Πέμπτη 9 Δεκ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Σκληρή απάντηση Κυβέρνησης στο ΑΚΕΛ-«Παρέχει άλλοθι στην τουρκική πλευρά»

  05/10/2021 16:46
Σκληρή απάντηση Κυβέρνησης στο ΑΚΕΛ-«Παρέχει άλλοθι στην τουρκική πλευρά»

Σκληρή απάντηση Κυβέρνησης στο ΑΚΕΛ-«Παρέχει άλλοθι στην τουρκική πλευρά»

  05/10/2021 16:46

Στην αντεπίθεση πέρασε η Κυβέρνηση, η οποία απαντά στις επικρίσεις του ΑΚΕΛ για το Κυπριακό, το οποίο σε ανακοίνωση του, σχολιάζοντας την χθεσινοβραδινή συνέντευξη του Προέδρου στο ΡΙΚ, του επέρριπτε ευθύνες για το αδιέξοδο που προέκυψε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επικρίσεις ΑΚΕΛ σε Αναστασιάδη για Κυπριακό-«Εμμένει σε ιδέες που ακυρώνουν συγκλίσεις»

Σε γραπτή δήλωσή της, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Νιόβη Παρισσινού, αναφέρει μετάξυ άλλων πως το «ΑΚΕΛ κυβέρνησε ή και συγκυβέρνησε για πολλά χρόνια και είχε κάθε ευκαιρία να εφαρμόσει τις πολιτικές που σήμερα υποβάλλει προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως σωτήριες».

Όπως σημειώνει η κ. Παρισσινού, «το ΑΚΕΛ θα πρέπει επιτέλους να αναγνωρίσει τις πραγματικότητες και να παύσει να παρέχει άλλοθι στην τουρκική και τουρκοκυπριακή πλευρά, των οποίων οι προτάσεις κινούνται εντελώς εκτός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών και των όρων εντολής του Γενικού Γραμματέα του διεθνούς Οργανισμού».

Τονίζει ακόμα πως το ΑΚΕΛ κυβέρνησε ή και συγκυβέρνησε για πολλά χρόνια και είχε κάθε ευκαιρία να εφαρμόσει τις πολιτικές που σήμερα υποβάλλει προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως σωτήριες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σήκωσε το γάντι και απαντά σε Τατάρ η Κυβέρνηση-«Στόχος η αποτροπή τετελεσμένων»

Διερωτάται η κ. Παρισσινού, «γιατί δεν το έπραξαν; Ποιος τους εμπόδιζε αν όχι η τουρκική αδιαλλαξία;» και συνεχίζει «τα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει το ΑΚΕΛ είναι εάν αναγνωρίζουν τους διαχρονικούς στόχους της Τουρκίας. Τι έπραξαν από τις ημέρες της συγκυβέρνησης και κυβέρνησης τους προς αποτροπή τους; Τι έπραξαν μεταξύ του «όχι» για το τσιμέντωμα του «ναι» από το 2004 μέχρι το 2013;»

Καταλήγοντας, σημειώνει πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης απευθύνεται σε κόμματα και πολίτες και για μία ακόμη φορά, με την έκκληση για συστράτευση. Ο στόχος της απαλλαγής από την κατοχή είναι κοινός, κοινές θα πρέπει να είναι και οι προσπάθειες».

Μετά την απάντηση της Κυβέρνησης, το ΑΚΕΛ επανήλθε με νέα του ανακοίνωση, αναφέροντας πως «αυτό που δίνει άλλοθι στην Τουρκία και την τουρκοκυπριακή ηγεσία είναι η λανθασμένη και αντιφατική πολιτική του κ. Αναστασιάδη. Σε αυτή την πολιτική ασκούμε κριτική».

«Έχουν καταληφθεί από έναν αντιπολιτευτικό οίστρο»

Απάντηση στην κριτική, έδωσε και ο ΔΗΣΥ που αναφέρει σε ανακοίνωση «πως στο ΑΚΕΛ έχουν καταληφθεί από έναν   αντιπολιτευτικό οίστρο και δεν σταματούν πουθενά. Ωστόσο η κοινωνία αδυνατεί και να τους κατανοήσει και να τους ακολουθήσει».

Όπως σημειώνει ο ΔΗΣΥ, εξερχόμενος από το Εθνικό Συμβούλιο ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ επέρριψε ευθύνες στην Τουρκία και «τις επόμενες ώρες εκ μέρους του ΑΚΕΛ, ως μοναδικός φταίχτης για την παρούσα κατάσταση πραγμάτων στο κυπριακό, εμφανίζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας!».

«Η μόνη απόφαση που έχουν να πάρουν στο ΑΚΕΛ», αναφέρει ο ΔΗΣΥ «αφορά στο γεγονός ότι η πατρίδα στέκει πάνω από το οποιοδήποτε μικροπολιτικό συμφέρον και τη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων αλλά και ότι παράλληλα το να κατηγορείς μέρα νύχτα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν εξυπηρετεί το συμφέρον της πατρίδας σε κανένα επίπεδο».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας