Πέμπτη 9 Δεκ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Παίρνουν πίσω τα κυπριακά διαβατήρια από 45 άτομα-Οδηγίες για έρευνα άλλων έξι

  15/10/2021 14:30
Παίρνουν πίσω τα κυπριακά διαβατήρια από 45 άτομα-Οδηγίες για έρευνα άλλων έξι

Παίρνουν πίσω τα κυπριακά διαβατήρια από 45 άτομα-Οδηγίες για έρευνα άλλων έξι

  15/10/2021 14:30

Στην ανάκληση των κυπριακών διαβατηρίων 39 επενδυτών και άλλων έξι συγγενών τους, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο βασίστηκε στο πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις, ενώ την ίδια ώρα, δόθηκαν οδηγίες όπως διερευνηθούν άλλες έξι περιπτώσεις και τεθούν υπό στενή παρακολούθηση άλλα 47 άτομα.  

Σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ανέφερε ότι «όπως είναι γνωστό, η Ερευνητική Επιτροπή των Κατ΄Εξαίρεση Πολιτογραφήσεων Αλλοδαπών Επενδυτών και Επιχειρηματιών (η οποία συστάθηκε κατόπιν Διατάγματος του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας) υπό την Προεδρία του κ. Νικολάτου, με το πόρισμα της υπέβαλε εισηγήσεις που, μεταξύ άλλων, διελάμβαναν τη διερεύνηση της πιθανότητας ανάκλησης αριθμού διαβατηρίων, όπως και εισηγήσεις για άλλες ενέργειες, για συνολικά 102 υποθέσεις». 

Η αρμόδια μονάδα του Υπουργείου Εσωτερικών, αφού μελέτησε τα ευρήματα του πορίσματος υπέβαλε στο Υπουργικό Συμβούλιο συγκεκριμένες εισηγήσεις τις οποίες το Υπουργικό Συμβούλιο υιοθέτησε.

Όπως αναφέρει, ο κ. Πελεκάνος, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την έναρξη διαδικασίας αποστέρησης της κυπριακής υπηκοότητας για 39 επενδυτές και 6 μέλη των οικογενειών τους, καθώς και την ακύρωση προηγούμενης απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για πολιτογράφηση ενός επενδυτή και ενός εξαρτώμενου μέλους οικογένειας.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε, επίσης, να προχωρήσει  σε περαιτέρω διερεύνηση 6 πρόσθετων περιπτώσεων, αλλά και να θέσει υπό συνεχή παρακολούθηση άλλες 47 περιπτώσεις στη βάση των προβλεπομένων διαδικασιών.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Πελεκάνο, σε ότι αφορά τις δυο περιπτώσεις, όπου η εισήγηση της Ερευνητικής Επιτροπής ήταν να αποστερηθούν της κυπριακής υπηκοότητας, νοουμένου ότι διαπιστωνόταν μη τήρηση των όρων και προϋποθέσεων του ΚΕΠ, δηλαδή νοουμένου ότι διαπιστωνόταν πως δεν διατηρούν στην κατοχή τους την επένδυση/μόνιμη ιδιόκτητη κατοικία, μετά από διερεύνηση διαπιστώθηκε «ότι εξακολουθούν να έχουν στην κατοχή τους την επένδυση/μόνιμη ιδιόκτητη κατοικία και συνεπώς δεν υφίσταται οποιοσδήποτε νομικός λόγος για αποστέρηση. Η Απόφαση θα γνωστοποιηθεί και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένας χρόνος Cyprus Papers-H ρελάνς της Κυβέρνησης, η ρεβάνς του Οδυσσέα

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας