Ένσταση για την υποψηφιότητα Χαννίδη στην ΕΔΕΚ-«Παράτυπη και αντικαταστατική»

 Χωρίς τέλος είναι τα εσωκομματικά προβλήματα στην ΕΔΕΚ, αφού μετά τις δικαστικές μάχες, τις καταγγελίες στην Αστυνομία και τις αλληλοκατηγορίες για μια σειρά ζητημάτων που απασχόλησαν τις Επαρχιακές Συνδιασκέψεις την προηγούμενη περίοδο, ήρθε να προστεθεί, άλλη μια ένσταση, αυτή τη φορά για την υποψηφιότητα του Μάριου Χαννίδη για την αντιπροεδρία της ΕΔΕΚ.   

Ειδικότερα το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και εκ των υποψηφίων για τη θέση του αντιπροέδρου, Νικόλας Χρίστου, με επιστολή του προς τον Μαρίνο Σιζόπουλο και την Επιτροπή Διαπιστευτηρίων υπέβαλε ένσταση πως η υποψηφιότητα του Μάριου Χαννίδη για τη θέση του αντιπροέδρου, είναι αντικαταστατική και παράτυπη, αφού, όπως αναφέρει, αφενός ο Μάριος Χαννίδης, δεν υπηρετεί για πέντε συναπτά έτη το κόμμα, όπως υποβάλλει το καταστατικό της ΕΔΕΚ, αλλά ούτε ήταν μέλος του κόμματος τον Νοέμβριο του 2017, όταν λήφθηκε η απόφαση από την Κεντρική Επιτροπή, περί του μητρώου που θα χρησιμοποιηθεί στις εσωκομματικές διαδικασίες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το πρώτο ημίχρονο του νομικού εμφυλίου στην ΕΔΕΚ-Ο αιφνιδιασμός και η αντεπίθεση

Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Χρίστου στις 30 Ιουνίου λήφθηκε ομόφωνη απόφαση από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ότι όσοι ήταν υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές, θα μπορούσαν να διεκδικήσουν μια θέση σε επίπεδο Επαρχιακής Επιτροπής, πλην της θέση του Προέδρου και μια θέση στην Κεντρική Επιτροπή, όχι όμως θέση της ηγεσίας (σ.σ. προέδρου, αν. προέδρου ή αντιπροέδρου του κόμματος). 

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΔΕΚ κάθε μέλος που έχει τουλάχιστον πενταετή συνεχή παρουσία στη κομματική δράση μπορεί να διεκδικήσει τη θέση του προέδρου, αναπληρωτή προέδρου ή αντιπροέδρου.  

Η ένσταση του κ. Χρίστου, βρίσκεται στα χέρια του Μαρίνου Σιζόπουλου και της Επιτροπής Διαπιστευτηρίων από την περασμένη εβδομάδα, και μετά και τη σημερινή επίσημη υποβολή της υποψηφιότητας του, αναμένεται η σχετική απόφαση της εφορευτικής επιτροπής του Συνεδρίου, κατά πόσον η υποψηφιότητα του Μάριου Χαννίδη, συγκρούεται με τις καταστατικές πρόνοιες της ΕΔΕΚ. 

Σημειώνεται πως για τις δύο θέσεις αντιπροέδρων του κόμματος, αναμένεται ότι οι υποψηφιότητες θα φτάσουν τις έξι. Συγκεκριμένα, υποψήφιοι αντιπρόεδροι αναμένεται πως θα είναι οι Νικόλας Χρίστου, Ανδρέας Σιήκκης, Έλενα Περικλέους, Θωμάς Ασπρής, Μάριος Χαννίδης και Λευτέρης Ανδρέου. 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία της ΕΔΕΚ, υπέβαλαν τις υποψηφιότητες τους, με τον Γιώργο Βαρνάβα να επιχειρεί άνοιγμα προς τους νέους, τους διαγραφέντες και τα μέλη του κόμματος που αποστασιοποιήθηκαν και τον Μαρίνο Σιζόπουλο, να ξεκαθαρίζει πως από τη στιγμή που επέλεξαν τον δρόμο των Δικαστηρίων και της Αστυνομίας, δεν υπάρχει χώρος για να υπάρξει διάλογος και συνεννόηση με την άλλη πλευρά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υποβολή υποψηφιοτήτων εν μέσω εμφυλίου-Αναφορά σε διαγραφέντες και μητρώο

Δειτε Επισης

Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα