Παρασκευή 22 Οκτ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Βαριές κατηγορίες Πυρίλλη για Οδυσσέα-«Κρύβεται γιατί δεν είναι αδιάφθορος»

  24/09/2021 15:21
Βαριές κατηγορίες Πυρίλλη για Οδυσσέα-«Κρύβεται γιατί δεν είναι αδιάφθορος»

Βαριές κατηγορίες Πυρίλλη για Οδυσσέα-«Κρύβεται γιατί δεν είναι αδιάφθορος»

  24/09/2021 15:21

Επανήλθε δριμύτερος ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, Θεόδωρος Πυρίλλης, ο οποίος εξαπολύει εκ νέου πυρά κατά του Γενικού Ελεγκτή, το οποίο κάλεσε σε... debate, λέγοντας πως «κρύβεται και φοβάται ότι μέσα από τον δημόσιο διάλογο θα αποδειχθεί ότι δεν είναι αδιάφθορος».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με τέσσερα λακωνικά σημεία απαντά ο Πυρίλλης σε Οδυσσέα-Τον προκαλεί σε... debate

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου σε νέα του ανακοίνωση, στον απόηχο της έκθεσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα και μεταξύ άλλων εντοπίζει παρεμβάσεις Πυρίλλη σε παραλίες και ανέγερση κτηρίων, αναφέρει πως «κανένας θεσμικός φορέας του κράτους και της πολιτείας δεν έχει δικαίωμα να ελέγξει ή όχι την ορθότητα του περιεχομένου της οποιασδήποτε έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή». Συνεπώς, όπως αναφέρει, «η αμφισβήτηση αυτής της ορθότητας μπορεί να γίνει μόνον μέσω δημόσιας συζήτησης για σκοπούς διαφάνειας και σωστής ενημέρωσης των πολιτών».

Ο Θεόδωρος Πυρίλλης, υποδεικνύει πως «η άρνηση του Γενικού Ελεγκτή για δημόσια συζήτηση του περιεχομένου της Έκθεσής του, που σκοπό έχει να πλήξει και να καθηλώσει την ανάπτυξη του Παραλιμνίου, να σπιλώσει προσωπικά τον Δήμαρχο Παραλιμνίου και να του ασκηθούν πιέσεις σε σχέση με την οικονομική επιβίωση των μελών της οικογένειάς του, δεικνύει τους φόβους και τις ενοχές του σε σχέση με την ορθότητά των χαρακτηρισμών που απέδωσα σε αυτήν».

Με μια ανακοίνωση κόλαφος, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου αναφέρει επίσης πως: 

«Είναι λυπηρό ο κατ’ εξοχήν θεσμός προστασίας της διαφθοράς και της διαφάνειας, να:

  • Κρύβεται και να φοβάται να συζητήσει δημόσια τα ευρήματά του που ανέδειξε.
  • Κρύβεται και φοβάται ότι θα αναδειχθούν και ευρήματα που έντεχνα διαστρέβλωσε ή παραποίησε.
  • Κρύβεται και φοβάται ότι θα αναδειχθούν ευρήματα που έντεχνα απέκρυψε, διαστρέβλωσε ή παραποίησε.
  • Κρύβεται και φοβάται ότι θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα διότι έντεχνα επιλέγει ποιους θα πλήξει ώστε να μπορούν συγκεκριμένα λόμπι να το εκμεταλλευτούν για εξυπηρέτηση των επιδιώξεών τους.
  • Κρύβεται και φοβάται ότι μέσα από τον δημόσιο διάλογο θα αποδειχθεί ότι δεν είναι αδιάφθορος».

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης «έχει ηθική προσωπική υποχρέωση να προσέλθει στην αρένα του δημόσιου διαλόγου και αν μπορεί να απορρίψει τους χαρακτηρισμούς που απέδωσα στο περιεχόμενο της  έκθεσής του. Η άρνησή του για δημόσιο διάλογο σημαίνει ενοχή. Διαφάνεια εδώ και τώρα».

Σήκωσε το γάντι η Ελεγκτική Υπηρεσία 

Μετά τις δύο ανακοινώσεις του Δημάρχου, η Ελεγκτική Υπηρεσία σήκωσε το γάντι και με ανάρτηση της στο twitter, απάντησε στον Θεόδωρο Πυρίλλη, λέγοντας πως «η ορθότητα των Εκθέσεων της ΕΥ κρίνεται από όλους. Με βάση τις ελεγκτικές διαδικασίες, ο Δήμος Παραλιμνίου είχε την ευκαιρία σχολιασμού των ευρημάτων και δεν το έπραξε. Μπορεί έστω και τώρα. Αυτό αποτελεί δημόσιο διάλογο. Σε αυτό μπορούμε να συμμετέχουμε. Στις ύβρεις όχι».

ΔiΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Καίει» Πυρίλλη για αυθαίρετες επεμβάσεις ο Οδυσσέας-Εντόπισε αδυναμίες στο Δήμο

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας