Δευτέρα 25 Οκτ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Έκοψαν απόσπασμα από συνέντευξη του Δημητρίου στη Χαραυγή γιατί επέκρινε το ΑΚΕΛ

  20/09/2021 09:15
Έκοψαν απόσπασμα από συνέντευξη του Δημητρίου στη Χαραυγή γιατί επέκρινε το ΑΚΕΛ

Έκοψαν απόσπασμα από συνέντευξη του Δημητρίου στη Χαραυγή γιατί επέκρινε το ΑΚΕΛ

  20/09/2021 09:15

Έντονη ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρη Δημητρίου, ο οποίος καταγγέλλει λογοκρισία του από την «Χαραυγή», σε συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή στην εφημερίδα.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, ο κ. Δημητρίου, «στη σημερινή συνέντευξή μου στη Χαραυγή είδα με έκπληξη πως “κόπηκε”, χωρίς να ενημερωθώ, μέρος απάντησης μου, που επέκρινε το ΑΚΕΛ και υπογράμμιζε τις ιδεολογικές διαφορές μας για την ελευθερία της έκφρασης».

Ακολούθως, σε δεύτερη ανάρτησή του, παραθέτει την απάντηση που έκοψε η εφημερίδα.

Η λογοκρισία του εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ, έγινε σε ερώτηση για το επίπεδο της Δημοκρατίας στην Κύπρο, όπου ο δημοσιογράφος ρώτησε, «πώς χαρακτηρίζετε το επίπεδο της δημοκρατίας όταν με οδηγίες του υπουργού Παιδείας διώκονται εκπαιδευτικοί για την καλλιτεχνική τους έκφραση ή σκίζονται βιβλία ή βουλευτής διώχνει κακήν κακώς από το ναό της Δημοκρατίας μια γυναίκα επειδή ζήτησε το λόγο;»

Απαντώντας στην ερώτηση, ο κ. Δημητρίου σημείωσε μεταξύ άλλων πως η δημοκρατία είναι σε πορεία βελτίωσης, ενώ παράλληλα διαμήνυσε πως έγιναν λάθη στο χειρισμό της ιστορίας με το βιβλίο.

Ανέφερε επίσης πως, «εμείς είμαστε φύσει και θέση φιλελεύθεροι. Όχι αποσπασματικά, όχι αντιπολιτευτικά. Και με ενοχλεί έντονα αυτή η όψιμη ευαισθητοποίηση των στελεχών του ΑΚΕΛ. Που δεν δίστασαν πριν μερικές εβδομάδες να δικάσουν βουλευτή τους, επειδή έστειλε πασχαλινό μήνυμα στους φίλους του ή που κατηγόρησαν μια ντουζίνα στελέχη τους, για παραγοντισμό, επειδή στήριξαν συγκεκριμένο υποψήφιο στις Ευρωεκλογές και σήμερα θέλουν να μας κάνουν μαθήματα ελευθερίας». 

Το συγκεκριμένο απόσπασμα, ήταν αυτό που κόπηκε από την εφημερίδα.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας