Τρίτη 7 Δεκ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Σήκωσε το γάντι και απαντά σε Τατάρ η Κυβέρνηση-«Στόχος η αποτροπή τετελεσμένων»

  05/10/2021 16:03
Σήκωσε το γάντι και απαντά σε Τατάρ η Κυβέρνηση-«Στόχος η αποτροπή τετελεσμένων»

Σήκωσε το γάντι και απαντά σε Τατάρ η Κυβέρνηση-«Στόχος η αποτροπή τετελεσμένων»

  05/10/2021 16:03

Σήκωσε το γάντι και απάντησε στις δηλώσεις του Ερσίν Τατάρ για την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, η Κυβέρνηση, η οποία τονίζει ότι η δήλωση του τ/κ ηγέτη, αποτελεί ηχηρή απάντηση και σε όσους καλούν τους Αμμοχωστιανούς να προσφύγουν, για δικαίωση τάχα, στην «επιτροπή αποζημιώσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τατάρ: Πέραν των 230 χιλιάδων ατόμων επισκέφτηκαν το Βαρώσι

Σύμφωνα με δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μάριου Πελεκάνου, «οι σημερινές δηλώσεις του κ. Ερσίν Τατάρ διαψεύδουν τους ισχυρισμούς πως η επιχειρούμενη αλλαγή του στάτους κβο της περίκλειστης περιοχής της Αμμόχωστου γίνεται προς υλοποίηση των αποφάσεων των ΗΕ και πως δήθεν οι Ελληνοκύπριοι νόμιμοι ιδιοκτήτες των περιουσιών θα επιστρέψουν στις περιουσίες τους».

Σημειώνει επίσης πως «η σημερινή δήλωση του κ. Τατάρ αποτελεί ηχηρή απάντηση και σε όσους καλούν τους Αμμοχωστιανούς να προσφύγουν, για δικαίωση τάχα, στην «”επιτροπή αποζημιώσεων”».

Η Κυβέρνηση αναφέρει ακόμα πως «η τοποθέτηση του κ. Τατάρ αποτελεί την ίδια ώρα και απάντηση σε όσους καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη  να προβεί σε υποχωρήσεις που δήθεν θα αναδείξουν την ευθύνη της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής πλευράς».

Καταλήγοντας, ο κ. Πελεκάνος σημειώνει ότι «για μας στόχος δεν είναι να επιρριφθούν ευθύνες, αλλά να αποτραπούν τετελεσμένα. Προς αυτή την κατεύθυνση εστιάζονται και οι κατά καιρούς προτάσεις του Προέδρου Αναστασιάδη για άρση του αδιεξόδου που η τουρκική αδιαλλαξία προκαλεί».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας