Απασφάλισε ο Πετρίδης κατά του ΑΚΕΛ-«Υποστηρίζει πολιτικές Βενεζουέλας»

Στήνει στον τοίχο το ΑΚΕΛ ο υπουργός Οικονομικών, αναφορικά με τις επικρίσεις περί άγνοιας της Κυβέρνησης για το τι σημαίνει ακρίβεια φτώχεια και οικονομική δυσπραγία, με τον Κωνσταντίνο Πετρίδη να αντιστρέφει τα πυρά παραπέμποντας  στις οικονομικές συνέπειες που επέφερε η διακυβέρνηση Χριστόφια.

Σε γραπτή του δήλωση ο Κωνσταντίνος Πετρίδης αναφέρει ότι, «το ΑΚΕΛ αποδεικνύει ακόμη μια φορά ότι δεν μπορεί να αποτινάξει τα λαϊκίστικα αντανακλαστικά του», ενώ απαντά στις επικρίσεις με οκτώ σημεία.

  • Kατατίθεται ένας κοινωνικός Προϋπολογισμός, με τις κοινωνικές παροχές να ξεπερνούν τα €4,9 δις την επόμενη τριετία, μεγαλύτερο μέρος των οποίων συνεισφέρει στη διατήρηση του εισοδήματος των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού μέσω του ΕΕΕ, κάτι που δεν έπραξε το ΑΚΕΛ κατά την δική του διακυβέρνηση ή συγκυβέρνηση. Προϋπολογισμός που εκτιμώ ότι θα καταψηφιστεί από το ΑΚΕΛ.
  • Με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης επιχορηγείται για 10ο μήνα η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ε.Ε, ο «κίνδυνος φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού» στην Κύπρο έχει μειωθεί σε χαμηλότερο επίπεδο από τον μέσο όρο της Ε.Ε, αλλά και στο ιστορικά χαμηλότερο σημείο από το 2008, περίοδο κατά την οποία ανέλαβε τη διακυβέρνηση το ΑΚΕΛ και συνοδεύτηκε με τεράστια αύξηση του δείκτη.
  • Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη κατά την πανδημία έχει στηρίξει έμπρακτα τις επιχειρήσεις διασφαλίζοντας παράλληλα τις θέσεις εργασίας με χορηγίες και αύξηση ρευστότητας που ανήλθε στα €3,7 δις, ενώ η Κυβέρνηση ΑΚΕΛ μας παρέδωσε ρευστά διαθέσιμα που αρκούσαν να καλύψουν κάποιες ώρες λειτουργίας του κράτους.
  • Η ανεργία βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, παρά την κατακόρυφη αύξησή της κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΑΚΕΛ.
  • Η Κύπρος διατηρεί τον 3ο χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ στα καύσιμα.
  • Η Κυβέρνηση επεξεργάζεται τρόπους στήριξης των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού για μείωση του βάρους κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Οι μισθοί στην Κύπρο αυξάνονται μέσω της ΑΤΑ για να καλύψουν σε μεγάλο βαθμό τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων/αγαθών, ενώ προηγήθηκε μια περίοδος αρκετών χρόνων αποπληθωρισμού που ενδυνάμωσαν τα εισοδήματα των εργαζομένων».

Επίσης ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, προσθέτει πως «το ΑΚΕΛ λέει ότι το εισόδημα των εργαζομένων εξανεμίζεται. Στην πραγματικότητα το εισόδημα των εργαζομένων εξανεμίζεται όταν οι εργαζόμενοι γίνονται άνεργοι όπως έγινε κατά τη διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ. Επίσης, το ΑΚΕΛ μιλά για κίνδυνο να βρεθούμε χωρίς βασικά τρόφιμα και αγαθά, κάτι που συμβαίνει σε χώρες που ακολουθούν πολιτικές που υποστηρίζει το ΑΚΕΛ, όπως στη Βενεζουέλα».

Τέλος ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως, «η οικονομία πάντα έχει προβλήματα και στρεβλώσεις, ιδιαίτερα διαμέσου κρίσεων. Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι με ορθολογισμό, ορθές πολιτικές και τη γλώσσα της αλήθειας, μπορεί να τα αντιμετωπίσει. Το ΑΚΕΛ δεν μαθαίνει» ανέφερε κλείνοντας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η κοινή διακήρυξη της Τριμερούς-Αυστηρά μηνύματα σε Άγκυρα για ΑΟΖ και Κυπριακό

Επανήλθε το ΑΚΕΛ

Επανήλθε το ΑΚΕΛ, με τον Χάρη Πολυκάρπου, μέλος του πολιτικού γραφείου του ΑΚΕΛ να απαντά στον υπουργό Οικονομικών και στο ΔΗΣΥ πως, «αν ήταν για τις τράπεζες θα είχαν ήδη έτοιμα νομοσχέδια»

Συγκεκριμένα, ο Χάρης Πολυκάρπου ανέφερε πως, «ο υπουργός Οικονομικών και ο Δημοκρατικός Συναγερμός αντί να ρίχνουν τόνους μελάνι για να απαντούν κάθε φορά στο ΑΚΕΛ καλύτερο θα ήταν να βγουν από τα γραφεία τους και να δουν την πραγματικότητα που βιώνουν χιλιάδες συμπολίτες μας».

Πρόσθεσε επίσης ότι, «αντί να γυρνούν στο παρελθόν από αδυναμία, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους δίνοντας λύσεις στο ζήτημα της ακρίβειας που ταλανίζει σήμερα τους πολίτες. Αν ήταν για τις τράπεζες, θα είχαν ήδη έτοιμα νομοσχέδια».

Νωρίτερα σε δηλώσεις ο Χάρης Πολυκάρπου, ανέφερε πως «η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού και ο Υπουργός Οικονομικών δεν καταλαβαίνουν -είτε κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν- τι σημαίνει ακρίβεια, φτώχεια και οικονομική δυσπραγία. Ό,τι και αν συμβαίνει, το αποτέλεσμα δυστυχώς είναι το ίδιο - αδυνατούν να δώσουν στήριξη και προοπτική στην κοινωνία».

«Διαφορετικά, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει συστάσεις στα κράτη μέλη για το αυξημένο κόστος στο ηλεκτρικό ρεύμα, ο Ν. Αναστασιάδης και η κυβέρνηση Συναγερμού θα φρόντιζαν να λάβουν μέτρα αντί να κάνουν πως δεν ακούνε», πρόσθεσε.

Πρόσθεσε πως, «την ώρα που η ακρίβεια εξανεμίζει το μισθό των εργαζομένων, ο Υπουργός Οικονομικών θα συζητούσε μέτρα στήριξης των εργαζομένων αντί να τους καλεί να αφήσουν πίσω τη μιζέρια».

Επίσης ανέφερε, «την ώρα που η Κύπρος κινδυνεύει να βρεθεί χωρίς βασικά τρόφιμα και αγαθά, η κυβέρνηση θα έτρεχε να καλύψει το κενό, αντί να κρύβεται πίσω από το δάκτυλο της εξυπηρετώντας οικονομικά συμφέροντα».

Κλείνοντας ανέφερε, «για το ΑΚΕΛ πρώτιστο μέλημα ήταν και παραμένει η στήριξη των εργαζομένων και της οικονομίας. Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να προσπαθεί νυχθημερόν να δώσει απαντήσεις στο ΑΚΕΛ, καλύτερα ας προσπαθήσει να ακούσει αυτά που εισηγείται το ΑΚΕΛ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις για Βαρνάβα και Χαννίδη-Έγκυρες οι υποψηφιότητες τους

Πυρά Δημοκρατικού Συναγερμού σε ΑΚΕΛ

Πυρά κατά του ΑΚΕΛ εξαπέλυσε και ο Δημοκρατικός Συναγερμός αφού σε ανακοίνωση του ανέφερε πως, «το να κουνά το ΑΚΕΛ το δάχτυλο για την οικονομική πολιτική και τη στήριξη κυβέρνησης και Δημοκρατικού Συναγερμού προς την κοινωνία, είναι το τελευταίο που θα περίμενε κανείς να δει. Και όμως το βλέπουμε και αυτό».

Πρόσθεσε επίσης πως, «ξεχνά το ΑΚΕΛ ότι από την πρώτη μέρα που ξέσπασε η πανδημία, κυβέρνηση και Δημοκρατικός Συναγερμός στάθηκαν αρωγοί στην κοινωνία. Όπως ξεχνάνε και τα κοινωνικά παντοπωλεία που εκείνοι έφεραν στη χώρα. Όπως ξεχνάνε ότι κατέστησαν τις κρατικές εγγυήσεις ανεφάρμοστες. Όσα δεν τους συμφέρει τα ξεχνούν αλλά η κοινωνία δεν ξεχνά όλες τις φορές που το ΑΚΕΛ της γύρισε την πλάτη».

Τέλος ανέφερε ότι «και σήμερα λένε πως πρώτιστο μέλημα του ΑΚΕΛ είναι η στήριξη των εργαζομένων και της οικονομίας. Ας μείνουν στα λόγια. Κυβέρνηση και Δημοκρατικός Συναγερμός και πάλι θα σταθούμε δίπλα στην κοινωνία με πράξεις».

Δειτε Επισης

Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι