Κυριακή 16 Ιαν, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Βγαίνει μπροστά ο Αναστασιάδης για τα Pandora Papers-«Ουδέν μεμπτό»

  04/10/2021 14:13
Βγαίνει μπροστά ο Αναστασιάδης για τα Pandora Papers-«Ουδέν μεμπτό»

Βγαίνει μπροστά ο Αναστασιάδης για τα Pandora Papers-«Ουδέν μεμπτό»

  04/10/2021 14:13

Βγάνει μπροστά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τοποθετείται, αναφορικά με τα δημοσιεύματα που θέλουν το όνομα του δικηγορικού γραφείου του που ίδρυσε, να εμπλέκεται στα Pandora Papers, ξεκαθαρίζοντας πως ουδέν μεμπτό, σε σχέση με τον ίδιο. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Προεδρία «τα Pandora Papers αφορούν σε έγγραφα που χρονολογούνται από το 2015 και περιλαμβάνουν ισχυρισμούς για μεμπτή δραστηριότητα που αφορά 35 νυν και πρώην ηγέτες όπως και 330 δημόσιους αξιωματούχους. Σε ό,τι αφορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ουδέν μεμπτό εντοπίζεται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απορρίπτει τις υπόνοιες των Pandora Papers ο Αναστασιάδης-«Δεν έχω γνώση»

Στη συνέχεια προσθέτει ότι «τα δημοσιεύματα ρητώς αναφέρουν ότι καμία εμπλοκή του Προέδρου δεν υπάρχει. Όπως ξεκάθαρα καταγράφει η έρευνα ο Πρόεδρος ούτε μετείχε στη δημιουργία ούτε και είχε ή έχει συμμετοχή σε τέτοιου είδους εταιρείες».

Παράλληλα, σημειώνει ότι «η Κυβέρνηση, εντοπίζοντας ζητήματα ελέγχου που προέκυπταν από εταιρείες που το νομικό τους καθεστώς παρείχε τη δυνατότητα μη αποκάλυψης των πραγματικών δικαιούχων (Shell Companies και Offshore εταιρειών), ήδη από το 2018 τερμάτισε τη λειτουργία  των εταιρειών κέλυφος, ενώ πρόσφατα με νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, επιβάλλεται υποχρέωση τήρησης μητρώου δικαιούχων για όλες τις εταιρείες.

Καταλήγοντας η Προεδρία, αναφέρει ότι «συνεπώς, η όποια προσπάθεια αναπαραγωγής ανυπόστατων ισχυρισμών, δεν εξυπηρετεί τίποτε άλλο παρά μικροκομματικές σκοπιμότητες, και αυτές εις βάρος του θεσμού του Προέδρου και του κύρους της χώρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μαύρο χρήμα δισεκατομμυρίων αποκαλύπτουν τα Pandora Papers-Εμπλέκουν δικηγορικό Αναστασιάδη

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας