Σήκωσε το γάντι και απαντά σε Τατάρ η Κυβέρνηση-«Στόχος η αποτροπή τετελεσμένων»

Σήκωσε το γάντι και απάντησε στις δηλώσεις του Ερσίν Τατάρ για την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, η Κυβέρνηση, η οποία τονίζει ότι η δήλωση του τ/κ ηγέτη, αποτελεί ηχηρή απάντηση και σε όσους καλούν τους Αμμοχωστιανούς να προσφύγουν, για δικαίωση τάχα, στην «επιτροπή αποζημιώσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τατάρ: Πέραν των 230 χιλιάδων ατόμων επισκέφτηκαν το Βαρώσι

Σύμφωνα με δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μάριου Πελεκάνου, «οι σημερινές δηλώσεις του κ. Ερσίν Τατάρ διαψεύδουν τους ισχυρισμούς πως η επιχειρούμενη αλλαγή του στάτους κβο της περίκλειστης περιοχής της Αμμόχωστου γίνεται προς υλοποίηση των αποφάσεων των ΗΕ και πως δήθεν οι Ελληνοκύπριοι νόμιμοι ιδιοκτήτες των περιουσιών θα επιστρέψουν στις περιουσίες τους».

Σημειώνει επίσης πως «η σημερινή δήλωση του κ. Τατάρ αποτελεί ηχηρή απάντηση και σε όσους καλούν τους Αμμοχωστιανούς να προσφύγουν, για δικαίωση τάχα, στην «”επιτροπή αποζημιώσεων”».

Η Κυβέρνηση αναφέρει ακόμα πως «η τοποθέτηση του κ. Τατάρ αποτελεί την ίδια ώρα και απάντηση σε όσους καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη  να προβεί σε υποχωρήσεις που δήθεν θα αναδείξουν την ευθύνη της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής πλευράς».

Καταλήγοντας, ο κ. Πελεκάνος σημειώνει ότι «για μας στόχος δεν είναι να επιρριφθούν ευθύνες, αλλά να αποτραπούν τετελεσμένα. Προς αυτή την κατεύθυνση εστιάζονται και οι κατά καιρούς προτάσεις του Προέδρου Αναστασιάδη για άρση του αδιεξόδου που η τουρκική αδιαλλαξία προκαλεί».

Δειτε Επισης

Ισραηλινή διπλωματική επίθεση κατά του Ιράν-Κάλεσμα σε 32 χώρες να επιβάλουν κυρώσεις
Στο μικροσκόπιο τα κινητά του δεσμοφύλακα για τα ναρκωτικά, ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς-Όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο
Ενημέρωσε την Επιτροπή Προσφύγων για το σχέδιο ΚτίΖΩ ο Ιωάννου
Νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά της Λευκορωσίας-Δύο εταιρείες όπλων στην Κύπρο
Η Αστυνομία αναζητά ένα ύποπτο πρόσωπο για διάρρηξη εκκλησίας (pics)
Στα 6,6 εκ. οι δαπάνες των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου-Ποια τα χρονοδιαγράμματα
Εμπρησμός πίσω από τα 15 οχήματα που παραδόθηκαν στις φλόγες στο Καϊμακλί-74 χτυπήματα από την αρχή του έτους
Τραγωδία στον Πειραιά… Νεκρός 31χρονος από την κατάρρευση κτηρίου-«Έπεσε ο τοίχος και τον πλάκωσε» (pics)
Απαντά στο Ισραήλ ο Ραΐσι-«Το Ιράν θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια ενάντια στα συμφέροντά του»
Το Τελ Αβίβ διαβεβαίωσε τις αραβικές χώρες ότι η απάντησή του στο Ιράν δεν θα τις βάλει σε κίνδυνο