Κυριακή 5 Δεκ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Δεύτερο ημίχρονο της ΕΔΕΚ ενώπιον Δικαστηρίου-Αντίστροφη μέτρηση για ετυμηγορία

  15/10/2021 07:05
Δεύτερο ημίχρονο της ΕΔΕΚ ενώπιον Δικαστηρίου-Αντίστροφη μέτρηση για ετυμηγορία

Δεύτερο ημίχρονο της ΕΔΕΚ ενώπιον Δικαστηρίου-Αντίστροφη μέτρηση για ετυμηγορία

  15/10/2021 07:05

Ένα βήμα πριν την τελική ετυμηγορία του Δικαστηρίου βρίσκεται η ΕΔΕΚ, με τα δύο στρατόπεδα να αναμένουν την απόφαση που θα ξεκαθαρίζει το σκηνικό σε ότι αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα της Συνδιάσκεψης της Λευκωσίας, αλλά και με το τι μέλλει γενέσθαι με το μητρώο, βάσει του οποίου θα πραγματοποιηθούν οι εσωκομματικές εκλογές που θα αναδείξουν την επόμενη ηγεσία του κόμματος και για το οποίο υπάρχουν καταγγελίες για παραποίηση του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το πρώτο ημίχρονο του νομικού εμφυλίου στην ΕΔΕΚ-Ο αιφνιδιασμός και η αντεπίθεση

Η δικαστική μάχη συνεχίζεται σήμερα το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, όπου οι δύο πλευρές αναμένεται να αγορεύσουν επί των θέσεων τους, ενώ ακολούθως το Δικαστήριο θα ορίσει ημερομηνία κατά την οποία θα ανακοινώσει την απόφαση του. Δηλαδή, το Δικαστήριο θα κληθεί να αποφασίσει κατά πόσο θα κριθεί άκυρο το εκλογικό αποτέλεσμα της Συνδιάσκεψης Λευκωσίας, που διεξήχθη παρά το διάταγμα για αναστολή των εκλογών, ενώ θα αποφασίσει κατά πόσο θα διενεργηθεί έλεγχος του μητρώου των μελών και με ποιο τρόπο.

Πάντως, οι αντιμαχόμενοι του Μαρίνου Σιζόπουλου, αυτό που επιδιώκουν είναι την έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου πριν τις εσωκομματικές εκλογές της 30ης Οκτωβρίου, οι οποίες σε περίπτωση που το Δικαστήριο διατάξει έρευνα στο μητρώο, τότε θα βρεθούν στον αέρα. Κι αυτό γιατί θα χρειαστεί χρόνος για την διεξαγωγή του ελέγχου, χωρίς να αποκλείεται μάλιστα, να υπάρξει νέα προσφυγή με την οποία θα ζητείται έκδοση διατάγματος για αναστολή των εκλογών.

Σημειώνεται, πως όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα του Δικαστηρίου, η κάθε πλευρά έχει το δικαίωμα να εφεσιβάλει την απόφαση, με τις νομικές διαδικασίες να παρατείνονται, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα ως προς το τι αναμένεται να γίνει με τις εσωκομματικές εκλογές, αφού αυτές είναι προγραμματισμένες για δύο βδομάδες μετά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο εδώλιο η ΕΔΕΚ-Ο δικαστικός μαραθώνιος και ο χρόνος που πιέζει

Την ίδια ώρα που το δικαστικό μέτωπο βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Μαρίνος Σιζόπουλος διαμηνύει πως οι εσωκομματικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν κανονικά, επικαλούμενος τη γνωμάτευση που κατέχει, σύμφωνα με την οποία, η διαδικασία καλύπτεται νομικά, όπως δηλαδή και στην περίπτωση της εκλογικής Συνδιάσκεψης Λευκωσίας.

Όπως όλα δείχνουν, δεδομένου ότι υπάρχει το ενδεχόμενο εφέσεων και νέων προσφυγών, ο δρόμος προς το τέλος των δικαστικών περιπετειών για την ΕΔΕΚ, είναι ακόμη μακρύς, ωστόσο η ετυμηγορία στις προσφυγές των τριών υποψηφίων της Συνδιάσκεψης Λευκωσίας, που άνοιξαν τον χορό στο δικαστικό μέτωπο, κρίνεται ως καθοριστική και θα αποτελέσει πεδίο για νέες εσωκομματικές συγκρούσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναβρασμός και οργιώδες παρασκήνιο στην ΕΔΕΚ, σε στάση αναμονής οι Οικολόγοι

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας