Έπιασαν δουλειά οι αυριανοί πολιτικοί-Άρχισαν οι εργασίες της Βουλής των Νέων

Αρχισαν το Σάββατο και συνεχίζονται σήμερα, οι εργασίες των Επιτροπών της 5ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων, το πρόγραμμα της οποίας συνδιοργανώνουν το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου και το Cyprus Youth DiplomaCY, με χρηματοδότηση του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας των εργασιών, αναφέρεται σε ανακοίνωση, οι Νέοι και Νέες Βουλευτές είχαν τη δυνατότητα  να συνεδριάσουν σε πέντε Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, με στόχο τη συγγραφή Κοινοβουλευτικών Εκθέσεων με προτάσεις και εισηγήσεις προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Την Επιτροπή Υγείας επισκέφθηκε η Διευθύντρια των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, Δρ. Άννα Παραδεισιώτου και συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με την ψυχική υγεία στην Κύπρο.

Την Επιτροπή Περιβάλλοντος, που μελετά τη θεματική "Προστασία του φυσικού περιβάλλοντος από τις δασικές πυρκαγιές" επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος  Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.

Κατά την πρώτη συνεδρία της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ισων Ευκαιριών μεταξύ ανδρών και γυναικών, το επίκεντρο της συζήτησης ήταν το θέμα της βίας κατά των γυναικών στην οικογένεια και στην εργασία.

Παράλληλα, τα μέλη της Επιτροπής Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων συζήτησαν σχετικά με την ανεργία και τις πτυχές της ως προς τις ευκαιρίες των νέων για εύρεση εργασίας. 

Εξίσου σημαντικό ρόλο, προστίθεται στην ανακοίνωση, έχουν αναλάβει οι νέοι και νέες Βουλευτές της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων. Κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους γνωριμίας, αναφέρθηκαν στους επικρατέστερους πυλώνες που θεώρησαν ότι ήταν χρήσιμο, ώστε να κατευθυνθεί η προσοχή στις συζητήσεις και στην έκθεση της επιτροπής.

Οι Εργασίες των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών διεξάγονται στη Δημοσιογραφική Εστία. Ολοκληρώνονται απόψε.

Οι εργασίες της Ολομέλειας θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, στην προσωρινή Αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, μεταξύ των ωρών 09:00-10:30. 

Τέλος, σημειώνεται ότι το πρόγραμμα της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων αποτελεί μια ιδιότυπη προσομοίωση των Εργασιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, με στόχο να εξοικειωθούν οι νέοι και οι νέες με τον ρόλο του κοινοβουλίου και να τους δοθεί βήμα λόγου.

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»