Στις 27 Σεπτεμβρίου η τριμερής με Τατάρ, Αναστασιάδη και Γκουτέρες

Η «προεδρία» των κατεχομένων ανακοίνωσε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι μπορεί να λάβει μέρος σε μια άτυπη τριμερή στις 27 Σεπτεμβρίου.

Σε ανακοίνωση της «προεδρίας» αναφέρεται ότι η κ. Σπέχαρ είπε στον Τατάρ ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες σκέφτεται να συγκαλέσει ενδεχομένως μια τριμερή στη Νέα Υόρκη  στις 27 Σεπτεμβρίου και ζήτησε την άποψή του.

Προστίθεται ότι όπως έχει ανακοινωθεί προηγουμένως ο κ. Τατάρ «ενημέρωσε την κ. Σπέχαρ ότι μπορεί να λάβει μέρος σε μια άτυπη τριμερή συνάντηση με τον Ελληνοκύπριο ηγέτη Αναστασιάδη, αν κληθεί επίσημα από τον ΓΓ (ΟΗΕ)».

Η «προεδρία» υποστηρίζει επίσης ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά διέρρευσε αμέσως στον Τύπο τις διαβουλεύσεις που γίνονται με αξιωματούχους του ΟΗΕ χωρίς να υπάρχει επίσημη πρόσκληση προς τα δύο μέρη, δείχνοντας για ακόμα μια φορά - όπως ισχυρίζεται - την πραγματική πρόθεσή της να δημιουργήσει εντυπώσεις ενώ κάνει λόγο και για παραβίαση των διπλωματικών θεσμίων.

Αν υπάρξει επίσημη πρόσκληση από το ΓΓ, ο «πρόεδρος», όπως αποκαλεί τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, «θα παρευρεθεί σε αυτή την άτυπη τριμερή συνάντηση με καλή θέληση και εποικοδομητική διάθεση, στη βάση της πρότασής μας και του νέου οράματος που προτείναμε στη Γενεύη ως Τουρκοκυπριακή πλευρά», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΠτΔ: Η κατάσταση στο Κυπριακό μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη
Τις γνωστές, αδιάλλακτες θέσεις του θα εκφράσει ο Τατάρ στον Αντόνιο Γκουτέρες
Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας το Κυπριακό
Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ