Σε δικαστικό ρινγκ η ΕΔΕΚ-Στη Δικαιοσύνη ο τελικός λόγος

Νέο γύρο δικαστικής μάχης αναμένεται να δώσουν τα δύο στρατόπεδα της ΕΔΕΚ, με τον πόλεμο πλέον που έχει ξεσπάσει να παίρνει όλο και περισσότερες διαστάσεις, οι οποίες, το μόνο σίγουρο, είναι πως κάνουν ζημιά στο κόμμα.

Η απόφαση του Μαρίνου Σιζόπουλου, μετά από σχετική γνωμάτευση των νομικών του να διεξαχθούν κανονικά οι εκλογές της Επαρχιακές Συνδιάσκεψης Λευκωσίας, έβαλε νέες φωτιές στην ΕΔΕΚ, με την Ανδρειανή Οδυσσέως και τους άλλους δύο υποψηφίους, να προσφεύγουν εκ νέου στο Δικαστήριο. Η υπεράσπιση των τριών υποψηφίων, είχε προαναγγείλει την προσφυγή στο Δικαστήριο για ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος, τονίζοντας πως με βάση το διάταγμα που εκδόθηκε, οι εκλογές θεωρούνταν παράνομες.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κανονικά η διεξαγωγή της Συνδιάσκεψης της ΕΔΕΚ-Επίθεση Σιζόπουλου κατά πάντων

Ωστόσο, ο πρόεδρος του κόμματος, είχε αναφέρει πως η ΕΔΕΚ καλύπτεται νομικά για την διεξαγωγή εκλογών, πράγμα το οποίο και έγινε, με τους δικηγόρους των τριών υποψηφίων, έχοντας στο μανίκι τους το διάταγμα, να προσφεύγουν εκ νέου στο Δικαστήριο για ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Η δικαστική μάχη βρίσκεται πλέον σε πλήρη εξέλιξη, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη οι δύο πλευρές θα βρεθούν ενώπιον του Δικαστηρίου, όπου θα παρουσιάσουν τις θέσεις του αναφορικά με το μητρώο του κόμματος, με την πλευρά των υποψηφίων να επιμένει πως υπήρξε παραποίηση. Το Δικαστήριο, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, είχε αναστείλει τις εκλογές με διάταγμα, ωστόσο η όλη εξέλιξη, έρχεται να προστεθεί στην εξίσωση, η οποία θεωρείται δεδομένο πως θα χρησιμοποιηθεί από την πλευρά των υποψηφίων την ερχόμενη Πέμπτη.

Σημειώνεται ότι η προσφυγή έγινε με αφορμή τα όσα κατέθεσε με επιστολή του προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ο Μιχάλης Τερέπεης, μετά από έρευνα που πραγματοποίησε ο ίδιος στις τρεις διαφορετικές εδκοχές του μητρώου που έχει ενώπιον του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην αντεπίθεση ο Βαρνάβα-«Δεν νοείται μέλος της Βουλής να παρακινεί σε παρακοή»

Το Δικαστήριο, αφού ακούσει τις δύο πλευρές, αναμένεται στη συνέχεια να ανακοινώσει την απόφαση του, με την οποία στην ουσία θα δίνεται και ένα τέλος στο σήριαλ. Δηλαδή, το Δικαστήριο θα αποφασίσει κατά πόσο θα διεξαχθεί έλεγχος στο μητρώο του κόμματος και αν ναι, με ποιο τρόπο. Ως εκ τούτου, και λαμβάνοντας υπόψη πως οι αποφάσεις του Δικαστηρίου είναι δεσμευτικές, τότε, σε περίπτωση που δοθούν οδηγίες για έλεγχο, θα διαφανεί ποια πλευρά τελικά έχει δίκαιο, ενώ αν διαπιστωθούν παραποιήσεις, τότε προκύπτουν ποινικά ζητήματα, τα οποία θα πρέπει να εξετάσουν οι διωκτικές Αρχές.

Στο μεταξύ, πληροφορίες θέλουν την πλευρά Σιζόπουλου να προσφεύγει στο Δικαστήριο για να πετύχει ακύρωση του διατάγματος για αναστολή των εκλογών, ωστόσο μέχρι στιγμής, κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί. Πηγή από την ΕΔΕΚ, ανέφερε στο REPORTER, πως το όλο ζήτημα τυγχάνει χειρισμού από τους νομικούς συμβούλους του κόμματος, οι οποίοι έχουν προχωρήσει στις ενδεδειγμένες ενέργειες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Μαζική προσέλευση, αποστομωτική απάντηση»-Το μήνυμα ΕΔΕΚ για τη Συνδιάσκεψη της Λευκωσίας

Δειτε Επισης

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024