Άνοιξε το κουτί της… Pandoras-Επανέφερε τα άπλυτα του ΑΚΕΛ στη φορά το Προεδρικό

Την ώρα που το ΑΚΕΛ συνεχίζει να εξαπολύει πυρά κατά του Προέδρου, στον απόηχο των αποκαλύψεων των Pandora Papers, που εμπλέκουν το δικηγορικό γραφείο του Νίκου Αναστασιάδη, η Κυβέρνηση αντεπιτίθεται στο κόμμα της αντιπολίτευσης, παραπέμποντας μεταξύ άλλων στην υπόθεση Al Jazeera και στην διαγραφή του Νίκου Κατσουρίδη, ενώ δημοσιοποιηθεί εκ νέου την απόδειξη στην οποία φαίνεται το κόμμα της Εζεκία Παπαϊωάννου να έλαβε εισφορά εκατό χιλιάδων ευρώ.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βγαίνει μπροστά ο Αναστασιάδης για τα Pandora Papers-«Ουδέν μεμπτό»

Σε γραπτή του ανακοίνωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ανέφερε πως «η μνήμη της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, δεν μπορεί να είναι τόσο ρηχή», διερωτώμενος, «πώς μπορεί να μη θυμούνται ότι είναι σε σπίτι βουλευτή και χρηματοδότη του ΑΚΕΛ που έλαβε χώρα η παράσταση που εξέθεσε τη χώρα μας, στην εκπομπή του Αλ Τζαζίρα. Πώς τους  διαφεύγει ότι είναι το δικό τους κόμμα, που στάθηκε ανάχωμα στο κλείσιμο των εταιρειών κέλυφος, μέσω των οποίων διακινείτο το μαύρο χρήμα;»

Ο κ. Πελεκάνος, υπέδειξε πως εσκεμμένα θέλουν να αγνοούν ότι είναι επί διακυβέρνησης Αναστασιάδη που έκλεισαν 70 χιλιάδες λογαριασμοί, ενώ είναι επίσης επί διακυβέρνησης Αναστασιάδη, όπως αναφέρει, που θεσμοθετήθηκε η επιπλέον υποχρέωση της δημιουργίας μητρώου τελικών δικαιούχων, των πραγματικών δηλαδή μετόχων των εταιρειών.

«Και είναι επί διακυβέρνησης Αναστασιάδη που έκλεισε ξένη τράπεζα, η οποία καταδικάστηκε από διεθνή δικαστήρια για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ στην Κύπρο το ΑΚΕΛ έδινε μάχη στήριξης της».

Παράλληλα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρει πως το ΑΚΕΛ ξεχνά ότι είναι το κόμμα που λεηλάτησε  το ταμείο συντάξεων της CYTA και φυλακίστηκαν γι' αυτό υψηλόβαθμα στελέχη του, ενώ «καταγγέλλουν νόμιμες πράξεις μόνο και μόνο με εικασίες και οι ίδιοι δέχονται για το κόμμα τους ανώνυμες εισφορές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ».

Την ίδια ώρα, ο Μάριος Πελεκάνος παραπέμπει στην διαγραφή του Νίκου Κατσουρίδη, αναφέροντας πως «διέγραψαν το δεύτερο τη τάξει στέλεχος τους και μέχρι σήμερα δεν έχουν εξηγήσει στην κοινωνία ακόμη και στα ίδια τους τα μέλη, το αδίκημα του».

Όπως αναφέρει, «το ΑΚΕΛ είναι το κόμμα που έσερνε στα δικαστήρια μεγαλοεργολάβος διεκδικώντας 22 εκ. ευρώ καταθέτοντας στοιχεία φωτιά για τη διαπλοκή που λάμβανε χώρα κατά την περίοδο διακυβέρνησης τους. Είναι μεταξύ πολλών άλλων, το κόμμα που έφτασε στο έσχατο σημείο ανυποληψίας εκμεταλλευόμενοι την πανδημία, για να εισπράξουν οι επαρχιακές του επιτροπές,  επιδόματα που προορίζονταν για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εργαζόμενους».

Γι' αυτό λοιπόν, αναφέρει ο κ. Πελεκάνος, «επειδή αναφέρονται και σε έννοιες όπως η υπόληψη, τους επισημαίνουμε ότι οι λέξεις ΑΚΕΛ και υπόληψη, είναι σχήμα οξύμωρο να βρίσκονται μαζί στην ίδια πρόταση».

Εγγράφει τα Pandora Papers στη Βουλή

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, δημοσιοποίησε την πρόθεση ότι ΑΚΕΛ να εγγράψει το θέμα των Pandora Papers στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής. «Νίκος Αναστασιάδης και κυβέρνηση Συναγερμού», ανάφερε σε δηλώσεις του ο Γιώργος Κουκουμάς, «ξαναέβαλαν την Κύπρο στα διεθνή πρωτοσέλιδα, αλλά για λάθος λόγους. Δημοσιογράφοι στο εξωτερικό θέτουν ερωτήσεις στον κ. Αναστασιάδη για την εμπλοκή του στα Pandora Papers όμως οι απαντήσεις του δεν πείθουν κανένα».

«Ποιος θα μπορούσε άραγε να πιστέψει ότι ο Νίκος Αναστασιάδης δεν έχει καμία σχέση με το Δικηγορικό Γραφείο Νίκος Αναστασιάδης; Ισχυρίζεται ο Πρόεδρος ότι δεν είχε κανένα ρόλο στο Γραφείο από το 1997», σημείωσε ο κ. Κουκουμάς και πρόσθεσε: «Όμως στη δήλωση περιουσιακών στοιχείων που ο ίδιος δημοσιοποίησε λίγο πριν την εκλογή του στην Προεδρία καταγράφονται αμοιβές και μερίσματα εκατοντάδων χιλιάδων από το Γραφείο Νίκος Αναστασιάδης και συνδεδεμένες εταιρίες.

Αλλά ακόμα και μετά την εκλογή του, ο κ. Αναστασιάδης καλούσε στο Προεδρικό τους συνέταιρους και τους πελάτες του Γραφείου του, όπως αποκάλυψε προχθές ο τέως σύμβουλος του Προέδρου».

«Ο κ. Αναστασιάδης είναι εκτεθειμένος και πάνω από όλα εκθέτει και διασύρει την Κύπρο. Ο δε Δημοκρατικός Συναγερμός συνεχίζει να συγκαλύπτει και να δικαιολογεί την κραυγαλέα σύγκρουση συμφέροντος του κ. Αναστασιάδη. Αυτό επιβεβαιώνει ότι ο εξευτελισμός της χώρας ανά το παγκόσμιο αποτελεί έργο και ευθύνη συνολικά της συναγερμικής παράταξης», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ.

Επανήλθε το ΑΚΕΛ 

Μετά την επίθεση του Προεδρικού στο ΑΚΕΛ, το κόμμα της αντιπολίτευσης επανήλθε, απαντώντας στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, αναφέροντας πως «η Κύπρος διασύρεται καθημερινά ανά τον κόσμο και η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού, αντί να προστατεύσει τη χώρα, αναζητά απελπισμένα σανίδα σωτηρίας στο παρελθόν».

Σε γραπτή του δήλωση του ο Γιώργος Κουκουμάς, ανέφερε πως «μάλλον δεν έχει καταλάβει το Προεδρικό και η Πινδάρου ότι δεν είναι μόνο το ΑΚΕΛ που καταγγέλλει τη σύγκρουση συμφέροντος του κ. Αναστασιάδη, αλλά ολόκληρη η Κύπρος. Και πλέον η Ευρώπη και ο κόσμος όλος. Πάντως και πάλι ο Νίκος Αναστασιάδης δεν έδωσε απαντήσεις για το συνονόματο γραφείο που βρίσκεται κάτω από σωρεία υποθέσεων διαπλοκής και σύγκρουσης συμφέροντος».

Δειτε Επισης

ΕΚΤΑΚΤΟ: Απόπειρα φόνου εναντίον γνωστού προσώπου στη Λακατάμια
«Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει»-Οι προκλήσεις ενώπιον του Υπουργού Εσωτερικών
ΠτΒ: Στην Κύπρο εργαζόμαστε για την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών
Στο νοσοκομείο κυνηγός μετά από δάγκωμα φίνας
Πολλές αναφορές για κυβερνητική διαφθορά στην Κύπρο καταγράφηκαν σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
ΠΙΝΑΚΕΣ: Η ανάλυση των εκλογέων ανά επαρχία
Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ανήκει σε μετανάστη το πτώμα-«Υπάρχει υπόνοια ότι πρόκειται για γυναίκα»
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ονδούρας προχώρησαν στην κατάσχεση άνω των 2,8 τόνων κοκαΐνης (pics)
Συνελήφθησαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι στην Ιταλία για επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων εγκλείστων