Συναντά τον Πρόεδρο της Πολωνίας ο Αναστασιάδης-Θα έχει τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο

Στην Κύπρο βρίσκεται από το απόγευμα της Τετάρτης ο Πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του, για τριήμερη επίσημη επίσκεψη, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Σήμερα ο Πρόεδρος Ντούντα θα τύχει επίσημης υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο και θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Όπως έχει ανακοινώσει η Προεδρία της Δημοκρατίας, θα υπογραφούν Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών για θέματα Πολιτικής Διαβούλευσης, Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ του Υφυπουργείου Έρευνας και της Καγκελαρίας της Πολωνίας για συνεργασία στους τομείς της κυβερνοασφάλειας και του κυβερνοχώρου και Πρόγραμμα Συνεργασίας μεταξύ των δύο Κυβερνήσεων στους τομείς της επιστήμης, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, του αθλητισμού και της νεολαίας για τα έτη 2021-2025.

Οι δύο Πρόεδροι θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ. Ο κ. Ντούντα θα επισκεφθεί επίσης τα γραφεία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ ενώ το βράδυ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η σύζυγος του, Άντρη Αναστασιάδη, θα παραθέσουν επίσημο δείπνο προς τιμή του Προέδρου της Πολωνίας και της συζύγου του.

Την Παρασκευή ο κ. Ντούντα θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’, ενώ θα επισκεφτεί και την Πάφο προτού αναχωρήσει από την Κύπρο.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα