Ν. Αναστασιάδης: Παγκόσμιο φαινόμενο η υπερβολική αύξηση των τιμών των σιτηρών

Ως μια σημαντική πρωτοβουλία χαρακτήρισε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης την πραγματοποίηση του Διεθνούς Συνεδρίου για την Κλιματική Αλλαγή που λαμβάνει χώρα στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι τα συμπεράσματά του και η πρωτοβουλία αναδεικνύουν τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν οι περιφέρειες στην αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος το πρωί στο 2ο Διεθνές Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, που πραγματοποιείται στην Πάφο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κληθείς να αναφερθεί στη σημασία του Συνεδρίου, είπε ότι πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία «όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά για ολόκληρη την περιοχή.

«Είπε ότι είναι το δεύτερο Συνέδριο το οποίο διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Υπουργείου Γεωργίας, αυτή τη φορά. Το πρώτο έγινε με πρωτοβουλία του καθηγητή Κώστα Παπανικόλα, ο οποίος είναι και ο ειδικός αντιπρόσωπος του Προέδρου για την περιοχή (σε ό,τι αφορά θέματα Κλιματικής Αλλαγής).

Είναι ένα Συνέδριο, σημείωσε, «το οποίο πραγματοποιείται ελάχιστες μέρες πριν από το Παγκόσμιο Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή, στη Γλασκώβη, μεταξύ 1-3 Νοεμβρίου και, συνεπώς, τα συμπεράσματα και η πρωτοβουλία αναδεικνύουν τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν οι περιφέρειες στην αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών και των εξ αυτής συνεπειών».

Αύξηση τιμών σιτηρών

Κληθείς να αναφερθεί στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την αύξηση των τιμών των σιτηρών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο και θα μελετήσει η Κυβέρνηση πώς να ανταποκριθεί στις ανάγκες λόγω των αυξήσεων.

«Αντιλαμβάνομαι ότι του θέματος θα επιληφθεί ο Υπουργός Γεωργίας. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, όπως καλά γνωρίζετε. Θα δούμε πώς από πλευράς Κυβέρνησης μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που δημιουργούνται ως αποτέλεσμα των υπερβολικών αυξήσεων», σημείωσε.

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ