/κ ηγέτης μετά από τις συναντήσεις χθες τα κόμματα ΚΕΕ, ΡΤΚ Και ΚΛ, σήμερα είδε τους προέδρους των ΚΚΔ, ΔΚ Και ΚΑ.

Μιλώντας μετά την ολοκλήρωση όλων των συναντήσεων ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι μπορεί το «σύνταγμα» να του δίδει περιθώριο 60 ημερών για την δημιουργία νέας «κυβέρνησης» από την υφιστάμενη «βουλή», αλλά έχει πλέον πεισθεί ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει. Η τελευταία του επιλογή, είπε, είναι να ορίσει ο ίδιος ημερομηνία για τις «βουλευτικές» και εύχεται να μπορέσει η «βουλή» να το κάνει με συναπόφαση το συντομότερο δυνατό. «Αυτό θα ήταν το πιο σωστό», ανέφερε.

Θα συνεχίσει, πρόσθεσε, να παρακολουθεί την κατάσταση και θα έχει επαφές και με άλλους «θεσμούς» και οργανισμούς.

Κάποια κόμματα, συνέχισε ο κ. Τατάρ, αναφέρθηκαν στην 26η Δεκεμβρίου αλλά αυτό είναι στην κρίση της «βουλής» να το αποφασίσει.  Πρόσθεσε δε ότι μέχρι την εκλογή νέας «κυβέρνησης», υ υπό παραίτηση υφιστάμενη θα ασκεί τα καθήκοντά της. Προανήγγειλε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί και με τους ανεξάρτητους «βουλευτές».

Ο πρόεδρος του ΚΚΔ, Τζεμάλ Όζγιγιτ μίλησε για «κυβερνητικό κενό» που υπήρχε ήδη και μια «κυβέρνηση» που δεν μπορούσε να δείξει ευαισθησία στις ανάγκες του κόσμου. Ο κ. Όζγιγιτ τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής των πρόωρων «βουλευτικών» το συντομότερο δυνατό, αυτό προσδοκούν. Απαντώντας σε ερώτηση για την 26η Δεκεμβρίου, ο κ. Όζγιγιτ είπε ότι υπήρξε σύγκλιση και για τις 6 Φεβρουαρίου όταν παραιτήθηκε η «κυβέρνηση». Αν κάποιος θέλει ας φέρει την πρόταση για τις 26 Δεκεμβρίου, πρόσθεσε, «να μιλήσουμε και να συμφωνήσουμε».

Η πρόταση για την 26η Δεκεμβρίου ήταν του ΔΚ, δήλωσε μετά την συνάντηση με τον Ερσίν Τατάρ, ο πρόεδρός του, Φικρί Ατλάογλου. Την στηρίζουμε αυτή την ημερομηνία ακόμα, πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΚΑ, Ερχάν Αρικλί δήλωσε ότι το «σύνταγμα» λέει πως εάν σε 60 μέρες δεν σχηματισθεί νέα «κυβέρνηση» ο «πρόεδρος» του ψευδοκράτους μπορεί να καθορίσει ημερομηνία «βουλευτικών» και αυτό υπενθύμισαν στον Ερσίν Τατάρ σήμερα. Είναι φανερό, συνέχισε, πως νέα «κυβέρνηση» από αυτή τη «βουλή» δεν μπορεί να βγει, ούτε και να υπάρξει συμφωνία για μια ημερομηνία «εκλογών».

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε το εκλογικό συνέδριο του ΚΕΕ, είπε, και ζήτησε από τον κ. Τατάρ να σταματήσει αυτή την χαοτική κατάσταση, ορίζοντας εκείνος της ημερομηνία πρόωρων «βουλευτικών».

Δειτε Επισης

Εγκαίνια επιτελείου υποψήφιου Περιφερειάρχη Πάφου Χ. Πιττοκοπίτη
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
Συζήτηση στη «βουλή» για την απαγόρευση εισόδου Τουρκοκυπρίων στην Τουρκία
Περιορισμένες αλλαγές στο προσχέδιο Συμπερασμάτων για ευρωτουρκικά-Αναφορά στον Λίβανο
Πώς αξιολογούν την ένταση Ιράν-Ισραήλ στα κατεχόμενα
Προτάσεις για έναν Δήμο αλληλεγγύης παρουσίασε ο υποψήφιος Γιάννης Αρμεύτης
Θέλει ανταλλαγή των περιουσιών του ΕΒΚΑΦ στις ελεύθερες περιοχές ο Τατάρ
Υπουργική Σύνοδος για τους Ωκεανούς των κρατών της Κοινοπολιτείας στην Πάφο
Για ανάγκη αποκλιμάκωσης κατάστασης στη Μ. Ανατολή συζήτησαν ΠτΒ και Πρέσβειρα ΗΠΑ
Δικαιώνει την Κυβέρνηση για αναστολή εξέτασης των αιτήσεων ασύλου η Κομισιόν-«Προβλέπεται για εννέα μήνες»