Αντεπιτίθεται ο Βαρνάβα-«Τιμή η ένσταση του πιο στενού συνεργάτη του Σιζόπουλου»

Απάντηση στην ένσταση που κατέθεσε ο Γιώργος Κουττούκης για την υποψηφιότητα του για την προεδρία της ΕΔΕΚ, έδωσε με γραπτή δήλωση του ο Γιώργος Βαρνάβα, χαρακτηρίζοντας τιμή του το γεγονός ότι ο πιο στενός συνεργάτης του Μαρίνου Σιζόπουλου, ενίσταται, αφού όπως σημειώνει, «αυτό δείχνει ότι η υποψηφιότητα μου ενοχλεί κάποιους, όπως και η διαφάνεια στα οικονομικά του Κόμματος την οποία έχω εξαγγείλει. Φαίνεται να έχει δημιουργήσει πρόβλημα και πανικό σε κάποιους οι οποίοι προσπαθούν με το κάθε ανέντιμο τρόπο να αποτρέψουν ακόμη και την υποψηφιότητα μου», αναφέρει ο κ. Βαρνάβα.    

Στη γραπτή απάντηση του ο Γιώργος Βαρνάβα, δίνει απαντήσεις σημείο προς σημείο στην επιστολή Κουττούκη, υποδεικνύοντας πως «πλανάται πλάνη οικτρά. Φαίνεται ότι οι πληροφοριοδότες του τον έχουν αφήσει εκτεθειμένο. Φαίνεται  ότι ο κ. Κουτούκης, ο οποίος παρουσιάστηκε στο κόμμα ως ο από μηχανής Θεός το 2015, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ασχολείτο με τις επιχειρήσεις του και διάφορα άλλα πράγματα στην Μεγάλη Βρετανία,  να μην έχει ασχοληθεί με το τι εισέφερε ο κάθε Πολιτειακός Αξιωματούχος στο Κίνημα. Αντί αυτού ασχολείτο με οτιδήποτε άλλο, όπως το γεγονός το οποίο είδε πριν μερικούς μήνες το φως της δημοσιότητας». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ολοκληρώθηκε η υποβολή υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του κόμματος και τα 35 μέλη της ΕΔΕΚ

«Θα ήθελα με την δήλωση μου αυτή να ενημερώσω τον κ. Κουτούκη για τα εξής: 

  1. Από το Μάιο του 2001, όπου εξελέγηκα Βουλευτής του Κινήματος μέχρι και την 31η Μαϊου 2016, όπου απεχώρησα από την θέση αυτή, εισέφερα στο Κίνημα, από την αντιμισθία μου ως Βουλευτής, το ποσό των 73,611 Ευρώ. Επίσης, να τον ενημερώσω ότι αφού επικαλείται το 2014, όπου θα έπρεπε να εισφέρω στο Κίνημα το 10% της αντιμισθίας μου, δηλαδή 390 Ευρώ το μήνα, ότι εγώ εισέφερα το ποσό των 470 Ευρώ το μήνα. Επίσης να ενημερώσω τον κ. Κουτούκη, ο οποίος φαίνεται να μην έχει ενημερωθεί σωστά, ότι τότε τις εισφορές μας τις κάναμε στις Επαρχιακές μας Οργανώσεις. Γι αυτό τον παραπέμπω στην Επαρχιακή Οργάνωση ΕΔΕΚ Αμμοχώστου για να του παρουσιάσουν όλες τις τραπεζιτικές αποδείξεις των πιο πάνω εισφορών. 
  2. Απαξιώ να απαντήσω στο δεύτερο αιτιολογικό της ένστασης του κ. Κουτούκη γιατί σ’ αυτήν την περίπτωση παρουσιάζεται ως κριτής, επικριτής και δικαστής ο οποίος έχει βγάλει ήδη απόφαση. Τον παραπέμπω για νομική συμβουλή στους δικηγόρους του, οι οποίοι μπορούν να του υποδείξουν ότι μια αστική αγωγή η οποία έχει κατατεθεί από τον οποιονδήποτε και η οποία μπορεί να διαρκέσει πάρα πολλά χρόνια, δεν σημαίνει και ενοχή. Παράλληλα να του εκμυστηρευθώ ότι σε πρόσφατη συνάντηση με τους Ρώσους δικηγόρους του εν λόγω Ρώσου, οι οποίοι ήρθαν ειδικά στην Κύπρο  ώστε να ελέγξουν όλα τα έγγραφα της μεταξύ μας συμφωνίας, δήλωσαν πλήρως ικανοποιημένοι για την νομιμότητα της πράξης, αλλά και γενικότερα για όλες τις απαντήσεις τις οποίες έλαβαν για το θέμα το οποίο προέκυψε. 
  3. Θα δυσαρεστήσω τον κ. Κουτούκη γιατί η οποιαδήποτε  προσπάθεια να συνδέσουν εμένα,  αλλά και την εταιρεία της  οποίας είμαι ένας εκ των Διευθυντών, με παράτυπες πράξεις δεν θα βρει ανταπόκριση. Να δηλώσω ότι είμαι Διευθυντής σε μία εκ των εταιρειών του Ομίλου,  και καμία σχέση δεν έχω με την εταιρεία η οποία αναφέρεται στα δημοσιεύματα και η οποία είχε νομότυπα αιτηθεί τεμάχιο γης, προς διόρθωση του κ. Κουτούκη όχι στο Ζύγι, αλλά στο Βασιλικό,  για κατασκευή ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού. Τον παραπέμπω σε πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας». 

«Η οποιαδήποτε προσπάθεια του κ. Κουτούκη και των πολύ στενών συνεργατών του να πλήξουν εμένα, αλλά και την εντιμότητα της εταιρείας στην οποία είμαι ένας εκ των Διευθυντών θα πέσει στο κενό.  Προτρέπω το κ. Κουτούκη να ασχοληθεί με τα του οίκου του γιατί όσοι ζουν σε ραγισμένο γυάλινο σπίτι δεν πρέπει να πετροβολούν», καταλήγει ο Γιώργος Βαρνάβας. 

Η ένσταση Κουττούκη

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, ο Γιώργος Κουττούκης υπέβαλε ένσταση σε σχέση με την υποψηφιότητα Βαρνάβα, αναφέροντας τρια σημεία που κατά την άποψή του θα εκθέσει το κόμμα με αρνητικό αντίκτυπο όσον αφορά την αξιοπιστία και την ετοιμότητα του, ενώ θα το καταστήσει ουσιαστικά μέρος σκανδάλων για τα οποία δεν ευθύνεται.

Ειδικότερα με επιστολή του προς την Επιτροπή Διαπιστευτηρίων του κόμματος, ο κ. Κουττούκης, υποδεικνύει τρεις λόγους για να στηρίξει την ένσταση του. Ο πρώτος λόγος, σύμφωνα με τον τέως οικονομικό διευθυντή του κόμματος, «είναι ότι ως αντιπρόεδρος και βουλευτής της ΕΔΕΚ παραβίασε συστηματικά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Ιουνίου του 2014 και δεν κατέβαλλε στο κεντρικό ταμείο του κόμματος το 10% της καθαρής αντιμισθίας του από το βουλευτικό αξίωμα που ήταν 390 ευρώ το μήνα». Άντ΄αυτού σημειώνει ο κ. Κουττούκης, κατέβαλλε το ποσό των 42 ευρώ το μήνα, υποδεικνύοντας πως οφείλει να καταβάλει στο ταμείο της ΕΔΕΚ, ένα ποσό κοντά στα 8350 ευρώ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υποβολή υποψηφιοτήτων εν μέσω εμφυλίου-Αναφορά σε διαγραφέντες και μητρώο

Ως δεύτερο λόγο ο κ. Κουττούκης αναφέρει ότι τον Αύγουστο του 2020 κατατέθηκε αγωγή σε βάρος του κ. Βαρνάβα με την κατηγορία ότι με ψευδείς παραστάσεις απέσπασε από υπήκοο τρίτης χώρας ακίνητα και οικοποιήθκε δάνειο ύψους 80 χιλιάδων ευρώ που παραχωρήθηκε στον εν λόγω αλλοδαπό από την εταιρεία της οποίας είναι διευθυντής για να χρηματίσει δημόσιους λειτουργούς για να προβούν σε ευνοϊκές ρυθμίσεις προς όφελος του. Η υπόθεση σημειώνει ο κ. Κουττούκης είναι πολύ σοβαρή όπου σε περίπτωση καταδίκης του στην ουσία θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στο κόμμα. 

Τέλος, ο τρίτος λόγος που προβάλλει ο κ. Κουττούκης, έχει να κάνει με μια αποκάλυψη όπως την χαρακτηρίζει, ότι η εταιρεία της οποίας είναι διευθυντής εμπλέκεται σε σκάνδαλο ευνοϊκής απόσπασης από την Αρχή Λιμένων τεμαχίου γης στη λιμενική περιοχή Ζυγίου, για την εγκατάσταση εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. ήδη μετά την αποκάλυψη σκανδάλου στη Βουλή. Το ΔΣ της ΑΛΚ προχώρησε στην ανάκληση της απόφασης και η συζήτηση συνεχίζεται στη Βουλή και στο ΔΣ της ΑΛΚ με άγνωστη προς το παρόν κατάληξη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καλά κρατεί το εμφυλιοπολεμικό κλίμα στην ΕΔΕΚ-Ένσταση Κουττούκη για Βαρνάβα

Δειτε Επισης

LIVE: Έστειλε μήνυμα για αλλαγή ο Αρμεύτης, μίλησε για «καθαρές δουλειές» ο Νικολαΐδης στη Λεμεσό
Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Δημοσκόπηση IMR: Προβάδισμα Γιάννη Αρμεύτη στον Δήμο Λεμεσού
Κάνει αρχή στο Βερολίνο, ανιχνεύει θέσεις και προθέσεις πριν επιστρέψει στην Κύπρο η Ολγκίν
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ