Σκληρή απάντηση Κυβέρνησης στο ΑΚΕΛ-«Παρέχει άλλοθι στην τουρκική πλευρά»

Στην αντεπίθεση πέρασε η Κυβέρνηση, η οποία απαντά στις επικρίσεις του ΑΚΕΛ για το Κυπριακό, το οποίο σε ανακοίνωση του, σχολιάζοντας την χθεσινοβραδινή συνέντευξη του Προέδρου στο ΡΙΚ, του επέρριπτε ευθύνες για το αδιέξοδο που προέκυψε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επικρίσεις ΑΚΕΛ σε Αναστασιάδη για Κυπριακό-«Εμμένει σε ιδέες που ακυρώνουν συγκλίσεις»

Σε γραπτή δήλωσή της, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Νιόβη Παρισσινού, αναφέρει μετάξυ άλλων πως το «ΑΚΕΛ κυβέρνησε ή και συγκυβέρνησε για πολλά χρόνια και είχε κάθε ευκαιρία να εφαρμόσει τις πολιτικές που σήμερα υποβάλλει προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως σωτήριες».

Όπως σημειώνει η κ. Παρισσινού, «το ΑΚΕΛ θα πρέπει επιτέλους να αναγνωρίσει τις πραγματικότητες και να παύσει να παρέχει άλλοθι στην τουρκική και τουρκοκυπριακή πλευρά, των οποίων οι προτάσεις κινούνται εντελώς εκτός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών και των όρων εντολής του Γενικού Γραμματέα του διεθνούς Οργανισμού».

Τονίζει ακόμα πως το ΑΚΕΛ κυβέρνησε ή και συγκυβέρνησε για πολλά χρόνια και είχε κάθε ευκαιρία να εφαρμόσει τις πολιτικές που σήμερα υποβάλλει προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως σωτήριες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σήκωσε το γάντι και απαντά σε Τατάρ η Κυβέρνηση-«Στόχος η αποτροπή τετελεσμένων»

Διερωτάται η κ. Παρισσινού, «γιατί δεν το έπραξαν; Ποιος τους εμπόδιζε αν όχι η τουρκική αδιαλλαξία;» και συνεχίζει «τα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει το ΑΚΕΛ είναι εάν αναγνωρίζουν τους διαχρονικούς στόχους της Τουρκίας. Τι έπραξαν από τις ημέρες της συγκυβέρνησης και κυβέρνησης τους προς αποτροπή τους; Τι έπραξαν μεταξύ του «όχι» για το τσιμέντωμα του «ναι» από το 2004 μέχρι το 2013;»

Καταλήγοντας, σημειώνει πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης απευθύνεται σε κόμματα και πολίτες και για μία ακόμη φορά, με την έκκληση για συστράτευση. Ο στόχος της απαλλαγής από την κατοχή είναι κοινός, κοινές θα πρέπει να είναι και οι προσπάθειες».

Μετά την απάντηση της Κυβέρνησης, το ΑΚΕΛ επανήλθε με νέα του ανακοίνωση, αναφέροντας πως «αυτό που δίνει άλλοθι στην Τουρκία και την τουρκοκυπριακή ηγεσία είναι η λανθασμένη και αντιφατική πολιτική του κ. Αναστασιάδη. Σε αυτή την πολιτική ασκούμε κριτική».

«Έχουν καταληφθεί από έναν αντιπολιτευτικό οίστρο»

Απάντηση στην κριτική, έδωσε και ο ΔΗΣΥ που αναφέρει σε ανακοίνωση «πως στο ΑΚΕΛ έχουν καταληφθεί από έναν   αντιπολιτευτικό οίστρο και δεν σταματούν πουθενά. Ωστόσο η κοινωνία αδυνατεί και να τους κατανοήσει και να τους ακολουθήσει».

Όπως σημειώνει ο ΔΗΣΥ, εξερχόμενος από το Εθνικό Συμβούλιο ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ επέρριψε ευθύνες στην Τουρκία και «τις επόμενες ώρες εκ μέρους του ΑΚΕΛ, ως μοναδικός φταίχτης για την παρούσα κατάσταση πραγμάτων στο κυπριακό, εμφανίζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας!».

«Η μόνη απόφαση που έχουν να πάρουν στο ΑΚΕΛ», αναφέρει ο ΔΗΣΥ «αφορά στο γεγονός ότι η πατρίδα στέκει πάνω από το οποιοδήποτε μικροπολιτικό συμφέρον και τη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων αλλά και ότι παράλληλα το να κατηγορείς μέρα νύχτα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν εξυπηρετεί το συμφέρον της πατρίδας σε κανένα επίπεδο».

Δειτε Επισης

Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Ο στρατός του Ισραήλ απορρίπτει τους ισχυρισμούς για ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
Πιάστηκαν ξανά στον ύπνο μέρα μεσημέρι-Οργανώθηκε καλύτερα από την Αστυνομία ο υπόκοσμος για την ενέδρα
Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Επιστήμονες ανακάλυψαν εξαφανισμένο φίδι στην Ινδία και είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις
Στα 40 εκ. ευρώ της Κύπρου οι δαπάνες για φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων-Όσα δείχνει έκθεση της Ε.Υ.
Εγκρίθηκε από Ευρωκοινοβούλιο η αναθεώρηση κανόνων για καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων