«Η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων επιβεβαιώνει τις αυθαιρεσίες Σιζόπουλου»-Νέος γύρος αντιπαραθέσεων στην ΕΔΕΚ

Με ανακοίνωση στην οποία εξαπολύει ακόμη μια επίθεση κατά του προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, επανήλθε η Ομάδα Πρωτοβουλίες για τη σωτηρία και την αναδιοργάνωση της ΕΔΕΚ, η οποία τις προηγούμενες ημέρες είχε δώσει στη δημοσιότητα λίστα με 607 υπογραφές Εδεκιτών που ζητούν τον έλεγχο του μητρώου πριν το κόμμα πάει σε εκλογές.  

«Τρία 24ωρα μετά την Επαρχιακή Συνδιάσκεψη στην Λάρνακα η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων Συνεδρίου (ΕΔΣ) της ΕΔΕΚ ανακοίνωσε γραπτώς ότι διαφωνεί και δεν δεσμεύεται με την απόφαση να αποκλειστούν από την ψηφοφορία τα προερχόμενα από την Αμμόχωστο μέλη που κατοικούν στη Λάρνακα. Την διακοπή όμως, της ψηφοφορίας και την απαγόρευση στους πρόσφυγες από την Αμμόχωστο να ψηφίσουν επέβαλε προσωπικά, απόλυτα ετσιθελικά και δημοσίως ο Πρόεδρος του Κόμματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Και προσθέτει: «Με την ανακοίνωση της η ΕΔΣ επιβεβαιώνει άλλη μια αντικαταστατική αυθαιρεσία του Προέδρου για νόθευση του Συνεδρίου. Ευχόμαστε να κάνουμε λάθος, όμως μας φαίνεται πολύ παράξενη αυτή η απόφαση: Για να ψηφίσουν οι ˮημέτεροιˮ  στην Πάφο και στη Λεμεσό θυσιάζεται ακόμα και το γόητρο και η αξιοπιστία του Προέδρου; Ότι και να συμβαίνει για ακόμα μια φορά παραμένει σοβαρά εκτεθειμένος ο Μαρίνος Σιζόπουλος».

Τι συνέβη στη Λάρνακα
Κατά την πρώτη Επαρχιακή Συνδιάσκεψη της Λάρνακας, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, υπήρξε ένταση, όταν ο Μαρίνος Σιζόπουλος υπέδειξε στην Εφορευτική Επιτροπή πως θα πρέπει να διακοπεί η διαδικασία, διότι δεν μπορούν να ψηφίζουν για την Επαρχία Λάρνακας, μέλη που είναι γραμμένα στην Επαρχιακή της Αμμοχώστου ως πρόσφυγες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο Ευαγγελίδης νέος πρόεδρος της Επαρχιακής ΕΔΕΚ στη Λάρνακα-Πρώτη νίκη Βαρνάβα

Η απόφαση αυτή που σύμφωνα με τις καταγγελίες της πλευράς Ευαγγελίδη, δηλαδή του ενός εκ των δύο υποψηφίων για τη θέση του Επαρχιακού, (σ.σ. ο δεύτερος ήταν ο Διομήδης Διομήδους) ήταν αντίθετη με τα όσα αναφέρονταν στην ανακοίνωση του κόμματος για τις επαρχιακές συνδιασκέψεις. Ειδικότερα με βάση την ανακοίνωση του κόμματος, «τα μέλη του Κινήματος που είναι πρόσφυγες και είναι εγγεγραμμένα στις επαρχίες   Κερύνειας, Αμμοχώστου και Λευκωσίας, δικαιούνται να ψηφίσουν στις Επαρχιακές Συνδιασκέψεις, είτε στην Επαρχιακή Οργάνωση που είναι εγγεγραμμένοι ως πρόσφυγες, είτε στην Επαρχιακή Οργάνωση διαμονής τους, σύμφωνα με την διεύθυνση που είναι καταχωρημένη στο Μητρώο του Κινήματος. Η ψήφος τους θα καταμετρηθεί στην επαρχία την οποία θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα».

Όπως κατήγγειλε ο κ. Ευαγγελίδης, ο Μαρίνος Σιζόπουλος παρενέβη στη διαδικασία και ζήτησε να διακοπεί η ψηφοφορία υποδεικνύοντας πως οι πρόσφυγες δεν μπορούν να ψηφίζουν στην κάλπη της Λάρνακας. Για το θέμα εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση από την επιτροπή διαπιστευτηρίων. Τελικά ο κ. Ευαγγελίδης ο οποίος προέρχεται από τη νεολαία του κόμματος και στηρίζει την υποψηφιότητα Βαρνάβα, επικράτησε με μικρή διαφορά του Διομήδη Διομήδους που επαναδιεκδικούσε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Λύση στο αδιέξοδο του μητρώου της ΕΔΕΚ μέσω της τεχνολογίας-Η πρόταση Δοράτη

Δειτε Επισης

Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»
Πρόστιμο σε παρουσιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης που επέκρινε την επίθεση στην Ουκρανία-Είχε οργανώσει γυμνό πάρτι
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Πεδίο μάχης η Βενετία για το εισιτήριο των 5 ευρώ-Αντιδρούν οι κάτοικοι, συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών