Στα μαχαίρια ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ για τα… αποστειρωμένα γραφεία με φόντο την ακρίβεια

Συνεχίζουν να διασταυρώνουν τα ξίφη του ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, αναφορικά με την ακρίβεια, με το κόμμα της Αριστεράς να εξαπολύει νέα πυρά κατά του κυβερνών κόμματος, το οποίο σήκωσε το γάντι απαντώντας στις επικρίσεις.

Σε δηλώσεις του ο Γ. Γ. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, μετά την επίσκεψή του στη Λαϊκή Αγορά Πολεμιδιών, ανέφερε ότι «αυτοί που φαίνεται να μην ανησυχούν είναι οι κυβερνώντες. Όποτε εγείρουμε το θέμα της ακρίβειας, σπεύδει ο Υπουργός Οικονομικών, είτε η κυβέρνηση, είτε ο Δημοκρατικός Συναγερμός του οποίου είναι η κυβέρνηση, να καθησυχάζουν τον κόσμο, να μην παραδέχονται ότι υπάρχει ακρίβεια και πολύ περισσότερο να μην μπορούν να συμμεριστούν τα προβλήματα, τις έγνοιες, τις ανησυχίες και τις αγωνίες του απλού κόσμου».

Πρώτα από όλα, πρόσθεσε, «ζητούμε από την κυβέρνηση του Συναγερμού να κατέβει κάτω στον κόσμο και να ζήσει τα πραγματικά προβλήματα. Να αφήσουν τα αποστειρωμένα τους γραφεία και τους παχυλούς μισθούς που παίρνουν και να έρθουν να δουν πως πραγματικά ο κόσμος προβληματίζεται, αγωνία και αγχώνεται για το πώς θα τα βγάλει πέρα. Δεύτερο, είναι ευθύνη της κυβέρνησης να δει πως συγκεκριμένα αντιμετωπίζεται αυτό το κύμα ακρίβειας, που όπως έχω πει δεν είναι παροδικό, και είναι ευθύνη της κυβέρνησης να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις για να ανακουφίσει τον κόσμο. Αν είναι για τις τράπεζες αυθημερόν τρέχουν και στέλνουν νομοσχέδια στη Βουλή και θέλουν άρον άρον να τα ψηφίσουμε. Όταν τους λες για την ακρίβεια και ότι πρέπει να ανακουφίσουν τον κόσμο, δεν παραδέχονται ότι υπάρχει ακρίβεια».

Επίσης, συνέχισε ο κ. Στεφάνου, «εμείς ως αξιωματική αντιπολίτευση ήδη είχαμε κάνει μια συγκεκριμένη παρέμβαση για το ηλεκτρικό ρεύμα που είχε και αποτέλεσμα. Μετά από προβληματισμό του οικονομικού επιτελείου του Κόμματος σήμερα μπορώ να καταθέσω μια δεύτερη συγκεκριμένη πρόταση την οποία απευθύνουμε προς την κυβέρνηση, αποτελεί σύσταση και της Κομισιόν και καλούμε την κυβέρνηση να την υιοθετήσει και να την προωθήσει άμεσα προς όφελος και της κοινωνίας όσο και των επιχειρήσεων».

Περνώντας στην αντεπίθεση ο ΔΗΣΥ, μέσω του εκπροσώπου Τύπου, Δημήτρη Δημητρίου, αναφέρει ότι, «ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ όταν λέει ότι κάποιοι πρέπει να βγουν από τα αποστειρωμένα τους γραφεία, προφανώς εννοεί τον εαυτό του και όλα τα στελέχη του ΑΚΕΛ. Διότι γνωρίζει ότι ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού βρίσκεται επί καθημερινής βάσης σε επαφή με την κοινωνία και δεν περιμένει ούτε ο ίδιος ούτε και κανένα στέλεχος μας τον κ. Στεφάνου ο οποίος έκανε μια επίσκεψη σε λαϊκή αγορά, να μας πει για την ακρίβεια».

Όπως προσθέτει ο κ. Δημητρίου στη συνέχεια, «Κυβέρνηση και Δημοκρατικός Συναγερμός, σε αντίθεση με το ΑΚΕΛ, θα σταθούμε και πάλι έμπρακτα δίπλα στην κοινωνία, με συγκεκριμένα μέτρα το αμέσως επόμενο διάστημα, με συγκεκριμένες εισηγήσεις σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Eπανήλθε το ΑΚΕΛ με νέα πυρά

Εν συνεχεία, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, απαντά στο ΔΗΣΥ, για να αναφέρει ότι, «έγνοια του ΔΗΣΥ και του Αβέρωφ Νεοφύτου είναι να εξυπηρετούν τις τράπεζες και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Για αυτό θα χρειαστούν πολλές επικοινωνιακές περιοδείες για να έρθουν σε επαφή με την κοινωνία και να ενημερωθούν ότι η ακρίβεια γδέρνει τα νοικοκυριά, τις μικρές επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους. Για να αντιληφθούν ότι οι προτάσεις του ΑΚΕΛ όπως η μείωση του ΦΠΑ στον ηλεκτρισμό στο 9% είναι επιτακτική ανάγκη για την κοινωνία».

Ρίχνει τους τόνους η Πινδάρου

Στον εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΕΛ, απάντησε και πάλι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος απεύθυνε κάλεσμα για ελάχιστη συνεννόηση ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις. Όπως σημειώνει, «στον Δημοκρατικό Συναγερμό δεν κάνουμε πολιτική με συνθήματα. Οι πολίτες ξέρουν και νιώθουν πόσο και πως στηρίχθηκαν από αυτή την κυβέρνηση και τον Δημοκρατικό Συναγερμό και πόσο ξεγυμνώθηκαν τα δίσεκτα χρόνια της διακυβέρνησης του ΑΚΕΛ. Ας αφήσουν τα τσιτάτα άλλων δεκαετιών εκεί στην Εζεκία Παπαϊωάννου και ας δείξουν έστω και τώρα ένα πνεύμα ελάχιστης συνεννόησης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στην εξίσωση δύο εμπρησμοί στη Λευκωσία και μια βόμβα στον Πρωταρά-Είχε κληθεί για κατάθεση το «Δημητρούι»
Οι μαθητές από το Ριζοκάρπασο επισκέφτηκαν το πάρκο καμήλων σε μία μέρα γεμάτη διασκέδαση (pics)
Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του