Επαφές για εξεύρεση λύσης στην έλλειψη εργατικού δυναμικού στις επιχειρήσεις θα έχει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Εν μέσω πανδημίας το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι, είναι η έλλειψη εργατικού δυναμικού, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου προσθέτοντας ότι τις επόμενες μέρες θα προσπαθήσει να συναντηθεί με την Υπουργό Εργασίας και τον Υπουργό Οικονομικών αλλά και Εσωτερικών και τους άλλους αρμόδιους Υπουργούς.

Δήλωσε ότι «είναι ένα μήνυμα που στέλνω και θα αναλάβω πρωτοβουλία μαζί με την Κυβέρνηση μας».

«Γύρισα τον αγροτικό τομέα, τον κτηνοτροφικό, τη βιομηχανία, τον τουρισμό, την παρά-ξενοδοχειακή βιομηχανία, το λιανικό εμπόριο, δεν έμεινε κλάδος της κυπριακής οικονομίας που μαζί με τους συνεργάτες μας δεν έχουμε επισκεφθεί τους τελευταίους μήνες εν μέσω πανδημίας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι η έλλειψη εργατικού δυναμικού», σημείωσε ο κ. Νεοφύτου.

«Πρέπει να βρούμε λύση. Έχουμε μια θετικότατη έκπληξη, μια άνευ προηγουμένου αντίδραση θετική της οικονομίας με ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης που και ο πιο αισιόδοξος δεν μπορούσε να προβλέψει και είμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο ζήτημα που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και δεν θα αγνοήσουμε τον κοινωνικό διάλογο και με τις οργανωμένες συντεχνίες», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ επισκέφθηκε σήμερα τη βιομηχανική περιοχή Στροβόλου και τις εταιρείες LandasColour Ltd και ANCO Catering Ltd από κοινού με τον Δήμαρχο Αντρέα Παπαχαραλάμπους, τον Πρόεδρο του ΚΕΒΕ Χριστόδουλο Αγκαστινιώτη, τον Πρόεδρο του ΕΒΕΛ Μιχάλη Μουσιούττα, τη Βουλευτή Σάβια Ορφανίδου και το Διευθυντή Διοίκησης και Οργανωτικού Γιώργο Λυσανδρίδη.

 Εκ μέρους της LandasColour, τον κ. Νεοφύτου καλωσόρισε ο Σταύρος Λάντας, ο οποίος ανέφερε ότι «είμαστε εταιρεία του 2009, εξελισσόμαστε συνεχώς και είμαστε καλά ευτυχώς με αυτές τις δυσκολίες που ζούμε σήμερα».

Από την πλευρά του ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι σήμερα μαζί με τους συνεργάτες μου αλλά και με τον Πρόεδρο του ΚΕΒΕ και με τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Λευκωσίας, είμαστε σε ακόμα μία πετυχημένη κυπριακή εταιρεία.

«Δεν είναι τυχαία που επιλέξαμε την Landas colours σήμερα γιατί το πιο όμορφο πράγμα είναι το ουράνιο τόξο που έχει διάφορα χρώματα και εμείς παρόλο που μας αρέσει περισσότερο το γαλάζιο δεν έχουμε πρόβλημα στον συνδυασμό των χρωμάτων, κι αυτή είναι συνειδητή πολιτική επιλογή μας», είπε.« Μέσα από τη συνεργασία να βγάζουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για τον τόπο. Δεν είναι αρκετό μόνο το γαλάζιο, το μπλε, όταν βάλεις και άλλα χρώματα κάνεις πιο όμορφο και πράγματι είναι πιο όμορφο το ουράνιο τόξο», ανέφερε.

Θέλω να στείλω το μήνυμα, συνέχισε ο κ. Νεοφύτου, πως κανένα κόμμα από μόνο του δεν μπορεί να φέρει μια πραγματική αλλαγή σε ένα τόπο. «Χρειάζεται να υπάρχει συνεργασία, σύνθεση και να υπάρχει μια δεδομένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία επιτέλους, για να κάνουμε τις ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος», πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος στον κ. Λάντα, είπε πως οι κυπριακές επιχειρήσεις και η βιομηχανία είναι η σπονδυλική στήλη σε μια οικονομία, να ξέρετε ότι θα έχετε τη στήριξη μας.

Ο Δήμαρχος Στροβόλου καλωσόρισε τον κ. Νεοφύτου  στη βιομηχανική περιοχή Στροβόλου και τον Πρόεδρο του ΚΕΒΕ.

«Είμαστε ευτυχείς που σήμερα είμαστε σε μία άλλη πετυχημένη κυπριακή επιχείρηση την Landas colour από τις πολλές που υπάρχουν εδώ στη Βιομηχανική περιοχή και δουλειά μας ως τοπική αυτοδιοίκηση, ως Δήμος Στροβόλου είναι σε συνεργασία με το ΚΕΒΕ να κάνουμε όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα ούτως ώστε να διευκολύνουμε την εμπορικότητα στην περιοχή. Είμαστε σε διαρκή επαφή και με το Υπουργείο Εμπορίου και με το ΚΕΒΕ για να πετύχουμε ακριβώς αυτό που χρειάζεται ούτως ώστε να είμαστε αλληλέγγυοι σ΄ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει», είπε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης ανέφερε ότι βλέποντας αυτή τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη των επιχειρήσεων ιδιαίτερα της βιομηχανίας υποσχόμαστε ότι τις επόμενες μέρες σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Εσωτερικών και Οικονομικών θα ανακοινωθούν καινούργια μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων σε σχέση με το εργατικό δυναμικό.

«Διότι η έλλειψη που υπάρχει σήμερα είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι κυπριακές επιχειρήσεις. Είμαστε σε καλό δρόμο και αναμένουμε ότι πάρα πολύ σύντομα εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθούν λύσεις», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υφ. Ναυτιλίας: Σημαντική εξέλιξη για την Κύπρο το Κέντρο Αριστείας της Κοινοπολιτείας
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Σήμερα το επίσημο άνοιγμα της Υπουργικής Συνόδου της Κοινοπολιτείας στην Πάφο
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου