Με αιχμές για Βαρνάβα εξήγγειλε την υποψηφιότητα του για την αντιπροεδρία της ΕΔΕΚ ο Λευτέρης Ανδρέου

Την απόφαση του να επανδιεκδικήσει τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΔΕΚ, ανακοίνωσε ο Λευτέρης Αντρέου, απευθύνοντας κάλεσμα, ώστε τα μέλη και στελέχη του κόμματος να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και μακριά από προσωπικά συμφέροντα να εργαστούν για το καλό του κόμματος.  

Ο κ. Ανδρέου μάλιστα, υποδεικνύει πως, «αν όλοι εμείς κοιτάξουμε το χθες του κινήματος, τότε θα σκύψουμε το κεφάλι από ντροπή για συμπεριφορές και δημόσιες δηλώσεις οι οποίες πλήττουν το κόμμα είτε με ψεύδη είτε με ανακρίβειες και σε καμία περίπτωση δεν φέρνουν την ενότητα», αναφερόμενος στα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες, εντός του κόμματος με τις καταγγελίες κατά του Μαρίνου Σιζόπουλου.

Για πάνω από 50 χρόνια η ΕΔΕΚ, αναφέρει ο κ. Ανδρέου, «διαδραματίζει σημαντικό και ρυθμιστικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα του τόπου. Πάντα δήλωνε παρούσα στις κρίσιμες στιγμές  της Κυπριακής Δημοκρατίας για την ελευθερία, τη δημοκρατία, την ισονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Και προσθέτει: «Αν όλοι εμείς σήμερα,  που λόγω των θυσιών των παλαιών συναγωνιστών μας  που κράτησαν ψηλά τη σημαία του κόμματος, έχουμε θέσεις,  αξιώματα, παροχές και όλα τα θετικά που συνεπάγονται, αν όλοι εμείς κοιτάξουμε το χθες του κινήματος, τότε θα σκύψουμε το κεφάλι από ντροπή για συμπεριφορές και δημόσιες δηλώσεις οι οποίες πλήττουν το κόμμα είτε με ψεύδη είτε με ανακρίβειες και σε καμία περίπτωση δεν φέρνουν την ενότητα».

Καλούμαστε, σημειώνει ο αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ, «έστω και την υστάτη να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και μακριά από προσωπικά συμφέροντα, να βάλει ο καθένας το δικό του λιθαράκι ώστε να συνεχίσουμε την ανοδική πορεία του κόμματος».

Την ίδια ώρα δηλώνει περήφανος που είναι μέλος της ηγεσίας της ΕΔΕΚ, «που θέσπισε τον περιορισμό των θητειών, που αποκήρυξε την ρατσιστική ΔΔΟ, που διεκδίκησε και πέτυχε οικονομικά και κοινωνικά οφέλη για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και που μετέτρεψε την ΕΔΕΚ σε ένα οικονομικά αυτάρκες κόμμα».

«Δηλώνω διπλά περήφανος που είμαι μέλος του μοναδικού κόμματος που διείδε τους κινδύνους και που έγκαιρα κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις που αναχαιτίζουν τους τουρκικούς στόχους για την Αμμόχωστο», τονίζει.

Παράλληλα εκφράζει την ανάγκη, «να συνεχίσουμε την ανασύνταξη της ΕΔΕΚ και να δούμε μπροστά. Η κοινωνία μας χρειάζεται και μας περιμένει: προσβλέπω σε ένα ισχυρό σοσιαλιστικό κίνημα που ενωμένο σαν μια γροθιά διεκδικεί για τη πατρίδα και τον πολίτη. Γι’ αυτό αγωνίστηκα μέχρι σήμερα και γι’ αυτό θα συνεχίσω να αγωνίζομαι».

«Κρατώ τα όσα διεκδικήσαμε για την πατρίδα μας και τα όσα καταφέραμε για την ΕΔΕΚ και για την Κύπρο. Δεν πετύχαμε ακόμα όλους μας τους στόχους. Αλλά πετύχαμε αρκετά και έχουμε πολλά ακόμα να κάμουμε. Μαζί, προχωρούμε μπροστά», καταλήγει ο κ. Ανδρέου.

Ο Μαρίνος Θεοδώρου εξήγγειλε υποψηφιότητα για Αναπληρωτής Πρόεδρος ΕΔΕΚ

H ενασχόληση με την πολιτική είναι ένας αγώνας, είναι μια διαρκής μάχη για αξίες, αλλά και μια προσπάθεια για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μαρίνος Θεοδώρου, εξαγγέλλοντας υποψηφιότητα για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου της ΕΔΕΚ.                       

Στόχος του, αναφέρει, "στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που ζούμε, καθώς και την αβεβαιότητα που προκαλεί η πανδημία, είναι τα θέματα της κοινωνικής αλληλεγγύης και το δίχτυ προστασίας σε όλους τους οικονομικά ασθενέστερους, τους άνεργους, τις ευάλωτες ομάδες, τις εργαζόμενες μητέρες, τη νεολαία".

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ