Τρίτη 7 Δεκ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Νέοι ορίζοντες στις προσπάθειες για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

  15/10/2021 10:23
Νέοι ορίζοντες στις προσπάθειες για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Νέοι ορίζοντες στις προσπάθειες για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

  15/10/2021 10:23

Στις προοπτικές και τους νέους ορίζονται που ανοίγονται στην περιοχή μας, τόσο στον περιβαλλοντικό όσο και στον οικονομικό τομέα, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Δικτύου Αειφόρου Ανάπτυξης των ΗΕ (SDSN) Τζέφρι Σακς, σχολιάζοντας την πρωτοβουλία του Προέδρου Αναστασιάδη για την κλιματική αλλαγή.

Ο Πρόεδρος του SDSN, κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στους συμμετέχοντες του διήμερου συνεδρίου με θέμα «Κλιματική αλλαγή στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή», αναφέρθηκε στη  δημιουργία νέων τομέων στην εργασία, τονίζοντας ότι αρχίζει μια νέα εποχή στα πολιτικά δρώμενα και επισημαίνοντας ότι θα γίνει ότι είναι δυνατόν για να στηριχθεί η πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως είπε, το θέμα της κλιματικής αλλαγής φέρνει κοντά όλες τις χώρες και αποτελεί ένα ζήτημα που βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής τους, επανενώνοντας τον κόσμο και αφήνοντας πίσω τις όποιες διενέξεις.

Ο κ. Σακς αναφέρθηκε στην ηγετική ικανότητα του Προέδρου Αναστασιάδη, την πρωτοβουλία του για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη δουλειά που επιτελείται προς την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από την πλευρά του ανέφερε ότι η πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη δημιουργία ενός Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής έχει στόχο τον συντονισμό μιας συνολικής περιφερειακής προσπάθειας στη βάση της Συμφωνίας του Παρισιού. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα, ότι  τους προσεχείς μήνες μέσω της Υπουργικής Συνάντησης και της Συνόδου των ηγετών για το θέμα θα συσταθούν οι αναγκαίοι μηχανισμοί και ο απαραίτητος συντονισμός για την εφαρμογή των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί.

Το διήμερο διεθνές συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Πάφο στις 13 και 14 Οκτωβρίου με τίτλο «Κλιματική αλλαγή στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή» επαναβεβαίωσε το στρατηγικό ρόλο της Κύπρου στην περιοχή. Το Συνέδριο οργανώθηκε από το Ινστιτούτο Κύπρου και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας της Κυπριακής Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Τις επιστημονικές δράσεις της πρωτοβουλίας, στις οποίες συμμετείχαν πέραν των 200 επιστημόνων από 25 χώρες, συντόνιζε το Ινστιτούτο Κύπρου, το οποίο αποτελεί τον πυρήνα της όλης προσπάθειας. Το Συνέδριο συνδιοργάνωσαν η Κυπριακή Κυβέρνηση και το Ινστιτούτο Κύπρου, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και το Κέντρο Αριστείας για την Κλιματική και Ατμοσφαιρική Έρευνα του Ινστιτούτου Κύπρου.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας