Κυριακή 28 Νοε, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Οκτάι: H έγνοια της Ε/κ πλευράς δεν είναι να ιδρύσει ένα κοινό κράτος

  18/10/2021 08:24
Οκτάι: H έγνοια της Ε/κ πλευράς δεν είναι να ιδρύσει ένα κοινό κράτος

Οκτάι: H έγνοια της Ε/κ πλευράς δεν είναι να ιδρύσει ένα κοινό κράτος

  18/10/2021 08:24

Σε νέες δηλώσεις προέβη ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι για την Ανατολική Μεσόγειο, την Ελλάδα και την Κύπρο, χθες. 

Σε δηλώσεις του κατά την τελετή εγκαινίων του “πάρκου μαρτύρων της Κύπρου” στην Άγκυρα, ο Τούρκος Αντιπρόεδρος είπε ότι «τα δενδρύλλια που φυτεύτηκαν θα ριζώσουν και θα γίνουν αιώνια, όπως και η φιλία μεταξύ Τουρκίας και τδβκ», όπως αναφέρθηκε στα κατεχόμενα.

«Κατά την ειρηνευτική επιχείρηση του 1974 οι στρατιώτες μας οι μουτζαχεντίν πολέμησαν για την ανεξαρτησία ο ένας πλάι στον άλλο. Η κυπριακή "επιχείρηση ειρήνης" έβαλε τέλος στις προσπάθειες καταπίεσης, τρόμου και απάνθρωπου εκφοβισμού με στόχο τους Τ/Κ», υποστήριξε ο κ. Οκτάι, προσθέτοντας ότι «498 δενδρύλλια θα φυτρώσουν σε αυτό το δάσος-μνήμης για τους 498 ήρωές μας που μαρτύρησαν στον αγώνα να σώσουν τον Τ/κ λαό από τους διωγμούς και να επιτύχουν την ελευθερία και την ευημερία».

Ισχυρίστηκε ότι «η Ιστορία δείχνει με ανοιχτό τρόπο ότι η έγνοια της Ε/Κ πλευράς δεν είναι να ιδρύσει ένα κοινό κράτος και το να βλέπουμε την Ιστορία είναι μια καλή προειδοποίηση για όσους ξέρουμε».

Αναφερόμενος στις έρευνες φυσικού αερίου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Τούρκος Αντιπρόεδρος ισχυρίστηκε ότι «η Ελλάδα και η Ε/κ δοιίκηση», όπως αναφέρθηκε στην Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, «χρησιμοποιώντας ένα πλοίο με σημαία Μάλτας και ιταλικής ιδιοκτησίας, προσπαθούν να στείλουν ερευνητικό πλοίο στην υφαλοκρηπίδα μας».

«Για άλλη μια φορά, υπογραμμίζοντας τονίζω. Αυτός που έχει μπερδέψει την πορεία του στην ανατολική Μεσόγειο θα λάβει την απάντησή του. Δεν έχει σημασία ό,τι είδους συμφωνία και να κάνουν. Να μην καλομαθαίνουν με τις συμφωνίες που έκαναν και που κρύβονται πίσω από την ασφάλειά τους. Από εδώ θέλουμε να υπενθυμίσουμε ακόμη μια φορά στην στην Ελλάδα και στον ‘Ε/κ τομέα: Αν ενεργήσουν, ξέρουν ότι θα λάβουν πολύ ξεκάθαρη απάντηση σήμερα και στο μέλλον όπως έγινε και στο παρελθόν”, ανέφερε ο κ. Οκτάι.

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος είπε ότι το πλοίο Oruç Reis θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του στα νοτιοδυτικά του κόλπου της Μερσίνας υπό τη συνοδεία των δυνάμεων του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

«Όπως προστατέψαμε το δίκιο και τα συμφέροντα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο με την ίδια αποφασιστικότητα θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα απαράγραπτα δικαιώματα του Τουρκικού λαού της Κύπρου», υποστήριξε.

Πηγή: KYΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας