Αννίτα Δημητρίου: Η άτεγκτη στάση της Άγκυρας συντηρεί τον διαχωρισμό του νησιού

Η ε/κ πλευρά δηλώνει πάντοτε πρόθυμη και έτοιμη να συμμετέχει σ’ έναν νέο κύκλο διαπραγματεύσεων, ώστε μέσω ενός έντιμου και ειλικρινούς διαλόγου να επιτύχουμε λύση στη βάση των ψηφισμάτων και αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και των αρχών και των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Πρόσθεσε όμως ότι η άτεγκτη και προκλητική στάση της Άγκυρας συντηρεί τον βίαιο διαχωρισμό του νησιού μας, στερώντας από τους πρόσφυγές μας το δικαίωμα επιστροφής στις πατρογονικές τους εστίες και από τις οικογένειες των αγνοουμένων τη δυνατότητα να μάθουν τι απέγιναν οι αγαπημένοι τους και συνολικά από τον λαό μας την ευκαιρία, ελεύθερος, χωρίς την παρουσία ξένων στρατών και την απειλή των όπλων, να οικοδομήσει το μέλλον που του αξίζει.

Σε επιμνημόσυνο λόγο την Κυριακή στο μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ Σταύρου Στυλιανίδη στους Εργάτες, η κ. Δημητρίου τόνισε ότι το να οικοδομήσουμε το μέλλον που αξίζει στον τόπο μας, ένα μέλλον ειρήνης και ασφάλειας, είναι η  ελάχιστη οφειλή αλλά και δικαίωση στους ήρωές μας.

Έχουμε χρέος τιμής, τόνισε, να μην αφήσουμε να χαθεί η θυσία τους αλλά να διασφαλίσουμε το μέλλον μιας ελεύθερης, ενωμένης, ειρηνικής και ευημερούσας πατρίδας. Αυτή μόνο μπορεί να είναι η Κύπρος του αύριο.

"Και θέλω να διαβεβαιώσω ότι όσο περνά από το χέρι μας θα κάνουμε ό,τι πρέπει και ό,τι χρειάζεται προκειμένου να εκπληρώσουμε τον στόχο αυτό και ας έχει σμιλευτεί ο χρόνος με δύσκολες στιγμές και ας οι οιωνοί δεν φαίνονται ευοίωνοι. Όλα αυτά τα χρόνια αν μάθαμε κάτι ουσιαστικό είναι ότι μπροστά στις δυσκολίες χρειάζεται να είμαστε ακόμα πιο δυνατοί και ενωμένοι, πιο αποφασιστικοί", ανέφερε η Πρόεδρος της Βουλής.

Ανέφερε επίσης ότι η Κύπρος και ο λαός μας, όπως δεν συμβιβάστηκαν με την αποικιοκρατία, δεν συμβιβάζονται με την κατοχή, δεν μπορεί ποτέ να αποδεχτούν τη συνέχιση της απαράδεκτης σημερινής κατάστασης γιατί μας επιβάλλει η συνείδησή μας να αγωνιστούμε, να μην σταματήσουμε στιγμή μέχρι να πετύχουμε μια έντιμη, δίκαιη και βιώσιμη λύση που να αποκαθιστά το δίκαιο στο νησί μας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Δειτε Επισης

Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές