Δεν σταματά τίποτα τον Τατάρ-«Τα Βαρώσια θα ανοίξουν σταδιακά για εγκατάσταση»

Τα Βαρώσια θα ανοίξουν σταδιακά για εγκατάσταση, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ, λέγοντας ότι αν δεν υπήρχε πανδημία μέχρι σήμερα θα τα είχαν επισκεφθεί 1 εκατομμύριο άνθρωποι.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους από το ξενοδοχείο του στο Εσκίσεχιρ της Τουρκίας, ο Τ/Κ ηγέτης ισχυρίστηκε ότι τα Βαρώσια, τα οποία είχαν κλείσει από 1974, ανήκουν εξ ολοκλήρου σε τουρκικά ιδρύματα. Πρόσθεσε ότι τώρα άνοιξε η πόλη, η οποία “βρίσκεται εντός των συνόρων της τδβκ”.

“Έχουμε μια επιτροπή που ονομάζεται Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας. Θέλουμε όποιος έχει περιουσία να υποβάλει αίτηση και να επιστρέψει. Συνεχίζουμε τη διαδικασία αυτή τη στιγμή. Περισσότεροι από 230 χιλιάδες άνθρωποι έχουν επισκεφθεί την περιοχή των Βαρωσίων μέχρι σήμερα παρά την πανδημία. Αν δεν υπήρχε πανδημία, ο αριθμός των επισκεπτών θα έφτανε το ένα εκατομμύριο. Όταν φτάσουμε στις παλιές μέρες με τον τουρισμό και τους φοιτητές, οι επισκέψεις στα Βαρώσια θα αυξηθούν. Τα Βαρώσια θα έχουν περισσότερη αξία. Αυτή η όμορφη παραλία και και πάρκα εκεί θα ζωντανέψουν. Στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, θα ανοίξουν σταδιακά για εγκατάσταση”, υποστήριξε περαιτέρω.

Ερωτηθείς για το "προεδρικό μέγαρο" που σχεδιάζεται, ο Τατάρ είπε ότι τόσο το "προεδρικό" όσο και το "κοινοβούλιο", θα χτιστούν με τρόπο που να ταιριάζει σε αυτό το "κράτος”. Σε μια έκταση 450 εκταρίων, 50 στρέμματα προορίζονται για κτίρια και 400 χιλιάδες στρέμματα προορίζονται για πάρκα. "Σύμφωνα με τα λόγια του Προέδρου μας (Ερντογάν), θα θεωρηθεί ως Εθνικό Πάρκο”, είπε, τέλος, ο Ερσίν Τατάρ.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Απαντά στο ΑΚΕΛ ο Πρόεδρος-«Δεν αντιμετωπίζεις τα προβλήματα με ανεδαφικές προτάσεις»
Στην Κύπρο την Τρίτη ο ΥΠΕΞ της Ουγγαρίας για επίσκεψη εργασίας
Θετική εξέλιξη θεωρεί ο Πρόεδρος τη συνάντηση Γκουτέρες-Ταταρ
N. Χριστοδουλίδης: Οι Τούρκοι στο παρασκήνιο επιχείρησαν να αποτρέψουν το σχέδιο Αμάλθεια
Σειρά αιτημάτων για αποδέσμευση κονδυλίων ενέκρινε η Επιτροπή Οικονομικών
Α. Δημητρίου: Η βία δεν αποτελεί μέσο θωράκισης των συμφερόντων της πατρίδας
Επανέρχεται το ΑΚΕΛ-«Οι αντιδράσεις Χριστοδουλίδη επιβεβαιώνουν ότι δεν έχει συναίσθηση τι βιώνει η κοινωνία»
Η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στο επίκεντρο της συνάντησης Στεφάνου-Κουτσούμπα
Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με υφυπουργό Υγείας Ελλάδας
ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη