Αλαλούμ με το διάταγμα αναστολής των εκλογών στην ΕΔΕΚ-Άλλα οι μεν, άλλα οι δε

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας συνεχίστηκε η δικαστική μάχη μεταξύ του προέδρου της ΕΔΕΚ και των τριών υποψηφίων της Επαρχιακής Συνδιάσκεψης στη Λευκωσία που προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη ζητώντας έλεγχο του μητρώου του κόμματος, ενώ εξασφάλισαν διάταγμα με το οποίο οι εκλογές θα έπρεπε να ανασταλούν μέχρι την ετυμηγορία του Δικαστηρίου, πράγμα το οποίο όμως δεν έπραξε ο Μαρίνος Σιζόπουλος.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο βρέθηκε το διάταγμα και η προσφυγή της πλευράς της Αδρειανής Οδυσσέως, με το οποίο ζητείτο η ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπεράσπιση, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι εκλογές διεξήχθησαν και η τελική απόφαση του Δικαστηρίου θα είναι καθοριστική και ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα τόσο της περασμένης Κυριακής, όσο και του παγκύπριου Συνεδρίου, απέσυραν την προσφυγή, αναμένοντας την τελική απόφαση.

Πάντως, η ΕΔΕΚ και ο Μαρίνος Σιζόπουλος, ενώ όπως είχαν διαμηνύσει θα προσέφευγαν στο Ανώτατο για ακύρωση του διατάγματος, αυτό φαίνεται να μην έγινε, ωστόσο μετά τη σημερινή διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου, οι δύο πλευρές διαβάζουν διαφορετικά τα όσα αναφέρθηκαν από το Δικαστήριο.

Από τη μια, η ΕΔΕΚ, με ανακοίνωση της αναφέρει πως «το Διάταγμα το οποίο εκδόθηκε στις 30/9/2021 και αφορούσε την Επαρχιακή Εκλογική Συνδιάσκεψη Λευκωσίας, κατά τη σημερινή δικαστική διαδικασία το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ακύρωσε το εν λόγω διάταγμα. Περαιτέρω την υπόθεση την χειρίζονται οι νομικοί σύμβουλοι του Κινήματος». Στην αντίπερα όχθη η Ανδρειανή Οδυσσέως, αναφέρει πως το εν λόγω διάταγμα δεν ακυρώθηκε, με την ίδια να δηλώνει «η πρωτοφανής για τα Κυπριακά χρονικά υπόθεση, όπου αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος και μέλος της Βουλής των αντιπροσώπων χαλκεύει την ιστορική βάση της ΕΔΕΚ και παρακούει διατάγματα δικαστηρίου παίρνει πλέον ταχέως ενδεδειγμένη οδό της Δικαιοσύνης. Τα αποτελέσματα της περιφρόνησης του καθόλα νόμιμου ενδιάμεσου διατάγματος και η ρίζα της υπόθεσης που αφορά στην παραποίηση των μητρώων της ιστορικής μας βάσης τίθενται ενώπιον της Κυπριακής Δικαιοσύνης στις 15 Οκτωβρίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Επικύρωσε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές η ΔΗΠΑ-«Στοχεύουμε σε νούσιμες πολιτικές θέσεις »
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics