Ικανοποίηση Αναστασιάδη για την κοινή βούληση ενίσχυσης της συνεργασίας με Ντούντα

Επίσημο γεύμα παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης προς τιμή του Προέδρου της Πολωνίας και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την κοινή βούληση ενίσχυσης της συνεργασίας και αγαστής φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε πως, «είναι πραγματικά με ιδιαίτερη χαρά και τιμή που καλωσορίζω τον Πρόεδρο Αντρέι Ντούτα και την σύζυγό του Άγκατα στην Κύπρο».

Πρόσθεσε πως, «η επίσημη επίσκεψή σας στην Κύπρο κ. Πρόεδρε, 16 χρόνια μετά την τελευταία επίσκεψη Πολωνού Προέδρου στο νησί μας, με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητα και ειλικρινή μας δέσμευση για περαιτέρω ανάπτυξη των ισχυρών διμερών δεσμών φιλίας και συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άνοιξε το κουτί της… Pandoras-Επανέφερε τα άπλυτα του ΑΚΕΛ στη φορά το Προεδρικό

«Όπως ανέφερα και στη Δήλωση προς τον Τύπο, μετά το πέρας της συνάντησής μας, οι δεσμοί Κύπρου και Πολωνίας βρίσκουν τις ρίζες τους στο μεσαίωνα. Έκτοτε, σφυρηλατήθηκαν δια μέσου των αιώνων και ενισχύθηκαν σημαντικά μετά την σύναψη διπλωματικών σχέσεων το 1961 και την κοινή μας ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια το 2004», πρόσθεσε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Επεσήμανε ότι, «σήμερα, μπορούμε να είμαστε περήφανοι για την οικοδόμηση μιας εξαιρετικής διμερούς σχέσης, η οποία συνεχώς ενισχύεται και αναβαθμίζεται, όπως καταδεικνύεται και από τη σημερινή υπογραφή σημαντικών Μνημονίων και Προγραμμάτων Συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών, Παιδείας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής».

Επιπλέον ανέφερε, «επιτρέψτε μου σε αυτό το σημείο να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου τόσο στη νυν Πρέσβη της Πολωνίας στην Κύπρο κα Ειρένα Λιχνέροβιτς Ογκάστιν όσο και στους προκάτοχούς της, αλλά και σε όλες και όλους τους Κύπριους Πρέσβεις που υπηρέτησαν στην Πολωνία και τους Επίτιμους Προξένους, για τη συμβολή τους στη διαμόρφωση άριστων σχέσεων σε θεσμικό και κοινωνικό επίπεδο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Ενημέρωσε για τις τουρκικές προκλήσεις και το Κυπριακό τον Ντούτα ο Πρόεδρος

«Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή, να εκφράσω για ακόμη μια φορά την εκτίμηση του κυπριακού λαού και του ιδίου προσωπικά για τη στάση αρχών που η χώρα σας τηρεί στο Κυπριακό. Προσβλέπουμε και είμαστε σίγουροι για συνέχιση της στήριξης της Πολωνίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία τόσο στο πλαίσιο των συζητήσεων εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και σε άλλα περιφερειακά και διεθνή φόρα», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Κλείνοντας ανέφερε πως, «αγαπητέ κ. Πρόεδρε, θα ήθελα για άλλη μια φορά να σας καλωσορίσω θερμά στην Κύπρο και να εκφράσω την ικανοποίηση για την κοινή βούληση ενίσχυσης της συνεργασίας και αγαστής φιλίας μεταξύ των χωρών και των λαών μας. Με αυτές τις σκέψεις, εγείρω πρόποση στην υγεία και στην ευτυχία του Προέδρου Αντρέι Ντούτα και της Πρώτης Κυρίας, στην πρόοδο και στην ευημερία του πολωνικού λαού και στη φιλία μεταξύ Κύπρου και Πολωνίας».

Δειτε Επισης

Σήμερα το επίσημο άνοιγμα της Υπουργικής Συνόδου της Κοινοπολιτείας στην Πάφο
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο