Αποκάλυψε την black list του Ερντογάν ο Λεβέντ-Οι 42 Τ/κ persona non grata στην Τουρκία

Λίστα με τους 42 Τουρκοκύπριους που θεωρούνται persona non grata στην Τουρκια και τους απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα, δημοσίευσε στα κατεχόμενα η εφημερίδα Avrupa του Σενέρ Λεβέντ. Το κλίμα στα κατεχόμενα πλέον μυρίζει μπαρούτι, αφού την περασμένη Κυριακή οι αρχές της Τουρκίας απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα του προέδρου της συντεχνίας των Τουρκοκύπριων δημοσιογράφων, Αλί Κισμίρ, ο οποίος επέστρεψε στα κατεχόμενα, μέσω Κωνσταντινούπολης.   

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τον Κισμίρ, προηγήθηκαν οι απελάσεις, άλλων τριών Τουρκοκυπρίων, η οποία όλοι ανήκουν στις τάξεις της αντιπολίτευσης, κατά του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ και της Άγκυρας. Πρόκειται για ένα από τους πιο στενούς συνεργάτες του πρώην Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και δύο Τουρκοκύπριους διανοούμενους και συγγραφείς. 

Στη σημερινή της έκδοση η εφημερίδα Avrupa, αποκαλύπτει τη λίστα με τους Τουρκοκύπριους που βρίσκονται στο black list της Τουρκίας, μεταξύ των οποίων βρίσκεται ο εκδότης Σενέρ Λεβέντ, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Δασκάλων Σενέρ Ελτσίλ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων, Οζ Καραχάν, ο Μουσταφά Ακιντζί, ακαδημαϊκοί, άνθρωποι των τεχνών, δημοσιογράφοι και συνδικαλιστές. Συνολικά στη λίστα βρίσκονται 42 πρόσωπα. 

Σε ότι αφορά την περίπτωση του Κισμίρ, του προέδρου της Ένωσης Τούρκων Δημοσιογράφων Κύπρου, αυτός επέστρεφε στο ψευδοκράτος, μετά από ταξίδι στην Ευρώπη. Κατά την είσοδο του στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, κατά τη διάρκεια του ελέγχου για τον κορωνοϊό, του παρουσιάστηκε έγγραφο στο οποίο αναγραφόταν η απόφαση για απαγόρευση της εισόδου του στην Τουρκία.  

Για το ζήτημα κλήθηκε να τοποθετηθεί και ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, ο οποίος όπως ήταν αναμενόμενο, υπερασπίστηκε την απόφαση της Τουρκίας, δηλώνοντας πως, «το ψευδοκράτος, η Τουρκία και κάθε χώρα έχουν το δικαίωμα να μην αφήνουν ξένους υπηκόους στη χώρα τους εξαιτίας απειλών και προσβολών για λόγους ασφαλείας».

Δειτε Επισης

Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Καταχωρήθηκε η αγωγή Αναστασιάδη κατά του Μακάριου Δρουσιώτη-Αξιώνει πέραν των δύο εκ.
Συνελήφθη επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο που προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Με το ένα πόδι εκτός ΔΗΣΥ η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη
Διαφοροποιήθηκε ο αριθμός των Μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων
Όραμα και εμπειρία αντιπαρέβαλαν για τη Δημαρχία Λευκωσίας Προύντζος και Τορναρίτης
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
LIVE: Στην μάχη για τον ΕΟΑ Λευκωσίας Ασσιώτης και Γιωρκάτζης-Έδωσαν το στίγμα του οράματός τους
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα