Παρασκευή 21 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Αβέρωφ: Το επίπεδο επίδοσης του ακαδημαϊκού αποτελέσματος έχει θετικό αντίκτυπο

  05/10/2021 15:00
Αβέρωφ: Το επίπεδο επίδοσης του ακαδημαϊκού αποτελέσματος έχει θετικό αντίκτυπο

Αβέρωφ: Το επίπεδο επίδοσης του ακαδημαϊκού αποτελέσματος έχει θετικό αντίκτυπο

  05/10/2021 15:00

Υπάρχει μια πολιτεία που στηρίζει τα δημόσια πανεπιστήμια και θέσπισε ένα νομοθετικό πλαίσιο, βλέποντας την ανάπτυξη της ιδιωτικής εκπαίδευσης και στο ανώτατο επίπεδο των πανεπιστημίων, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος σημείωσε εκ νέου πως το επίπεδο της επίδοσης του ακαδημαϊκού αποτελέσματος, έχει θετικό αντίκτυπο και στην εικόνα της Κύπρου.  

Σε δηλώσεις του, μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι «πρέπει κάθε χρόνο να είμαστε πιο απαιτητικοί με το να έχουμε καλύτερα ακαδημαϊκά αποτελέσματα», για να σημειώσει ότι «και το πτυχίο είτε από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο ή από τα δημόσια πανεπιστήμια, είτε τα ιδιωτικά, να έχει πέραση και ευρωπαϊκά και παγκόσμια».

«Αυτός πρέπει να είναι ο μεγάλος εθνικός στόχος στα θέματα της ανώτατης εκπαίδευσης», πρόσθεσε.

Μιλώντας περαιτέρω για το επίτευγμα της Κύπρου στον τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης, είπε ότι «είμαστε μια χώρα λιγότερο του ενός εκατομμυρίου, δηλαδή κατά αντιστοιχία στην Ελλάδα έπρεπε να έχει 150 πανεπιστήμια, το ίδιο με μία Αυστρία των 9 εκατομμυρίων έπρεπε να έχουν 130 πανεπιστήμια».

«Άρα όσον αφορά στον αριθμό υπάρχει μια μάζα και έχουμε και πολλές χιλιάδες φοιτητές Κύπριους, Ελλαδίτες, ξένους. Έχουμε πολύ περισσότερα περιθώρια, πρέπει να ανεβάσουμε δημόσια πανεπιστήμια και ιδιωτικά πανεπιστήμια, το επίπεδο της ακαδημαϊκής μόρφωσης», σημείωσε.

Από την πλευρά του ο Πρύτανης, καθηγητής Πέτρος Πασιαρδής, είπε ότι κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ είχαν την ευκαιρία να τα πουν αναλυτικά όσον αφορά και τα θέματα που πάνε καλά στο πανεπιστήμιο, αλλά και θέματα που χρήζουν περαιτέρω βελτίωσης για να καταστεί η Κύπρος κέντρο περιφερειακής και διεθνούς εκπαίδευσης.

«Είχαμε την ευκαιρία να τα πούμε με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού και θεωρώ ότι θα είναι πάντα, όπως ήταν μέχρι σήμερα και ως το κυβερνών κόμμα, αρωγοί σε όλες τις προσπάθειες που κάνει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ώστε να καταστεί η χώρα μας κέντρο διεθνούς εκπαίδευσης», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας