Το ροζ βίντεο που έκαψε τον Σανέρ-Μαφία, εκβιασμοί και πολιτικές προεκτάσεις

Προεκτάσεις στον χώρο του υποκόσμου, αλλά και της κεντρικής πολιτικής σκηνής σε Τουρκία και ψευδοκράτος, λαμβάνει η αποκάλυψη του ροζ βίντεο με τον παραιτηθέντα «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους Ερσάν Σανέρ το οποίο δημοσίευσε ο Τούρκος δημοσιογράφος Ερκ Ακασέρ, το βράδυ της Τρίτης.    

Ο Ακασέρ με αναρτήσεις στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter, προβαίνει σε μια σειρά αποκαλύψεων που εμπλέκει στην όλη υπόθεση επιχειρηματίες, εγκληματίες και πολιτικούς με δράση τόσο στην Τουρκία όσο και στο ψευδοκράτος. Το βίντεο φαίνεται πως εξασφάλισε αρχικά ένας γνωστός επιχειρηματίας στα κατεχόμενα Χαλίλ Φαλιάλι, ο οποίος έχει φυλακιστεί για υποθέσεις ναρκωτικών και αφού εξασφάλισε τα βίντεο, άρχισε να εκβιάζει πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο Σανέρ, καθώς όπως ισχυρίζεται έχει στην κατοχή του και άλλα βίντεο. Ο επιχειρηματίας όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος, απειλεί πως εάν δεν αποφυλακιστεί θα προβεί στην δημοσιοποίηση τους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ροζ βίντεο με πρωταγωνιστή τον Σανέρ προκαλεί πολιτικό σεισμό στα κατεχόμενα

O Ακασέρ που αποκάλυψε ολόκληρη την ιστορία στο twitter, έγραψε αρχικά ότι στα κατεχόμενα συμβαίνουν αηδιαστικά πράγματα, λέγοντας πως «δυστυχώς επεκτείνονται στον «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους και την Τουρκία». Η ιστορία που παρουσιάζει ο Ακασέρ, είναι ιδιαίτερα περιπλεγμένη, αφού εμπλέκει τον γνωστό επιχειρηματία στα κατεχόμενα Χαλίλ Φιλιάλι που κατηγορείται ότι συμμετείχε σε εμπόριο κοκαΐνης, μαζί με τον γιο του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Μια αποκάλυψη που έκανε ο Τούρκος αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πέκερ στο Youtube. Σημειώνεται ότι ο εν λόγω αρχιμαφιόζος, με μια σειρά βίντεο εκτόξευσε βαριές κατηγορίες εναντίον πολιτικών του κόμματος του Ερντογάν, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων μεταξύ άλλων, για συνέργεια σε φόνους και βιασμούς, εμπλοκή σε εμπόριο ναρκωτικών, κατάχρηση εξουσίας και πολλά άλλα, τα οποία έγιναν πρωτοσέλιδα στον τουρκικό Τύπο το τελευταίο διάστημα.

Ο Πέκερ το 2020 διέφυγε από την Τουρκία με αρχικό προορισμό τα Βαλκάνια, ενώ σήμερα ζει υπό προστασία στο Ντουμπάι. Με κάποιο τρόπο, σύμφωνα πάντα με τα όσα μεταδίδονται στα κατεχόμενα, τα συγκεκριμένα βίντεο βρίσκονται και στα χέρια του Πέκερ, ο οποίος ανήκει στο αντίπαλο στρατόπεδο από τον Φιλιάλι.

Σημειώνεται ότι ο Φιλιάλι στα κατεχόμενα παρουσιάζεται ως φιλάνθρωπος επιχειρηματίας, ο οποίος έχει στην κατοχή του ξενοδοχείο-καζίνο, ενώ σε κάποια στιγμή είχε ενδιαφερθεί με τον αδερφό του για να αγοράσουν την ποδοσφαιρική ομάδα της Fulham.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βλέπει ελληνοκυπριακό δάκτυλο στην αποκάλυψη του ροζ βίντεο που τον έκαψε ο Σανέρ

Τον εγκαταλείπει η σύζυγος του

Σε ότι αφορά στον πρωταγωνιστή του ροζ βίντεο και απερχόμενο «πρωθυπουργό» Σανέρ, πέραν του γεγονότος ότι η πολιτική του καριέρα ολοκληρώθηκε άδοξα στα 55 του χρόνια, φαίνεται πως αντιμετωπίζει και οικογενειακά προβλήματα, αφού η σύζυγός του, είναι έτοιμη να τον εγκαταλείψει. Στο βίντεο ο Σανέρ, φαίνεται να συνομιλεί μέσω smartphone με μια γυναίκα η οποία προβαίνει σε διάφορες χειρονομίες και τον ίδιο να παρακολουθεί.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο ίδιος, έκανε λόγο για πολιτική δολοφονία, ενώ ισχυρίστηκε ότι στην υπόθεση εμπλέκονται και κάποιοι στις ελεύθερες περιοχές, αφού το βίντεο στάλθηκε από από τηλεφωνικό αριθμό της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Έκανε ιδιαίτερες αναφορές στην οικογένεια του σημειώνοντας πως, «δεν δολοφόνησαν μόνο εμένα, αλλά και την οικογένεια μου, το κόμμα μου, το πολιτικό μας σύστημα. Συνεπώς θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε την κατάσταση με τους δικηγόρους μας και τα μέλη του κόμματός μας», είπε ο Σανέρ, υποδεικνύοντας πως το βίντεο στάλθηκε από τον εν λόγω ελληνοκυπριακό αριθμό προς διάφορα πρόσωπα. 

Μάλιστα αποκάλυψε πως είχαν φτάσει στα αυτιά του πληροφορίες ότι σύντομα θα κυκλοφορούσε ροζ βίντεο με τον ίδιο, ωστόσο ισχυρίστηκε πως αυτό κατασκευάστηκε με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών.

Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο Ερσάν Σανέρ ανακοίνωσε την απόφαση του να αποσυρθεί από την πολιτική, μετά το σκάνδαλο. Ο Σανέρ ενημερώθηκε για την ύπαρξη του βίντεο και ετοίμασε την επιστολή παραίτησής του, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε από το συνέδριο του «κόμματος» Εθνικής Ενότητας. Σημειώνεται ότι για τη διαδοχή του Σανέρ ακούγονται δύο ονόματα, αυτά τον Ναζίμ Τσαβούσογλου και Αλναλ Εστέλ.

Μετά την παραίτηση Σανέρ, οι «υπουργοί» του «κόμματος» θα παρακαθίσουν σε σύσκεψη ώστε να αποφασιστούν τα επόμενα τους βήματα. Το ροζ βίντεο προκάλεσε τεράστια κρίση εντός του κυβερνώντος κόμματος του Τατάρ, με τους συνεργάτες του να τον πιέζουν ώστε να απομακρυνθεί από τη θέση του και να εγκαταλείψει την πολιτική του σταδιοδρομία. Με αυτό τον τρόπο τα στελέχη του UBP θεωρούν, ότι θα ελέγξουν τη ζημιά που έχει προκληθεί από τη διαρροή του βίντεο.

Δειτε Επισης

Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
M. Σιζόπουλος: Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με ρατσισμό ή την ανοχή στη λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε»
Εξήγγειλε επίσημα υποψηφιότητα για τη Δημαρχία Αγλαντζιάς ο Ανδρέας Κωνσταντίνου
Μονόλεπτη σιγή στη Βουλή στη μνήμη των θυμάτων από τη Γενοκτονία Αρμένιων
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
ΑΚΕΛ για την έγκριση αιτήματος Κοσόβου για ένταξη στο ΣτΕ-«Καταψηφίσαμε την έκθεση Μπακογιάννη και ΕΛΚ»
Η Βουλή τίμησε τα θύματα του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών στην Ελλάδα
Απάντησε στα πυρά του Τουρκικού ΥΠΕΞ για Συμπεράσματα ο Κόμπος-«Επιλογή της άλλης πλευράς αν θα προχωρήσει»
Απαντά για το επίδομα ενοικίου σε διπλωμάτη το ΥΠΕΞ-«Η Εισαγγελία γνωμάτευσε πως δεν στοιχειοθετείται ποινικό αδίκημα»