Σιζόπουλος: Σκόπιμες ανακρίβειες επιχειρούν να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε την Κυριακή ότι υπάρχουν σκόπιμες ανακρίβειες οι οποίες δημοσιεύονται και οι οποίες επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα αρνητικό κλίμα που θα πλήξει την αξιοπιστία του κόμματος.

Σε δηλώσεις του στην Πάφο στο πλαίσιο της επαρχιακής συνδιάσκεψης για την εκλογή της επαρχιακής επιτροπής της ΕΔΕΚ Πάφου ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι «αντιλαμβάνεστε ότι το κλίμα είναι αυτό που υπάρχει στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Δυστυχώς, λυπούμαι να παρατηρήσω ότι υπάρχουν σκόπιμες ανακρίβειες οι οποίες δημοσιεύονται και οι οποίες επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα αρνητικό κλίμα που θα πλήξει την αξιοπιστία του κόμματος».

Δεσμεύτηκε ωστόσο ότι παρόλα αυτά θα συνεχίσουν με νηφαλιότητα και με ψυχραιμία στο πλαίσιο του καταστατικού και των συλλογικών αποφάσεων των οργάνων της ΕΔΕΚ για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.

Ερωτηθείς αν θα κλείσουν οι πληγές στην ΕΔΕΚ ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι αυτό δεν εξαρτάται μόνο από την δική τους πλευρά αλλά εξαρτάται από την συνδρομή όλων σ’ αυτή την προσπάθεια. Χαρακτήρισε επίσης λυπηρό σε μια περίοδο που η ΕΔΕΚ αναβάθμιζε τον πολιτικό και τον ρυθμιστικό της ρόλο υπήρχαν εντός του κόμματος δυστυχώς υπονομευτές οι οποίοι με την συμπεριφορά τους και την στάση τους τόσο στις βουλευτικές εκλογές όσο και αμέσως μετά, λειτουργούν με έναν τρόπο αποδυνάμωσης αυτού του ρόλου. 

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι όλοι προσδοκούσαν ότι η ΕΔΕΚ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές θα είχε μείωση των ποσοστών της, ενόχλησε το γεγονός ότι έστω και κατά μισό τοις εκατό αυξήθηκαν τα ποσοστά της ΕΔΕΚ, γι αυτό βλέπετε ότι από τις 3 Ιουλίου και μετά ξεκίνησε ένας πολλαπλός πόλεμος στην βάση ανακριβειών.

Ακολούθως ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε πως έχει  ζητήσει δημόσια πολλές φορές «αυτοί οι οποίοι αμφισβητούν ας προσέλθουν στα συλλογικά όργανα του κόμματος να ζητήσουν διευκρινίσεις ή να θέσουν τα ερωτήματα τους και αν δεν ικανοποιηθούν από τις απαντήσεις και από τα τεκμήρια τα οποία βρίσκονται στην κατοχή μας τότε έχουν δικαίωμα να δημοσιοποιήσουν τις διαφορετικές τους απόψεις». 

Είπε ακόμη πως είναι κρίμα να δημοσιοποιούν απόψεις οι οποίες ουσιαστικά στηρίζονται πάνω σε ανακριβείς και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες. 

Τέλος ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε πως η  διαδικασία συνεχίζεται με τις επαρχιακές συνδιασκέψεις για την εκλογή των επαρχιακών επιτροπών και των εκπροσώπων των επαρχιών στην κεντρική επιτροπή.  Η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί στις 3 Οκτωβρίου με την τελευταία επαρχιακή συνδιάσκεψη αυτή της Λευκωσίας, κατέληξε. 

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»